Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Областите на България (с имена, на английски) - как най-бързо да ги изрежа от карта (цяло изображение)?

Препоръчан отговор

Здравейте,

Та ето какво ме мъчи - имам карта на България, по области с имената на областите на английски (така ми трябва; картата я свалих нейде от интернета). Проблемът е, че ми трябва разбита по региони - т.е. всеки регион да е на отделно изображение. Колкото и да търсих, не можах да намеря изображения на самите регион (които трябва визуално да са еднакви). Та въпросът ми е - има ли някакъв сравнително бърз начин, това да се направи (маркирането и последващото изрязване) на регионите от посочната карта с Фотошоп (или друг софтуер)? Понеже, тъй като повечето имат много чупки в контурите, ако тръгна да ги очертавам на ръка ще изгубя цял ден, да не говорим че ще се изнервя много бързо.

bulgaria-with-region-names-map.jpg.9a5039f2dab5017e70af8796585d62b2.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Beemo написа:

Adobe Illustrator 

- Shape Builder tool

- Live Paint Bucket

- Live Paint Selection Tool

Мда, илюстратора не го владея (да не кажа, че съм го пускал не повече от 1-2 пъти). Ако го владееш и можеш да ми помогнеш, би ли споделил (на лично) колко би ми струвало това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Петър Ангелов написа:

Мда, илюстратора не го владея (да не кажа, че съм го пускал не повече от 1-2 пъти). Ако го владееш и можеш да ми помогнеш, би ли споделил (на лично) колко би ми струвало това?

Как ги искаш?

- формат

- поотделно

- в цветове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Beemo написа:

Как ги искаш?

- формат

- поотделно

- в цветове

Ако ще е с цвят, моля цвета на фона (на региона) да е #5cc6d0, а текста да е бял (макар че, това би било играчка; по-скоро най-обикновенно изрязване на горната карта би свършило работа също); т.е. всеки регион е отделен файл. Като формат, се чудя дали png няма да е по-добрия вариант. Но моля преди да правиш каквото и да е, ми пиши (на ЛС) с информация колко ще ми струва (трябват ми за сайт за приятелка и тя трябва да прецени дали цената ѝ е ок или не; т.е. ще трябва да говоря първо с нея).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Петър Ангелов написа:

Здравейте,

Та ето какво ме мъчи - имам карта на България, по области с имената на областите на английски (така ми трябва; картата я свалих нейде от интернета). Проблемът е, че ми трябва разбита по региони - т.е. всеки регион да е на отделно изображение. Колкото и да търсих, не можах да намеря изображения на самите регион (които трябва визуално да са еднакви). Та въпросът ми е - има ли някакъв сравнително бърз начин, това да се направи (маркирането и последващото изрязване) на регионите от посочната карта с Фотошоп (или друг софтуер)? Понеже, тъй като повечето имат много чупки в контурите, ако тръгна да ги очертавам на ръка ще изгубя цял ден, да не говорим че ще се изнервя много бързо.

bulgaria-with-region-names-map.jpg.9a5039f2dab5017e70af8796585d62b2.jpg

Така няма ли да стане? Image Tracer?

https://www.youtube.com/watch?v=HypLmKkhxS0

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Beemo, @Петър Ангелов, ако не сте почнали да режете картатата, изчакайте час - два..... Имам векорна карта с областите, само да се докопам до NAS-a

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

@Beemo, @Петър Ангелов, ако не сте почнали да режете картатата, изчакайте час - два..... Имам векорна карта с областите, само да се докопам до NAS-a

Имах едно условие - ако го изпълни...

Струва ми се, че ме "ръпкат".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Beemo написа:

Ами пиши когато трябва... Намерих файловете......в Ai  фаила, всяка област е в оделен layer

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Beemo написа:

Не се заяждам, но...какво значи "ръпкат"?!

преди 52 минути, NewRedDragon написа:

Не сме - колегата по-горе ми каза цена, обаче не аз давам парите - пуснал съм въпрос към дамата, за която правя сайт (и съответно - за където са нужни въпросните изображения) дали сумата е ок за нея и чакам да отговори).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Петър Ангелов написа:

Не се заяждам, но...какво значи "ръпкат"?!

Не сме - колегата по-горе ми каза цена, обаче не аз давам парите - пуснал съм въпрос към дамата, за която правя сайт (и съответно - за където са нужни въпросните изображения) дали сумата е ок за нея и чакам да отговори).

Знаеш много добре, за цената.

Благотворително, тя да  раздаде сто кинта...

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Ами пиши когато трябва... Намерих файловете......в Ai  фаила, всяка област е в оделен layer

Както решиш... За мен е без значение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...