Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте,

опитвам се да избера сървър,

като май ми се иска да поддържа Windows server 2022.

Този https://www.jarcomputers.com/DELL-PowerEdge-T40-PPET40_Q2FY22_FG0002_BTS_prod_SRVDELLPPET40Q2FY22FG0002BTS.html

е евтин вариант, но го дават да поддържа до server 2019, т.е няма да мога да инсталирам 2022.

Минавам през няколко варианта на Fujitsu, но и те са до 2019та.

Стигам до този: https://www.jarcomputers.com/Dell-PowerEdge-T150-PET150CM1_prod_SRVDELLPET150CM1.html?ref=pet150cm1

При него пише "Microsoft Windows Server with Hyper-V", което не го разбирам.

Поддържа виртуализация, но не пише до коя версия може да се инсталира.

Или да търся друг вариант за повечко пари?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде, за какво ще го ползвате? Бюджет?

1500кинта са нищо! 2700 - също! Щайгата ми в къщи струва повече, а е втора употреба!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Stoqn Petkov написа:

Здравейте,

опитвам се да избера сървър,

като май ми се иска да поддържа Windows server 2022.

Този https://www.jarcomputers.com/DELL-PowerEdge-T40-PPET40_Q2FY22_FG0002_BTS_prod_SRVDELLPPET40Q2FY22FG0002BTS.html

е евтин вариант, но го дават да поддържа до server 2019, т.е няма да мога да инсталирам 2022.

Минавам през няколко варианта на Fujitsu, но и те са до 2019та.

Стигам до този: https://www.jarcomputers.com/Dell-PowerEdge-T150-PET150CM1_prod_SRVDELLPET150CM1.html?ref=pet150cm1

При него пише "Microsoft Windows Server with Hyper-V", което не го разбирам.

Поддържа виртуализация, но не пише до коя версия може да се инсталира.

Или да търся друг вариант за повечко пари?

Какво означава - няма да мога, да инсталирам?

Минималните му изисквания, са пренебрежителни. Друг е въпроса - че за да се възползваш от пълният потенциал, ти трябват 16 ядра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Стоимен написа:

Къде, за какво ще го ползвате? Бюджет?

1500кинта са нищо! 2700 - също! Щайгата ми в къщи струва повече, а е втора употреба!

Файлов сървър. По принцип и тези конфигурации са предостатъчни като

процесор и рам.

преди 16 часа, Beemo написа:

Какво означава - няма да мога, да инсталирам?

Минималните му изисквания, са пренебрежителни. Друг е въпроса - че за да се възползваш от пълният потенциал, ти трябват 16 ядра.

Тези параметри са предостатъчни за нуждите. Но го дават, че е за Win server 2019, т.е

аз го разбирам, че може тази версия да се инсталира, но не и по-новата - 2022. Или греша?

преди 12 часа, JKirilov написа:

Защо? Или по-точно за каква цел?

Файлов сървър. Нищо съществено като мощност - процесор и рам.

Но ми се иска да е с win server 2022, че да е актуална ОС и след няколко години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Stoqn Petkov написа:

Win server 2019

Не се притеснявай. Няма начин, да не  работи. Последно го инсталирахме, на Dell PowerEdge R620. Има ги втора употреба, за по 500 - 600 кинта. Ако си намериш читав - ще те надживее.

Под читав, имам предвид - с несменени части.

Някои търгаши, си присвояват... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Stoqn Petkov написа:

Но ми се иска да е с win server 2022, че да е актуална ОС и след няколко години

Няма да отмре тази мантра и това си е...:angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Stoqn Petkov написа:

...

Но ми се иска да е с win server 2022, че да е актуална ОС и след няколко години.

Имаш ли представа колко струва win server 2022 Data center?

Не се гъбаркай, забоди една флашка!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Beemo написа:

Не се притеснявай. Няма начин, да не  работи. Последно го инсталирахме, на Dell PowerEdge R620. Има ги втора употреба, за по 500 - 600 кинта. Ако си намериш читав - ще те надживее.

