Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо видеата имат черни ограничения?

Featured Replies

Когато запиша видео с Mobizen или вградената пропгама за записване на видеа, кача видеото в YouTube, то не заема целия екран, а изглежда ето така:

image.png

Горната снимка на е моя - вземах я от Интернет.

На какво се дължи този проблем? Резолцията на дисплея на телефона е 720 x 1600, но на самия телефон, образа се показва из целия екран, като няма черни ограничения. От резолюцията ли идва проблема? Ако купя телефон, който има резолюция от 1080 x 2408 или 1080 x 2400, проблема ще се оправи ли?

Разрешен от AAUUXX

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Задавай видео резолюция която е стандартна - HD, Full HD, 4K ,на видеата които записаш.

Как се заисват видеа с такава резолюция? Дали избирам 720p или 1080p, винаги има такива черни граници, които се появават, след като кача видеата. Нали 720p и 1080p се водят високи резолюции...

преди 8 минути, AlienBoss написа:

Как се заисват видеа с такава резолюция? 

Скрин рекордерте записавт видео в резолюция каквато поддържа дисплея, ако компилираш видео с програма за видео обработка задаваш резолюция на изходния файл по избор от менюто.

Айде сега - сериозно.

Имаш - DPI.

Имаш - PPI.

Имаш - Quality.

Имаш - Codec in.

Имаш - Codec out.

Седни и прочети...

Ако не ти се чете - искай на Путин, айфона 14.

• Автор
преди 33 минути, AAUUXX написа:

Скрин рекордерте записавт видео в резолюция каквато поддържа дисплея, ако компилираш видео с програма за видео обработка задаваш резолюция на изходния файл по избор от менюто.

Да разбирам, че резолюцията на телефона, 720 x 1600, не е поддържана от YouTube? Ако е така, upscaling ше свърше ли работа, да направи видеото така, че да е съвместимо с поддържаните резолюции на YouTube и да заема целия екран, без да има черни граници? Ако да, коя програма е безплатна за Андроид и няма watermark?

преди 29 минути, Beemo написа:

Айде сега - сериозно.

Имаш - DPI.

Имаш - PPI.

Имаш - Quality.

Имаш - Codec in.

Имаш - Codec out.

Седни и прочети...

Ако не ти се чете - искай на Путин, айфона 14.

Ако не можеш да дадеш директен съвет и отговор, недей да ми пишеш в темите. :) По-добре да не получавам никакъв "отговор", отколкото някакви завоалирани писания, без директен смисъл и значение.

преди 6 минути, AlienBoss написа:

Да разбирам, че резолюцията на телефона, 720 x 1600, не е поддържана от YouTube? Ако е така, upscaling ше свърше ли работа, да направи видеото така, че да е съвместимо с поддържаните резолюции на YouTube и да заема целия екран, без да има черни граници? Ако да, коя програма е безплатна за Андроид и няма watermark?

Ако не можеш да дадеш директен съвет и отговор, недей да ми пишеш в темите. :) По-добре да не получавам никакъв "отговор", отколкото някакви завоалирани писания, без директен смисъл и значение.

Първо - Отговора ми е, напълно професионален.

Второ - щом ти ходиш след мен, постоянно... Защо и аз да не мога?

Трето - знам ти четири, от шестте профила. Включително и този който създаде и изтри онзи ден, за два часа. И имаше наглостта, да ми пишеш на лично.

• Автор
преди 3 минути, Beemo написа:

Първо - Отговора ми е, напълно професионален.

Аз зададох въпрос, който не се отнася до техническата част. Защо ми говориш за техническата част, аз не зная.

преди 4 минути, Beemo написа:

Трето - знам ти четири, от шестте профила. Включително и този който създаде и изтри онзи ден, за два часа. И имаше наглостта, да ми пишеш на лично.

Имам 6 профила, а? Имаш ли нещо против да покажеш тези профили, както и да докажеш, че принадлежат на мен? Ако не можеш да докажеш тези неща, как знаеш, че тези профили са мои?

• Решение
преди 16 минути, AlienBoss написа:

Да разбирам, че резолюцията на телефона, 720 x 1600

720 х 1600 не е в съотношение 16:9 какъвто се използва като стандарт в youtube затова имаш тъмни черти в страните на видеото.

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

720 х 1600 не е в съотношение 16:9 какъвто се използва като стандарт в youtube затова имаш тъмни черти в страните на видеото.

Да, както предполагах. Но ми прави впечатление, че дори и да използвам upscaling за 16:9, пак има черни ограничения.

Може ли да ми кажете ризюлоциите, които са съвместими с aspect ratio 16:9? Примерно, коя е най-ниската резолюция, която е съвместива с това съотношение? Най-нискама ще ми свърши работа, тъй като ми трябва евтин телефон, който да може да прави клипове, съвместиви с поддъжаното съотношение на YouTube.

Благодаря. :)

преди 9 минути, AlienBoss написа:

Аз зададох въпрос, който не се отнася до техническата част. Защо ми говориш за техническата част, аз не зная.

До коя част, се отнася? Астрала? Психо? 

Телефон, какво е, като не е техника? Нещо за ядене?

Днес ме хвана в настроение и ще се опитам, за пореден път... Като призовавам всички Светии, от всички религии, на помощ.

преди 2 минути, AlienBoss написа:

Да, както предполагах. Но ми прави впечатление, че дори и да използвам upscaling за 16:9, пак има черни ограничения.

Може ли да ми кажете ризюлоциите, които са съвместими с aspect ratio 16:9? Примерно, коя е най-ниската резолюция, която е съвместива с това съотношение? Най-нискама ще ми свърши работа, тъй като ми трябва евтин телефон, който да може да прави клипове, съвместиви с поддъжаното съотношение на YouTube.

