Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за мултимедия плеър

Препоръчан отговор

Здравейте, Имам едно мултимедия плеърче MSI Movie Station HD 1000, ползвам го да чете шернатите папки в домашната мрежа от компютри. Проблема се появи когато инсталирах Win 10, плеъра вижда компа но не иска да се свърже с него. Иска network ID и парола. На компа няма парола, като напиша името на компа  и му дам да се свърже, не иска. За разлика от друг комп с Win 7, при него се свързва дириктно без да пиша юзъри и парола. Така беше и с моя комп когато бях със стария уидолс. Опитах да спра защитната стена, но пак нищо. Инсталирах на компа медиен сървър BubbleUPNP, него плеъра го вижда и няма проблем да плейва от него. Проблема явно е в Win 10, сигурно има някаква настройка която не знам. Иначе съм включил нетлърк дисковери за всички мрежи, както съм дал да няма парола все настройки както на другия комп с Win 7. Интересното е, че в едната стая към телевизора съм закачил TV Box, на него имам VLC, което вижда всичко на компютрите с Win 10 и 7. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно така е настройката. Абсолютно същата като н уин 7. Това устройство го ползвам доста дълги години и винаги на компютрите съм правел въпросните настройки точно както е описано във втория линк. Дори и в табчето секюрити съм дал пълен достъп на всички.

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg

Clipboard04.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, dushi написа:

Всички настройки са така както са описани във втория линк. И пак нищо. 

Въведи в плейъра името на профила си под Windows. И с него достъпи споделените папки на компютъра.

2. Копирай съдържанието от карето:

Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB1Protocol $false
Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB2Protocol $true

Сега десен клик по Старт бутона и избери Powershell (Admin). В отворилия се прозорец кликни с десен бутон и натисни [Enter]
Рестартирай и тествай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак нищо не се получава. В плеъра излиза името на всички компютри с, които се свързва в домашната мрежа. Този със стария уиндолс се достъпва без проблем. Тези с десетката нищо. По втората точка, стартирах пауър шел като администратор излезе това и пак нищо след рестарта.

Clipboard01.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dushi написа:

Здравейте, Имам едно мултимедия плеърче MSI Movie Station HD 1000, ползвам го да чете шернатите папки в домашната мрежа от компютри. Проблема се появи когато инсталирах Win 10, плеъра вижда компа но не иска да се свърже с него. Иска network ID и парола. На компа няма парола, като напиша името на компа  и му дам да се свърже, не иска. За разлика от друг комп с Win 7, при него се свързва дириктно без да пиша юзъри и парола. Така беше и с моя комп когато бях със стария уидолс. Опитах да спра защитната стена, но пак нищо. Инсталирах на компа медиен сървър BubbleUPNP, него плеъра го вижда и няма проблем да плейва от него. Проблема явно е в Win 10, сигурно има някаква настройка която не знам. Иначе съм включил нетлърк дисковери за всички мрежи, както съм дал да няма парола все настройки както на другия комп с Win 7. Интересното е, че в едната стая към телевизора съм закачил TV Box, на него имам VLC, което вижда всичко на компютрите с Win 10 и 7. 

Здравей! Проблемът навярно е във версията на SMB протокола. От 2018-та година, Майкрософт забраниха версия 1 и по подразбиране минималната версия е 2. Трябва да разрешиш SMB1 Server, можеш през PowerShell или през стария Control Panel. През контролния панел намираш Programs & Features, там горе-вляво имаш "Windows components", намираш някъде в средата на прозореца с компонентите SMB1.0/CIFS, разгъваш го и разрешаваш сървъра, след което рестартираш машината. Може би няма да заболи ако провериш и Properties на мрежовата връзка на машината, дали случайно не е отишла на Public, вместо на Private. Windows 10 обича да прави така. Ако е Public, цъкни я да е Private.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Rammkopf написа:

Здравей! Проблемът навярно е във версията на SMB протокола. От 2018-та година, Майкрософт забраниха версия 1 и по подразбиране минималната версия е 2. Трябва да разрешиш SMB1 Server, можеш през PowerShell или през стария Control Panel. През контролния панел намираш Programs & Features, там горе-вляво имаш "Windows components", намираш някъде в средата на прозореца с компонентите SMB1.0/CIFS, разгъваш го и разрешаваш сървъра, след което рестартираш машината. Може би няма да заболи ако провериш и Properties на мрежовата връзка на машината, дали случайно не е отишла на Public, вместо на Private. Windows 10 обича да прави така. Ако е Public, цъкни я да е Private.