Под читав, имам предвид - с несменени части.

Някои търгаши, си присвояват... 

сигурно ли е, че и на стар сървър ще може да се инсталира WS 2022?

преди 1 час, Стоимен написа:

Имаш ли представа колко струва win server 2022 Data center?

Не се гъбаркай, забоди една флашка!

може би около 1500-2000лв?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стига с тия флашки па и ти ве. Човека може да иска да качва и да разменят файлове и да има пряк достъп до определена група хора, които да искат да имат моментален достъп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Stoqn Petkov написа:

сигурно ли е, че и на стар сървър ще може да се инсталира WS 2022?

може би около 1500-2000лв?

6000$

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

6000 долара. за файлов сървър... някво чудо! По голяма простотия не бях видял скоро..!

Ей така просто си мислиш една цена и пишеш без обоснования. Не разбирам от уиндос сървър ама я кажи как ще стигнеш тази цена за някакъв тъп уиндос сървър 22. Аз примерно тоя WS 22 ще го подкарам на Правец. Ай да та впрегна малко...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, goodly написа:

6000 долара. за файлов сървър... някво чудо! По голяма простотия не бях видял скоро..!

Ей така просто си мислиш една цена и пишеш без обоснования. Не разбирам от уиндос сървър ама я кажи как ще стигнеш тази цена за някакъв тъп уиндос сървър 22. Аз примерно тоя WS 22 ще го подкарам на Правец. Ай да та впрегна малко...

Простотия са бръмбарите в главата ти!!! Ето-

22.jpg.df47fe0528ed804222cc1010d8bd827c.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стоимен ти разбра ли за какво му е сървърна машина и windows server 2022? Файлов сървър добре ама в какъв мащаб? И защо точно пълния пакет? Виждаш че човека не разбира а искаш да ти повярва. На мен нищо не ми обяснявай аз не разбирам от WS 2022 обясни на него каква е причината да е такава цената и му дай варианти. Някой знае ли в какъв мащаб ще използва файловия сървър и дали наистина се нуждае от виртуализация че да се дават такива луди пари само за лиценз?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, goodly написа:

Стоимен ти разбра ли за какво му е сървърна машина и windows server 2022? Файлов сървър добре ама в какъв мащаб? И защо точно пълния пакет? Виждаш че човека не разбира а искаш да ти повярва. На мен нищо не ми обяснявай аз не разбирам от WS 2022 обясни на него каква е причината да е такава цената и му дай варианти. Някой знае ли в какъв мащаб ще използва файловия сървър и дали наистина се нуждае от виртуализация че да се дават такива луди пари само за лиценз?

Дадох му варианти, бе - да забоде една флашка! Нищо не му разбира пипетката, пък пита за сървър , баси!!!!

Добре, де - за файлов сървър може да плесне и една 10 годишна машина за 50-ина кинта с по-голям харддиск и да шерне една папка!!! Къф е проблема?

Пича тука само разтяга локуми ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 24.01.2023 г. в 10:40, Стоимен написа:

Нищо не му разбира пипетката, пък пита за сървър , баси!!!!

Ами точно за това е в този форум за да пита понеже не разбира!

на 24.01.2023 г. в 10:40, Стоимен написа:

Добре, де - за файлов сървър може да плесне и една 10 годишна машина за 50-ина кинта с по-голям харддиск и да шерне една папка!!! Къф е проблема?

Ами никакъв не е проблема, става. Ама ако файловете са много ценни ти би ли шернал една папка. Тука пишем в една тема обаче не знаем за какво пишем. Има определена цел, но без подробности. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, goodly написа:

Ами точно за това е в този форум за да пита понеже не разбира!

....

Хм ще трябва аз да питам нещо за сърдечна хирургия или ... атомна физика ... може би - как да си направя синхрофазотрон или колайдер! Айде - нека е колайдер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...