Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за 3060 TI видео карта?

Featured Replies

Здравейте, преди няколко месеца си закупих 3060 TI и я добавих към старата ми конфигурация която е вече на 8 години, с идеята в близкото бъдеще да обновя и другите части. Това време вече дойде и се чудя какъв процесор, дъно, RAM памет и захранване ще е най-удачно да закупя. Не съм си определил бюджет, но предполагам че след като се знае че билдваме около 3060 TI, частите ще са budget high end.

Конфигурацията се ползва за мултимедия, тежки видео игри, софтуер за изображения/видео обработка. Монитора е 2560x1440px 144hz така че се надявам да стигна възможно най-близко до 144 кадъра в секунда.

В момента захранването ми е - http://www.fsplifestyle.com/home/product.php?AreaLang=0&PSN=573 което беше много добре едно време, но не знам дали ще издържи след като добавя всички нови части.

Няма да използвам старото HDD така че ще ми трябва 1 TB SSD.

Благодаря!

Мисля това е някакъв минимум , като има вариант и с аналог AM4 платформа . Ако нямаш охладител ще трябва да помислиш и за закупуването на такъв.

Има варианти, на Intel  и на AMD. Щом ще го ползваш съчетано(игри/програми), AMD  издъхва в програмите.

Дъно Z690

Процесор i9 12900k / i5 12600k

Най - добрата RAM - G.SKILL Trident Z5

Захранване, минимум 750w.

пп За такива операции - няма минимум. Или макс, или нищо.

Ако е на повече от 5-6 години захранването се сменя.Интел го казаха преди време.Най-добрите дъна за нас са ASUS.AMD пък казаха за нас са най-добри Gigabyte.За G-Skills памет съм съгласен или Corsair. Fortron-a беше цвете едно време защото нямаше такова разнообразие.Има сега Seasonic Chieftec Antec да е модулно гледай.

За игри при тази резолюция повече от 13600К няма смисъл. Разликата с флагманите е 1-2 фрейма, а цената им е почти двойна. Вече зависи в работната част какво искаш да постигнеш. И колко пари си склонен да дадеш.

Заб. Не препоръчвам 5800X3D, защото в работната част губи с много, а струва повече от 13600К.

Ето ти тестове:

13th Gen Intel Core Processors Content Creation Review - https://www.pugetsystems.com/labs/articles/13th-gen-intel-core-processors-content-creation-review-2369/

AMD Ryzen 5800X3D vs 5800X for Content Creation (отделно, тъй като в горното ревю не е включен) https://www.pugetsystems.com/labs/articles/amd-ryzen-5800x3d-vs-5800x-for-content-creation-2331/

Intel Core i7-13700K review - Performance - Gaming RTX 3090 - 2560x1440 (QHD)(включени са всички актуални процесори) https://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_13700k_review,24.html

не успях да намеря 3060ti + 13600К на 1440p, но ето 3060ti + 12400F - 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.