Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с браузърите ми, как да ги оправя

Препоръчан отговор

На лаптопа от както е преинсталиран с Уиндоус 10 Хоум ползвам три браузъра. Google chrome, Opera, Mozilla firefox. От няколко дена и трите браузъра замръзват, без значение кой сайт ще отворя фейсбук ютъб или друг, стават на черен екран и замръзват и така става и на трите браузъра, и като отворя таск мениджър гледам че единия браузър в таск мениджър го има няколко пъти между 7-8 пъти и за това забива и натискам върху End Task и като ги отворя същата работа. Реших от настройките да ги обновя версията но пак имам същия проблем. Как да се справя 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало си изтрий кеша Ccleaner го прави най-добре . След това , ако искаш на един от браузерите тествай поне 1 ден с портативна версия и ако ти харесва как се държи изтрий главната инсталация и си остани само на портативна .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Reckitjesok написа:

На лаптопа от както е преинсталиран с Уиндоус 10 Хоум ползвам три браузъра. Google chrome, Opera, Mozilla firefox. От няколко дена и трите браузъра замръзват, без значение кой сайт ще отворя фейсбук ютъб или друг, стават на черен екран и замръзват и така става и на трите браузъра, и като отворя таск мениджър гледам че единия браузър в таск мениджър го има няколко пъти между 7-8 пъти и за това забива и натискам върху End Task и като ги отворя същата работа. Реших от настройките да ги обновя версията но пак имам същия проблем. Как да се справя 

Със стандартен механичен хард диск ли е лаптопа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, adersa написа:

Като за начало си изтрий кеша Ccleaner го прави най-добре . След това , ако искаш на един от браузерите тествай поне 1 ден с портативна версия и ако ти харесва как се държи изтрий главната инсталация и си остани само на портативна .

Не ми говори много но ако изтрия кеша няма ли да се изтрият и запомнените история пароли имейли и така 

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Със стандартен механичен хард диск ли е лаптопа?

Хард диск стандартен да 1 ТБ

Изписва ми че като зареди страницата по някога вместо черен екран ми пише че паметта е изчерпана

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Reckitjesok написа:

Не ми говори много но ако изтрия кеша няма ли да се изтрият и запомнените история пароли имейли и така

Не като отвориш програмата там има автоматично отбелязани отметки , които трябва да се ползват . Отметки като пароли например са скрити и не стават за редактирване така  че спокойно .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре ще е да дадеш и характеристиките на лаптопа,защото поне до сега по описаните симптоми,ми изглежда като недостатъчно количество рам памет,или процесора е слаб и не може да насмогне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Евгени Богданов написа:

Добре ще е да дадеш и характеристиките на лаптопа,защото поне до сега по описаните симптоми,ми изглежда като недостатъчно количество рам памет,или процесора е слаб и не може да насмогне.

Лаптоп Леново G50 8 гб рам процесор 3.4 GHZ Video card 2gb и защо да е от характеристиките като до сега не е имало проблем и на по слаби машини също няма

преди 3 минути, adersa написа:

Все пак пробвай с портативна версия и виж как държи 

Какво е портативна версия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Намирисва ми на зараза. Ако само с браузърите го има този проблем, мисля, че е по-добре да се мине през антивирусни раздел. 

Може да се направи профилактично проверка на системния дял и на системните файлове:

1. Десен клик по Старт бутона, избери Run, и в отворило то се прозорче напиши 

cmd 

И натисни Ctrl+Shift+Enter

В черния прозорец напиши

echo y|chkdsk "c:" /f /r

shutdown /r /t: 000

И натисни Enter. 

Системата ще рестартира. При новото зареждане не прекъсва, докато не завърши проверката

След това, като зареди до десктоп, отновое десен клик по Старт бутона, избери Run, и в отворило то се прозорче напиши 

cmd 

И натисни Ctrl+Shift+Enter

В черния прозорец напиши

sfc scannow

И натисни Enter. Като завърши проверката направи една снимка на прозореца и в покажи тук. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Beemo написа:

Не използвай CCleaner!!!!

Ха-ха и защо?!  CCleaner е една от най опростените програми за поддръжка на компа! Освен почистване на цифров боклук се справя отлично с ремонт на регистъра и множество проблемни зони. Що за мнение?! :down:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, johnmotson написа:

Ха-ха и защо?!  CCleaner е една от най опростените програми за поддръжка на компа! Освен почистване на цифров боклук се справя отлично с ремонт на регистъра и множество проблемни зони. Що за мнение?! :down:

Така като му гледаш коментарите, мислиш ли, че знае какво прави? Мистър болд.

преди 1 час, Reckitjesok написа:

Какво е портативна версия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Reckitjesok написа:

Хард диск стандартен да 1 ТБ

Изписва ми че като зареди страницата по някога вместо черен екран ми пише че паметта е изчерпана

Понякога пейдж файла/виртуалната памет/ много бави, когато е на такъв диск !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Reckitjesok написа:

пише че паметта е изчерпана

Точното съобщение можеш ли да покажеш или да снимаш? Виртуалната памет на ОС на колко е настроена?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам чувството че и системния дял е препълнен и от там идва основно проблема!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Reckitjesok написа:

Стартирай systempropertiesadvanced >под Performance кликни на Settings... >сложи радио бутона на Adjust for best performance, кликни на раздел Advanced, махни отметката която е подчертана с червено, сложи отметка на System managed size, бутон Set >ОК, ако поиска рестарт, потвърди 

image.png.e08fff171311a6b7cfd26dbda1d8ca1e.png

image.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, johnmotson написа:

Ползвах програмата и изчистих кеша на браузърите но проблема продължава да го има

преди 18 часа, цър-вул написа:

Стартирай systempropertiesadvanced >под Performance кликни на Settings... >сложи радио бутона на Adjust for best performance, кликни на раздел Advanced, махни отметката която е подчертана с червено, сложи отметка на System managed size, бутон Set >ОК, ако поиска рестарт, потвърди 

Вечерта като се прибера ще го направя и ще пиша резултата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.02.2023 г. в 9:56, цър-вул написа:

Покажете картинка на диспечера на задачи - раздел Performance, Memory
Ипрозореца Virtual Memory:
systempropertiesadvanced:
image.png.ad84d408fb52a041e16c33c5a774f2b1.png

Това ми реши проблема и сега всичко е наред, благодаря многоо. Така и не разбрах как стана и защо, две години нямам проблем и изведнъж с някаква си памет, но как и защо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...