Благодаря. :)

720p е с резолюция от 720 хоризонтални линии и 1280 колони в съотношение 16:9 това е приет стандарт за HDTV. Проблема не е в телефона, а програмата която използваш за да записваш, потърси такава на която имаш опция да зададеш изходна резолюция от 720p на файла.

Screenshot_2023-01-16-16-42-51-021.jpeg

• Автор
преди 2 минути, Beemo написа:

До коя част, се отнася? Астрала? Психо? 

Телефон, какво е, като не е техника? Нещо за ядене?

Днес ме хвана в настроение и ще се опитам, за пореден път... Като призовавам всички Светии, от всички религии, на помощ.

Просто исках прост и ясен отговор, който да ми обясни какво да правя, а не да ми обяснява подробности, отнасящи се до техническата част.

И защо не отговаряш на тези въпроси:

преди 20 минути, AlienBoss написа:

Имам 6 профила, а? Имаш ли нещо против да покажеш тези профили, както и да докажеш, че принадлежат на мен? Ако не можеш да докажеш тези неща, как знаеш, че тези профили са мои?

преди 1 минута, AlienBoss написа:

Просто исках прост и ясен отговор, който да ми обясни какво да правя, а не да ми обяснява подробности, отнасящи се до техническата част.

Защото като си купиш нов телефон, ще повториш темата.

За другото - всички те забелязват. Казах ти - не можеш да избягаш, от себе си.

Колкото и да се стараеш, всеки има специфични изрази и повтарящи се думи.

Прозираш!

edit

@AAUUXX ти е отговорил.

Само не питай, как се работи с програмите. Защото е техническата част.

преди 15 минути, AlienBoss написа:

Пробвах Screen recorder - XRecorder има опция за запис при 720p със съотношение на страните 720 х 1152 при резолюция на дисплея от 800 х 1280 за пробния запис.

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

720p е с резолюция от 720 хоризонтални линии и 1280 колони в съотношение 16:9 това е приет стандарт за HDTV. Проблема не е в телефона, а програмата която използваш за да записваш, потърси такава на която имаш опция да зададеш изходна резолюция от 720p на файла.

Screenshot_2023-01-16-16-42-51-021.jpeg

Екранната резолюция на телефона, който използвам, е 720x1600. Тъй като е по-висока от 720p x 1280p, не би ли трябвало да се поддържа от YouTube?

Резолюцията на Samsung Galaxy A13 е 1080x2408. Тази резолюция поддържа ли aspect ratio 16:9, и ще се запълва ли целия екран в YouTube, без значение дали записа е на изправен екран или на легнал (landscape)?

преди 2 минути, AlienBoss написа:

Резолюцията на Samsung Galaxy A13 е 1080x2408. Тази резолюция поддържа ли aspect ratio 16:9, и ще се запълва ли целия екран в YouTube, без значение дали записа е на изправен екран или на легнал (landscape)?

Screenshot_2023-01-16-16-53-55-458.jpeg

• Автор
преди 6 минути, Beemo написа:

Защото като си купиш нов телефон, ще повториш темата.

Нали сега и за това питам...

преди 6 минути, Beemo написа:

За другото - всички те забелязват. Казах ти - не можеш да избягаш, от себе си.

Покажи конкретни доказателства, моля!

преди 7 минути, Beemo написа:

Колкото и да се стараеш, всеки има специфични изрази и повтарящи се думи.

Може ли да покажеш конкретни примери?

преди 11 минути, AlienBoss написа:

Не стига , че ти обясняват на готово и безплатно всичко ами и с претенции брех .

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Screenshot_2023-01-16-16-53-55-458.jpeg

Ти си му обеснявай, колкото искаш. Той си знае, неговото и ще ти повтаря един и същи въпрос, до несвяст.

Аз щях, да му кажа така - сваляш си видеото от телефона, на компютъра. Вкарваш го, в някоя програма за видео обработка и го експортваш, във формат - който си пожелаеш.

Видео редактора, е по избор.

• Автор

Благодаря ви за опитите за помощ, но проблема все още не е напълно решен. В момента ми е нужна програма, която може да увеличи по-ниската резолюция до поддържаната от YouTube резолюция.

Правилно съм разбрал, че дори и устройството да е с ниска резолюция, което прави така, че и записаното видео да е с ниска резолюция, то резолюцията може да се увеличи с употребата на даден софтуер, нали така?

Ето тук съм пуснал друга тема по този въпрос:

преди 28 минути, AlienBoss написа:

Благодаря ви за опитите за помощ, но проблема все още не е напълно решен. В момента ми е нужна програма, която може да увеличи по-ниската резолюция до поддържаната от YouTube резолюция.

Правилно съм разбрал, че дори и устройството да е с ниска резолюция, което прави така, че и записаното видео да е с ниска резолюция, то резолюцията може да се увеличи с употребата на даден софтуер, нали така?

Ето тук съм пуснал друга тема по този въпрос:

Разбира се че може. Само има малки ограничения. От н264, може да го увеличиш, до 2к. На 4к, няма да се получи.

• Автор
преди 1 час, Beemo написа:

Разбира се че може. Само има малки ограничения. От н264, може да го увеличиш, до 2к. На 4к, няма да се получи.

H.264 е кодек. Не знам дали рекордите, които използвам, използват този кодек. Ако не, мога ли да го вградя с OpenShot Video Editor? Ако да, после с коя програма да увелича резолюцията?

преди 12 часа, AlienBoss написа:

Опитай с Any video converter free .

Може да избираш резолюция на изходния файл ,както и видео кодека.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.