Правилно си му го написал, но има и още 3-4 настройки в меню "Servises"" ,които задължително трябва да промени на automatic. Сега ще отворя, ще ги препиша и ще се постарая да постна до половин час, защото после трябва да пиша нов пост.

ScreenShot003.jpg

ScreenShot004.jpg

ScreenShot005.jpg

ScreenShot006.jpg

ScreenShot007.jpg

От версия 1803 нагоре, при Win 10 и win 11 функцията "Домашни групи и споделяне" е премахната. Погледни последната картинка, а след това виж в контрол панела при теб има ли я или не.

ScreenShot008.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат
Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB1Protocol $true
Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB2Protocol $true

Изпълни това и натисни [Enter]
Накрая трябва даимаш празен ред, т.е
PS C:\WINDOWS\system32>
Рестартирай и тествай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, но трябваше да изляза спешно. След като сложих последното в палър шела се получи това, но пак не тръгва работата.  Иначе в контрол панела нямам "Домашни групи и споделяне"

Clipboard05.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, dushi написа:

Иначе в контрол панела нямам "Домашни групи и споделяне"

Нормално -Домашната фрупа отдавна е премахната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Здравейте и Честита нова Година. Ясно е, че плеъра е старичък и вероятно трябва да го подменя, въпроса е с какво. Върти ми се в главата някакъв блурей плеър, ти имат възможността да четат мрежата. Със моя MSI имам проблем, че не чете х265. Дали с блурей плеърите ще отпадне, някой има ли представа или опит в това отношение. По-старите блурей плеъри, които имат ЛАН дали ще свършат работа, все пак не ми се дават много пари. За новите от друга страна много детайлни характеристики не намирам. Въобще да се занимавам ли с подобни щуротии или да си купя един мини комп втора ръка и да си реша проблема. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Решавай въпроса интелигентно, не хардуерно, а софтуерно. Инсталирай си DLNA сървър на компютъра, тъкмо за това спорим в една друга тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, JKirilov написа:

Решавай въпроса интелигентно, не хардуерно, а софтуерно. Инсталирай си DLNA сървър на компютъра, тъкмо за това спорим в една друга тема.

Плюса ти е за оная, другата тема , но забравих заглавието за да го постна в нея. Не ми се търси, но ще направя корекцията ако я срещна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Другата тема е за някакъв ТВ Филипс, но въпросът е принципен. Хубав бокс-плейър е над 100-200 лв. Хората обаче четяйки тези глупости си купуват евтин и почват едни безкрайни тема - ама как туй, ама как онуй...

А LAN кабелът е 5-10 лева. Цъкваш иконката на десктопа, гасиш монитора и сядаш на дивана с дистанционното на ТВ в ръка - хоп, целият компютър е пред теб, кеф ти видео, кеф ти снимки, не че не може и музика, но пък си хабиш телевизорчето. Както в оная реклама - то требе и акъл! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Така или иначе в момента системата и свързана с кабели, не безжично. Всичко като хардуер си работи, но съществуват някои проблеми. След като преминах на Уин 10 горе описания плеър спря да чете шерваните папки. На компа си сложих BubbleUPnP сървър и през него се вижда всичко. В друга стая имам един TV box. Той няма проблем защото достъпвам компютрите в къщи през VLC. И двете устройства имат проблем с четенето на х265, всичко друго, което съм пускал няма проблеми. За това ми идва на идея да си взема по-бюджетен Блурей плеър и с него да подменя MSI то за което става въпрос. Така или иначе и ДВД и СД преърите ми дадоха фира. Блурей плейрите имат DLNA, не съм работил през такава система. Мислите ли, че ще четат х265 и това DLNA не е ли със същите функции като BubbleUPnP сървъра, който съм си сложил на компа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...