Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нямам звук при изваждане на слушалки. [Lenovo Legion 5]

Препоръчан отговор

Отскоро забелязах че нямам звук когато изключа слушалките.
Опитах инсталиране/дейнсталира на драйвъри, ъпдейт, изключване/включване на звуков драйвър и рестартиране на компютъра. 
Слушлаките са менталиви на Trust за около 10/15 евро, а лаптопа си бачкаше преди без проблем, как да реша проблема?

Win 11 64 bit, Lenovo Legion 5 - AMD 5600H / RX6600M 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проверих дупчицата на жак-а, и няма нищо нередно в нея да е останало нещо и т.н. , а драйвър съм изтеглил инсталира и пак така…

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Драйвър е! 
Намерих други във леново сайта, инсталирах ги - рестартирах и се чува звук, но след това излиза отново да ги инсталирам и го правя и всеки път ми излиза когато рескам/включвам лаптопа - звук няма. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Георги Л. написа:

Драйвър е! 
Намерих други във леново сайта, инсталирах ги - рестартирах и се чува звук, но след това излиза отново да ги инсталирам и го правя и всеки път ми излиза когато рескам/включвам лаптопа - звук няма. 

https://pcsupport.lenovo.com/us/en/downloads/ds500596

Този ли е? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Up, инсталирах драйвъри от леново сайт-а и отново нямам звук, намерих други при инсталирането ми изисква рестарт - давам рестарт - и за около 5-10 секунди чувам как се включва уиндоуса, влизам в ютюб бърже да проверя , има звук и след тия секунди просто изчезва, нормално ли е да имам толкова драйвъри във Device Manager-a за Sound?
image.png.95a9f9f3048b439898d6851fb48c8e60.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Георги Л. написа:

Up, инсталирах драйвъри от леново сайт-а и отново нямам звук, намерих други при инсталирането ми изисква рестарт - давам рестарт - и за около 5-10 секунди чувам как се включва уиндоуса, влизам в ютюб бърже да проверя , има звук и след тия секунди просто изчезва, нормално ли е да имам толкова драйвъри във Device Manager-a за Sound?
image.png.95a9f9f3048b439898d6851fb48c8e60.png

Изтрий(uninstall)  ги всичките.

Инсталирай това и го пусни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Beemo написа:

Изтрий(uninstall)  ги всичките.

Инсталирай това и го пусни.

... Дейнсталирах, инсталирах програмата, завърши всички процеси и се чуваше музика, работи.
Рестартирах лаптопа за по-сигурно и отново спря, явно нещо пречи... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Георги Л. написа:

... Дейнсталирах, инсталирах програмата, завърши всички процеси и се чуваше музика, работи.
Рестартирах лаптопа за по-сигурно и отново спря, явно нещо пречи... 

Цъкни с ляв, на иконката с говорителя. Ще ти покаже един панел. На него има, една "стрелка" нагоре. Цъкни на нея. И виж дали се показва, друго устройство.

Да не би да ти зарежда по подразбине, друг драйвър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още едно...

Пишеш services.msc  в търсачката на Windows.

Натискаш service app

Намиреш Windows Audio - двоен клик

Startup type - Automatic

Service status - Started  или  Running

Apply>OK

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам 2: 
Automatic, и Automatic (Delayed Start)

При първото предложение имам сигурно 3-4 които мога да избера, избирам и не работят, като избирам един по един и даже рескам,а сега по-надолу имам:
Troubleshoot common sound problems: Следвам стъпките, като той ми казва дали чух да бибитка нещо, и разбирасе давам 2 пъти не и ми предлага Reinstall на драйвърите, и му позволям и съответно сега имам звук, и сега ще ударя 1 рестарт и ще едитна дали се оправи.

Оправи се... рестартирах компютъра и тръгна... 

Sound -> Troubleshoot common sound problems -> Следвате стъпките, като ви пита дали чувате нещо, след 2-рия път ви предлага да Reinstall драйвърите, давате ОК и воала.

Защо при Device Manager-a като ги истрих/дейнсталирах/премахнах и всичко не се получи? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...