Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фотошоп и компютъра

Препоръчан отговор

Здравейте! 🙂

Записах да уча графичен дизайн и сега работя с фотошоп, но много ми забива програмата и диск C ми се пълни постоянно. Рам паметта ми е 12гб.

Трябва ли да си търся компютър за такива програми като photoshop, ilustrator, indesing или да си купя рам и колко да бъде тя 16гб дали ще бъде достатъчно?

Не съм много в час за такива неща нуждая се от помощ.

Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ти трябва РАМ памет а Дисково пространство!

Хард диска колко е голям и на колко дяла е разделен, кажи също и обема на дяловете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разделен е на два дяла. Хард диска е 155GB

Processor    Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz   2.40 GHz
Installed RAM    12,0 GB (11,9 GB usable)
System type    64-bit operating system, x64-based processor

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно ще ти трябва ъпгрейд на хардуера, това е лаптоп на над 10 години. Вариант е и да вземеш някой по-голям диск, за предпочитане SSD. Поне един нов 250 GB SSD диск ще трябва да свърши работа за начало: CRUCIAL MX500 250GB SSD CT250MX500SSD1 - цена. (nikem-bg.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, blueeyes30 написа:

Разделен е на два дяла. Хард диска е 155GB

Еми това е проблема, малък ти е хард диска и след като е разделен на два дяла, дял С където е инсталирана ОС е прекалено малък. Затова се пълни и ти казва, че няма достатъчно дисково пространство а не РАМ памет!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, blueeyes30 написа:

Здравейте! 🙂

Записах да уча графичен дизайн и сега работя с фотошоп, но много ми забива програмата и диск C ми се пълни постоянно. Рам паметта ми е 12гб.

Трябва ли да си търся компютър за такива програми като photoshop, ilustrator, indesing или да си купя рам и колко да бъде тя 16гб дали ще бъде достатъчно?

Не съм много в час за такива неща нуждая се от помощ.

Благодаря!

Нов компютър (по - мощен) - задължително! Диск "С" се пълни, когато имаш недостатъчно памет.

Ако не ти изкарва съобщения, от сорта на "Could not complete your request..." не го пипай. Просто изчаквай, да си завърши операциите и не му давай, сложни задачи. Имаш 4Gb RAM за ОС и 8, за Photoshop. Като му  дадеш нещо по - сложно, чакаш и се молиш, да завърши без грешка.С това двуядрено процесорче... Като си сложиш нов диск, (може да ползваш и стария) трябва да укажеш на програмата, кой да ползва. И той да не е този, с ОС. Edit>Preferences>Scratch Disks. Като ти трябват поне, 80Gb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ново компютър е най-доброто решение но ако има възможност разбира се. Дисковете можеш да си ги използваш от стария хардуер ако са съвместими портовете разбира се. Не е задължително, но е препоръчително за по сложно използване на инструментите във фотошоп. От новото поколение 2 ядра физически и 4 логически, или ако може да го наречем 4 ядрен процесор, на който графиката ще е предостатъчна за работа в по мащабен кръг. Рам от ddr4 8гб. стик би ти свършил чудесна работа като минимум за по сложни задачки. Едно ssd от 250гб. би ти направил живота по-хубав и лесен и бърз. Възможностите опират до пари, а без пари няма възможности. Нов с актуални части компютър, ще ти реши проблема и ще си спокоен ако можеш да отделиш около 550 като минимум до 750лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...