Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за съвет за нова машина до 4000 лв

Препоръчан отговор

Здравейте на всички! Старият ми компютър стана на 10 години и реших да си взема нещо ново за следващите поне 5 години. Сумата е 4000 лв без монитор. Ще го ползвам за всичко - филми 4К, тежки игри, Lightroom, видеообработка... Ще ползвам монитор на 1440р. Няма да се занимавам с клок. Паметта ще бъде 32 GB, не знам дали DDR5 ще е по-добре за момента. Нямам предпочитания Intel или AMD, ще ме улесните ако предложите варианти и с двата. Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Предлагам ти АМД конфигурация, защото платформата е future proof, за разлика от Интел, където няма да има следващи процесори на този сокет. Вече сме сглобили няколко конфигурации с този процесор, дъно и памет и всичко работи като по мед и масло, за това и я препоръчвам. Захранването е с новия ATX 3.0 стандарт и е подготвено напълно за новите карти и техните спайкове.

1. GIGABYTE B650 GAMING X AX, WI-FI 6E

2. AMD RYZEN 5 7600X

3. KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32

4. Palit RTX 4070Ti GamingPro OC 12GB   не е налична

Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3

5. KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 1024GB

6. DeepCool CC560 A-RGB

7. DeepCool AK400 Zero Dark Plus - Dual-Fan - LGA1700/AM5

8. be quiet! PURE POWER 12 M 750W, 80 PLUS Gold efficiency (up to 92.6%), ATX 3.0

Общо всичко 3941лв.

Сглобяването, тестването за стабилност, инсталирането на операционна система и драйвъри, обновяването на БИОС и доставката са безплатни. Ползваме термо паста Kingpin за всяка конфигурация

ПП. Кутията може да се смени с доста по-добрата, но и по-скъпа be quiet! PURE BASE 500DX Black

С нея общата цена ще е 4071лв.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, shishmanovp861 написа:

Искай му фактура на тоя.

Издаваме фактура на всяка една поръчка, дори и да не ни искат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложението, но имам няколко въпроса (sorry ако са тъпи):

1. Предложеният проц не се ли нагрява доста дори и не натоварен (гледах ревюта)?

2. Тази видеокарта е с 192 bit шина. Сегашната ми 10г. карта е с 320bit

3. За тези компоненти захраване от 750W не е ли на границата?

4. Тези светлини по кутията може ли да се изключват без да се спират вентилаторите? Предпочитам тиха кутия без осветление

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, mitaka333 написа:

Благодаря за предложението, но имам няколко въпроса (sorry ако са тъпи):

1. Предложеният проц не се ли нагрява доста дори и не натоварен (гледах ревюта)?

2. Тази видеокарта е с 192 bit шина. Сегашната ми 10г. карта е с 320bit

3. За тези компоненти захраване от 750W не е ли на границата?

4. Тези светлини по кутията може ли да се изключват без да се спират вентилаторите? Предпочитам тиха кутия без осветление

1. Всички нови процесори греят малко повече, независимо дали става въпрос за Интел или АМД. Според АМД няма проблем процесора да работи продължително на 95С. Какъвто и охладител да се сложи, поцесора така е проектиран, че да увеличава производителността си (да бууства повече) ако има такава възможност според охлаждането. Така, че в синтетични тестове е нормално да минава 90С. Избрания охладител предлага добро съотнношение цена/производителност. Когато е ненатоварен температурата си му е нормална.

2. Видео картата е на нивото на доскорошния флагман 3090Ti. Размера на шината няма пряка зависимост с производителността, особено ако говорим за модели през няколко поколения. Има архаични карти с голяма шина и нищожна за днешните стандарти производителност

3. Не, не е. Захранването има голям запас. Още повече, че е проектирано по новия ATX 3.0 стандарт и издържа на големи пикове, т.е. няма нужда от излишно презапасяване.

4. RGB-то може да се контролира от тула на Gigabyte, естествено и да се изключи.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

За момента съм се спрял на това:

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

AMD Ryzen 5 7600X

DeepCool AK400 Zero Dark Plus

Kingston DDR5 Fury Renegade RGB 2x16GB 6000

Kingston KC3000 1TB M.2 SSD

Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC 12G

be quiet! Pure Base 500DX Black Midi Tower

bue quiet! Pre Power 12M, 850 Watt 

Компонентите съвместими ли са или нещо още нещо трябва да се пипне? Ще трябва ли да се обновява BIOS на дъното?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има възможност да се наложи ъпдейт на БИОС за да тръгнат паметите по XMP профил и машината да върви стабилно, но там от където ще го поръчвате би трябвало да го направят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...