Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 закупен от Emag

Featured Replies

Здравейте,

мой познат си закупи Laptop с оригинален Windows 10 Pro. С идеята аз да му го инсталирам.

От Емаг обаче са му се обадили по телефона за да го информират, че те ще го инсталират и дори са го попитали какви програми желае. За първи път чувам за подобно отношение от голяма фирма и то когато Windows-а не е пиратски.

Това поражда съмнения в мен какъв точно Windows са му продали.

С допълнителна програма успях да проверя ключа който е инсталиран в WIndowsa и той съвпада с ключа от фактурата. На фактурата Windows-a е записан като отделен артикул от лаптопа със серийния ключ. Като цената е 116лв. без ДДС за Windows 10 PRO Retail. Как може да се провери дали е лицензен windows-a и има ли изобщо начин?

Мислех да започна нова инсталация за да пробвам ключа и дали Windows-a ще се активира, но засега не смея заради евентуалната вероятност лаптопа да бъде върнат.

Ще съм благодарен ако някой има представа как стоят нещата с лицензите за Windows и тези които се продават в Emag толкова евтино.

Според цените на emag.bg - Windows 10 pro retail е 5.64лв. Обикновенно това е цената за OEM версията (еднократно активиране на 1 компютър).

• Автор
преди 5 минути, цър-вул написа:

Защо смяташ, че 140лв е ниска цена?

Не смятам, че е ниска цена. Но в случая лаптопа е HP и този модел и версия която е закупил човека никъде не се предлага заедно с Windows. Наясно си, че ако Laptop HP се предлага с Windows тогава инсталацията е автоматична и никой не се занимава с крайния клиент. А тук дори в папка Downloads има теглени драйвъри. Прилича ми на "сглобка" на Emag.

А това с Windows за 5 лева още повече повдига въпроса. :)

eMAG е търговска платформа, където и разни други фирми си предлагат стоката, редом със самите eMAG, подобно на Amazon. Та, лаптопът е купен от eMAG, или през eMAG? Има разлика. :) Да си провери фактурата и ще разбере кой му го е продал, реално.

• Автор

Да, така е.

Понеже видях, още преди поръчката, че лаптопа ще е от pic.bg проверих на техния сайт очаквайки по-добра цена. Но там не се продаваше този модел лаптоп с Windows. Само без.

Сега проверих фактурата - от Пик е. проверих на техния сайт и тази версия на Windows 10 e 299 лева.

Аз до колкото видях  1вия пост на автора виждам че е написал че лаптопа е закупен от Emag. А лиценза е закупен от pic.bg. Ако това е лиценза закупен от pic.bg той е OEM.

https://www.pic.bg/software-microsoft-windows-pro-10-64bit-eng-intl-1pk-dsp-dvd-fqc-08929-15883

преди 22 минути, vlado1985 написа:

Аз до колкото видях  1вия пост на автора виждам че е написал че лаптопа е закупен от Emag. А лиценза е закупен от pic.bg. Ако това е лиценза закупен от pic.bg той е OEM.

https://www.pic.bg/software-microsoft-windows-pro-10-64bit-eng-intl-1pk-dsp-dvd-fqc-08929-15883

той може да е закупен от емаг ама реално е от pic.bg тъй като пика с емаг са партньори .

Аз нещо не разбрах какъв ви е проблема?

Като получихте лаптопа сложихте ли му майкрософстки акаунт? Вързахте ли към него активацията? Проработи ли? Ако да, нямате повод да плачете.
Да странно звучи че са ви питали след покупката какви програми желаете, защото реално те нямат право да инсталират нищо друго освен пробни(Trial версии), освен ако нямат лиценз за продажба на съответните програми което особено в България е абсолютен мит с малки изключения.

Друг вариант да проверите ключа е да се обадите и да направите справка, това намирам като координати за връзка в България :

бул. „Никола Вапцаров“ № 55
София 1407
България

Център за обслужване на клиенти на Microsoft (Microsoft Customer Care Center):
0800 15555 (безплатен) (toll free)
+359 2 9657100 (за номера извън България и мобилни номера) (outside Bulgaria and mobile)

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.