Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MS Word - премахване на правоъгълна рамка около разгъващ списък

Препоръчан отговор

В Уорд си направих разгъващ списък, който да се повтаря и на други места. 

Само че има един "естетически" проблем - около това поле има рамка.

Как може тази рамка да се очисти? 

image.png.22531e6ea5e3e9940e32e9ce08752e9b.png             Докато се работи добре, но после:   image.png.f7381a95bdefdac16c6ae85027e3f302.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж в опциите на въпросния прозорец да се премахне рамката. С толкова информация - такъв отговор. Ако може, дай файла да го видим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато се създаде полето е сиво - обаче си има бутонче за изчистване на фона, пак там, при контролите. То не изчества рамката...

списък с рамка.docx

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Axi написа:

Как може тази рамка да се очисти? 

Виждали ли сте някъде разгъващ списък, без рамка? Ако да, покажете, моля! 

Цитат

Следващата илюстрация показва как изглежда разгъващ се списък, когато е избрана в режим на проектиране.

Избран разгъващ се списък в режим на проектиране

Не разбирам желанието да премахнете рамката, г-це Пеева. Все пак опитайте с граници и оцветяване, може и да се получи.

Цитат

Съвети за оформлението

Използвайте съветите по-долу, за да ви помогнат да прецизирате облика, размера и други аспекти на контрола на разгъващ се списък:

• Помислете да разширите разгъващия се списък, така че да е с няколко интервала по-големи от средната ширина на елементите в списъка. По този начин, елементите от списъка частично не са скрити.

• За да промените ширината на няколко Разгъващите се списъци наведнъж, изберете разгъващите се списъци, чийто размер, който искате да промените, натиснете ALT + ENTER, изберете раздела размер и след това в полето ширина въведете нов номер.

• За да промените цвета на фона за няколко Разгъващите се списъци наведнъж, изберете разгъващите се списъци, които искате да промените. В менюто формат щракнете върху граници и оцветяване и след това направете необходимите промени в раздела оцветяване .

• За да персонализирате шрифта, който се появява в разгъващ се списък, използвайте полетата шрифт и Размер на шрифта в лентата с инструменти форматиране . За да промените шрифта и размера на шрифта за всички квадратчета за разгъващ се списък във вашия шаблон на формуляр наведнъж, щракнете върху разгъващ се списък, който съдържа форматирането, което искате и след това в менюто форматиране щракнете върху Приложи шрифта към всички контроли разгъващ се списък.

• Ако искате да промените разредката между разгъващ се списък и обектите, които го заобикалят в шаблона на формуляр, можете да регулирате настройките на полетата в диалоговия прозорец Свойства на разгъващ се списък (раздел размер ). Използването на полета за увеличаване на интервалите предлага по-добра степен на контрол от използването на абзаци за увеличаване на интервалите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Fay написа:

Виждали ли сте някъде разгъващ списък, без рамка? Ако да, покажете, моля! 

Не разбирам желанието да премахнете рамката, г-це Пеева. Все пак опитайте с граници и оцветяване, може и да се получи.

Всичко може. Само трябва да знаеш, как да си поискаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Fay написа:

Ако получите служебно писмо, би ли ви харесало името на няколко места да е оградено? image.png.70f5985f42b8cd6efb765afc7d040526.png

А колкото до граници и оцветявания - не успях. Качила съм файла. Пробвайте и Вие.

При мен не изглежд по същия начин разгъващия списък в какъвто и щете режим да съм.

image.png.d54edea7de117c801bf827caea20c121.png

Показвам и кое бутонче съм взела

image.png.633d669f312c9d6ff133039b241443af.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Axi написа:

Ако получите служебно писмо, би ли ви харесало името на няколко места да е оградено? image.png.70f5985f42b8cd6efb765afc7d040526.png

А колкото до граници и оцветявания - не успях. Качила съм файла. Пробвайте и Вие.

При мен не изглежд по същия начин разгъващия списък в какъвто и щете режим да съм.

image.png.d54edea7de117c801bf827caea20c121.png

Показвам и кое бутонче съм взела

image.png.633d669f312c9d6ff133039b241443af.png

Вече ни вземаш за мезе. Служебно писмо ... И какво ти дреме за качеството/естетиката на входящата поща?

Технически сътрудник ли си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...