Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте. Някой да ме насочи към добър бюджетен рутер- 40-60 лв. Да е двубандов, стабилен без да прекъсва при натоварване ( както сегашния) и поне 300- 500 мбс 2.4ghz, и 700 мбс 5ghz. 

Трябва ми за тристаен апартамент 85 кв. Интернета ще е  100мбс  мбс за начало. Може и при недостиг да се увеличи до 500мбс. 

Благодаря предварително 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А какъв е сегашния рутер, който прекъсва, за да не предложим същия?

преди 21 минути, Trayanzh написа:

... и поне 300- 500 мбс 2.4ghz, ...

Такива скорости и най-скъпите не постигат на тази честота!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Trayanzh написа:

Здравейте. Някой да ме насочи към добър бюджетен рутер- 40-60 лв. Да е двубандов, стабилен без да прекъсва при натоварване ( както сегашния) и поне 300- 500 мбс 2.4ghz, и 700 мбс 5ghz. Трябва ми за тристаен апартамент 85 кв. Интернета ще е  100мбс  мбс за начало. Може и при недостиг да се увеличи до 500мбс. 

Направо забравете. Удвоете или утроете цената и тогава можете да получите нещо нормално. Това е абсолютното дъно на сегмента - до 40-60лв. 
Всичко в този диапазон е със 100Mbps мрежа, т.е не само безжично, ами дори и с кабел вашите "при недостиг до 500Mbps" няма никога да можете да ги използвате.
При условие, че месечната такса за 500Mbps ще ви е близка до или по-висока 30-40лв, заедно с телевизията,
толкова ли не можете да отделите повече от 40лв за рутер - нещо, което се купува веднъж и се ползва с години?
Няма рутер за 40-60лв, който да държи реални 100Mbps по безжичната мрежа.
Няма рутер за 40-60лв, който адекватно да усвои 100Mbps интернет, камо ли 500Mbps.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jtaggerx написа:

Направо забравете. Удвоете или утроете цената и тогава можеш да получите нещо нормално. Това е абсолютното дъно на сегмента - до 40-60лв. 
Всичко в този диапазон е със 100Mbps мрежа, т.е не само безжично, ами дори и с кабел вашите "при недостиг до 500Mbps" няма никога да можете да ги използвате.
При условие, че месечната такса за 500Mbps ще ви е близка до или по-висока 30-40лв, заедно с телевизията,
толкова ли не можете да отделите повече от 40лв за рутер - нещо, което се купува веднъж и се ползва с години?

Аз мога да отделя, ама жената не дава 😁

Търся ги за апартамент с наематели, тъй като съм им обещал добър Интернет. Статия рутер е тплинк n 300, и натрупа бая години,. Ок е, но наистина последната година все прекъсва и се налага рестартиране 

А този как е? 

https://www.dlink.com/en/products/dir-825-ac1200-wi-fi-gigabit-router

Или този 

https://www.tp-link.com/bg/home-networking/wifi-router/archer-c20/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Trayanzh написа:

За тоя мога да говоря от опит,преди половин година,3 пъти го връщах гаранционно,заради забивания,дропене на пакети и прочие,накрая се оказа че софтуера им е мн зле,и прави проблеми заради тва,сега дали е оправен,нямам на идея,но аз лично не го препоръчвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Евгени Богданов написа:

За тоя мога да говоря от опит,преди половин година,3 пъти го връщах гаранционно,заради забивания,дропене на пакети и прочие,накрая се оказа че софтуера им е мн зле,и прави проблеми заради тва,сега дали е оправен,нямам на идея,но аз лично не го препоръчвам.

Благодаря. Това ми трябва като информация. Иначе в моя апартамент съм от 2 месеца с Archer ax23 на tplink. и съм доволен. Но в тоя случай не ми се дават стотина лева, затова търся сносен бюджетен вариант 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Trayanzh написа:

Благодаря. Това ми трябва като информация. Иначе в моя апартамент съм от 2 месеца с Archer ax23 на tplink. и съм доволен. Но в тоя случай не ми се дават стотина лева, затова търся сносен бюджетен вариант 

Тогава компромисно решение за вас е този рутер! Този рутер работи добре и с план с по-високи скорости от типа до 300/400мб/с

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Тогава компромисно решение за вас е този рутер!

Лан портове ми трябват фа са 4, че тия наематели имат 3 компютъра

Твоя май р само с 2. 

А тоя как е? 

https://ardes.bg/product/d-link-dir-2150-ac2100-mu-dir-2150-238190

Им ги сега на промоция в Технополис 56 лв

преди 11 минути, Евгени Богданов написа:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Trayanzh написа:

Лан портове ми трябват фа са 4, че тия наематели имат 3 компютъра

Твоя май р само с 2. 

...

За целта си купуваш прост суич. Утре компютрите ще станат 5-6 и пак няма да ви стигат портовете!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кажи им като искат те да си вземат какъвто рутер смятат, че ще им върши работа, след това ще си остане за тях, ако решат да се местят на друго място.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Raze написа:

Кажи им като искат те да си вземат какъвто рутер смятат, че ще им върши работа, след това ще си остане за тях, ако решат да се местят на друго място.

Това е решението - ако бях автор на темата, бих го маркирал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Там е малко сложно. Чужденци без грам български език са и им обещах качествен Интернет до 120 мбс без прекъсване. Осигурил съм доставчика, само остана рутера 

Май последно се спрях на този 

https://www.tp-link.com/bg/home-networking/wifi-router/archer-c64/

Мисля че ще е ок? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...