Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с браузърите ми, как да ги оправя

Featured Replies

На лаптопа от както е преинсталиран с Уиндоус 10 Хоум ползвам три браузъра. Google chrome, Opera, Mozilla firefox. От няколко дена и трите браузъра замръзват, без значение кой сайт ще отворя фейсбук ютъб или друг, стават на черен екран и замръзват и така става и на трите браузъра, и като отворя таск мениджър гледам че единия браузър в таск мениджър го има няколко пъти между 7-8 пъти и за това забива и натискам върху End Task и като ги отворя същата работа. Реших от настройките да ги обновя версията но пак имам същия проблем. Как да се справя 

Като за начало си изтрий кеша Ccleaner го прави най-добре . След това , ако искаш на един от браузерите тествай поне 1 ден с портативна версия и ако ти харесва как се държи изтрий главната инсталация и си остани само на портативна .

преди 6 минути, Reckitjesok написа:

На лаптопа от както е преинсталиран с Уиндоус 10 Хоум ползвам три браузъра. Google chrome, Opera, Mozilla firefox. От няколко дена и трите браузъра замръзват, без значение кой сайт ще отворя фейсбук ютъб или друг, стават на черен екран и замръзват и така става и на трите браузъра, и като отворя таск мениджър гледам че единия браузър в таск мениджър го има няколко пъти между 7-8 пъти и за това забива и натискам върху End Task и като ги отворя същата работа. Реших от настройките да ги обновя версията но пак имам същия проблем. Как да се справя 

Със стандартен механичен хард диск ли е лаптопа?

• Автор
преди 13 минути, adersa написа:

Като за начало си изтрий кеша Ccleaner го прави най-добре . След това , ако искаш на един от браузерите тествай поне 1 ден с портативна версия и ако ти харесва как се държи изтрий главната инсталация и си остани само на портативна .

Не ми говори много но ако изтрия кеша няма ли да се изтрият и запомнените история пароли имейли и така 

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Със стандартен механичен хард диск ли е лаптопа?

Хард диск стандартен да 1 ТБ

Изписва ми че като зареди страницата по някога вместо черен екран ми пише че паметта е изчерпана

преди 4 минути, Reckitjesok написа:

Не ми говори много но ако изтрия кеша няма ли да се изтрият и запомнените история пароли имейли и така

Не като отвориш програмата там има автоматично отбелязани отметки , които трябва да се ползват . Отметки като пароли например са скрити и не стават за редактирване така  че спокойно .

Добре ще е да дадеш и характеристиките на лаптопа,защото поне до сега по описаните симптоми,ми изглежда като недостатъчно количество рам памет,или процесора е слаб и не може да насмогне.

• Автор
преди 2 минути, Евгени Богданов написа:

Добре ще е да дадеш и характеристиките на лаптопа,защото поне до сега по описаните симптоми,ми изглежда като недостатъчно количество рам памет,или процесора е слаб и не може да насмогне.

Лаптоп Леново G50 8 гб рам процесор 3.4 GHZ Video card 2gb и защо да е от характеристиките като до сега не е имало проблем и на по слаби машини също няма

преди 3 минути, adersa написа:

Все пак пробвай с портативна версия и виж как държи 

Какво е портативна версия

Не използвай CCleaner!!!!

Намирисва ми на зараза. Ако само с браузърите го има този проблем, мисля, че е по-добре да се мине през антивирусни раздел. 

Може да се направи профилактично проверка на системния дял и на системните файлове:

1. Десен клик по Старт бутона, избери Run, и в отворило то се прозорче напиши 

cmd 

И натисни Ctrl+Shift+Enter

В черния прозорец напиши

echo y|chkdsk "c:" /f /r

shutdown /r /t: 000

И натисни Enter. 

Системата ще рестартира. При новото зареждане не прекъсва, докато не завърши проверката

След това, като зареди до десктоп, отновое десен клик по Старт бутона, избери Run, и в отворило то се прозорче напиши 

cmd 

И натисни Ctrl+Shift+Enter

В черния прозорец напиши

sfc scannow

И натисни Enter. Като завърши проверката направи една снимка на прозореца и в покажи тук. 

преди 45 минути, Beemo написа:

Не използвай CCleaner!!!!

Ха-ха и защо?!  CCleaner е една от най опростените програми за поддръжка на компа! Освен почистване на цифров боклук се справя отлично с ремонт на регистъра и множество проблемни зони. Що за мнение?! :down:

преди 2 минути, johnmotson написа:

Ха-ха и защо?!  CCleaner е една от най опростените програми за поддръжка на компа! Освен почистване на цифров боклук се справя отлично с ремонт на регистъра и множество проблемни зони. Що за мнение?! :down:

Така като му гледаш коментарите, мислиш ли, че знае какво прави? Мистър болд.

преди 1 час, Reckitjesok написа:

Какво е портативна версия

преди 1 час, Reckitjesok написа:

Хард диск стандартен да 1 ТБ

Изписва ми че като зареди страницата по някога вместо черен екран ми пише че паметта е изчерпана

Понякога пейдж файла/виртуалната памет/ много бави, когато е на такъв диск !

преди 2 часа, Reckitjesok написа:

пише че паметта е изчерпана

Точното съобщение можеш ли да покажеш или да снимаш? Виртуалната памет на ОС на колко е настроена?

преди 4 часа, Reckitjesok написа:

Стартирай systempropertiesadvanced >под Performance кликни на Settings... >сложи радио бутона на Adjust for best performance, кликни на раздел Advanced, махни отметката която е подчертана с червено, сложи отметка на System managed size, бутон Set >ОК, ако поиска рестарт, потвърди 

image.png.e08fff171311a6b7cfd26dbda1d8ca1e.png

image.png

• Автор
преди 21 часа, johnmotson написа:

Ползвах програмата и изчистих кеша на браузърите но проблема продължава да го има

преди 18 часа, цър-вул написа:

Стартирай systempropertiesadvanced >под Performance кликни на Settings... >сложи радио бутона на Adjust for best performance, кликни на раздел Advanced, махни отметката която е подчертана с червено, сложи отметка на System managed size, бутон Set >ОК, ако поиска рестарт, потвърди 

Вечерта като се прибера ще го направя и ще пиша резултата

• Автор
на 22.02.2023 г. в 9:56, цър-вул написа:

Покажете картинка на диспечера на задачи - раздел Performance, Memory
Ипрозореца Virtual Memory:
systempropertiesadvanced:
image.png.ad84d408fb52a041e16c33c5a774f2b1.png

Това ми реши проблема и сега всичко е наред, благодаря многоо. Така и не разбрах как стана и защо, две години нямам проблем и изведнъж с някаква си памет, но как и защо

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.