Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на домашна вътрешна мрежа

Препоръчан отговор

Здравейте,

Моля за компетентен съпорт на лаик по елементарна тема.

Рутера ми стои в единия край на къщата и за да има навсякъде интернет имам мрежа със 2 аксес Пойнт точки, които покриват с обхват навсякъде.

Смених интернет доставчика и заедно с това стана и смяна на рутера. Сложиха нов TP Link. 

Сега на AP няма нет защото очевидно не си говорят със рутера. Свързани са със рутера чрез LAN Кабел. Имам доста достъп до админ панела на рутера.

Как да настроя AP да получават нет от рутера и да поддържат wifi мрежата навсякъде? 

Селото ми не е далеч от града, но не намирам кой да дойде да го направи на място. Инсталатора на интернета също не щя да не бъде почерпен.

Предв.благодаря

Прилагам моделите на техниката 

Screenshot_20221217-141928~2.png

IMG_20221217_104343.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Гост369 написа:

Здравейте,

Моля за компетентен съпорт на лаик по елементарна тема.

Рутера ми стои в единия край на къщата и за да има навсякъде интернет имам мрежа със 2 аксес Пойнт точки, които покриват с обхват навсякъде.

Смених интернет доставчика и заедно с това стана и смяна на рутера. Сложиха нов TP Link. 

Сега на AP няма нет защото очевидно не си говорят със рутера. Свързани са със рутера чрез LAN Кабел. Имам доста достъп до админ панела на рутера.

Как да настроя AP да получават нет от рутера и да поддържат wifi мрежата навсякъде? 

Селото ми не е далеч от града, но не намирам кой да дойде да го направи на място. Инсталатора на интернета също не щя да не бъде почерпен.

Предв.благодаря

Прилагам моделите на техниката 

Screenshot_20221217-141928~2.png

IMG_20221217_104343.jpg

Най вероятно, мрежата на новия рутер е друга, а АР-тата са със статични адреси от LAN. Най лесно ще ти е да видиш настройките за LAN на стария рутер и да ги повториш на новия. Двете АР-та изобщо ли не се виждат в status на новия рутер?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Най вероятно, мрежата на новия рутер е друга, а АР-тата са със статични адреси от LAN. Най лесно ще ти е да видиш настройките за LAN на стария рутер и да ги повториш на новия. Двете АР-та изобщо ли не се виждат в status на новия рутер?

Не, няма нищо за тях

Screenshot_20221217-150434.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Гост369 написа:

Не, няма нищо за тях

Ясно.... Просто виш настройките на стария рутер и ги повтори - говоря за LAN. Другия вариант е да ресетнеш АР-тата и да ги настроиш наново, но там е по шантава работа, особено за човек, който не наясно с материята

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, NewRedDragon написа:

Ясно.... Просто виш настройките на стария рутер и ги повтори - говоря за LAN. Другия вариант е да ресетнеш АР-тата и да ги настроиш наново, но там е по шантава работа, особено за човек, който не наясно с материята

Благодаря за съвета, обаче сложих стария рутер, който бе настроен на стария

ми интернет доставчик. Казва ми че е свързано но няма интернет и нямам достъп до 192.168.0.1 както е дадено на самия рутер.

Идея как да продължа борбата :)

предв.благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Гост369 написа:

Благодаря за съвета, обаче сложих стария рутер, който бе настроен на стария

ми интернет доставчик. Казва ми че е свързано но няма интернет и нямам достъп до 192.168.0.1 както е дадено на самия рутер.

Идея как да продължа борбата :)

предв.благодаря

Eстествено, че няма да има нет - нали си на друг ISP (настройките на WAN са други). Изобщо не ти трябва кабела на ISP в WAN порта A и в случая не ти трябва достъп до интернет И защо реши, че web интерфейса е на 192.168.0.1? Включи само кмпа с един кабел за някой LAN порт на стария рутер и виж какво IP/mask/GW получава компа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Eстествено, че няма да има нет - нали си на друг ISP (настройките на WAN са други). Изобщо не ти трябва кабела на ISP в WAN порта A и в случая не ти трябва достъп до интернет И защо реши, че web интерфейса е на 192.168.0.1? Включи само кмпа с един кабел за някой LAN порт на стария рутер и виж какво IP/mask/GW получава компа

Привет,

Ето това показва резултата от свързването със стария рутер

Екранна снимка 2022-12-17 181008.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Гост369 написа:

Привет,

Ето това показва резултата от свързването със стария рутер

Екранна снимка 2022-12-17 181008.png

WEB интерфейса на този рутер най-вероятно отговаря на 192.168.10.254

И тези неща се правят с кабел, а не по WiFi!

Kъде живееш - Звездица, Константиново....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Гост369 написа:

с.Близнаци

Малко далеч ми идва - нямам път в тази посока.....

Направи това, което ти казах преди: Влез в стария рутер (на 192.168.10.254), запиши si настройките за LAN и DHCP и ги направи на новия рутер същите. Не пипай нищо по WAN порта!. Накачи всичко и рестартирай (не reset, a restart) двете уби-та

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет и благодаря за помощта, но когато всичко по темата ти звучи като на китайски е ясно че няма да се получи по този начин. 

Вчера дойдоха компетентни люде и всичко си дойде на мястото.

Весели празници 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Гост369 написа:

Привет и благодаря за помощта, но когато всичко по темата ти звучи като на китайски е ясно че няма да се получи по този начин. 

Вчера дойдоха компетентни люде и всичко си дойде на мястото.

Весели празници 

Радвам се, че си решил проблема. Само информативно да питам - кой е другия вариант за нет в Близнаци, освен ония от Омега?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...