Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нуждая се от препоръка къде да запиша магистратура, свързана с програмиране.

Featured Replies

Здравейте,

Завърших бакалавър в НБУ - Информационни технологии.

След като придобих 99% от знанията си по програмиране на самообочение се убедих, че няма институция в България, която е достатъчно полезна в тази сфера.

Уви, нуждая се от магистратура, тъй като е нещо което се гледа при кандидатстване в чужбина.

Нуждая се от диплома, не знания. Тях сам си набявям работейки и учейки се.

Въпросът ми е следния - в кой университет в България бих могъл да мина най "на тънко" за да взема магистратура? Не търся места като СУ или ТУ където ще мина през ада и обратно, за да взема диплома.

Колкото и смешно да звучи - къде е най-лесно? :)

• Автор
преди 35 минути, Banesc написа:

в бюрото по труда при безработните

знаеш ли колко много има такива като тебе 

стотици милиони

Повярвай ми - знам. Може би не ме разбра. Работя като програмист от 3 години. Далеч не търся да мина по мързеливия начин, а по практическия. Твърдя, че университетите не предоставят знания, които биха били полезни в работна среда. Следователно не искам да си губя времето да "уча" от тях. Това е причината да търся лесното, тъй като така или иначе не очаквам да получа знания от тях.

Чисто и просто магистратурата е един голям плюс ( колкото и да не съм съгласен с това ) при кандидатстване на ново работно място. 

преди 10 минути, underfree22 написа:

Твърдя, че

имам един проект за криптовалута

като биткойна но някои неща трябва да се  променят примерно да се махне лимита  от 21  милиона  и да стане без лимит

можеш ли  да го направиш ?

Ракиякойн, ще плащаш на програмистите в пърцуца, а бонусите в туршия, за най-усърдните може и луканчица, ама малко да не свикват на убавиня.

преди 6 часа, underfree22 написа:

Далеч не търся да мина по мързеливия начин, а по практическия.

Преориентирай се о'време към нещо друго, защото ИИ вече започва да яде хляба на програмистите... Още доста професии ще се продънят в огромната дупка, която се отваря с бързи темпове... 

В България има 100 университета.Щом си завършил НБУ там ли успя да влезеш,къде влиза куцо и сакато.Всички станаха висшисти.Вече за ИТ трудно се намира работа.Едно време имаше.Всички се преориентирахте натам заради високите заплати.

• Автор
току-що, shishmanovp861 написа:

В България има 100 университета.Щом си завършил НБУ там ли успя да влезеш,къде влиза куцо и сакато.Всички станаха висшисти.Вече за ИТ трудно се намира работа.Едно време имаше.Всички се преориентирахте натам заради високите заплати.

Eха.. Това ми звучи като гражданският комплекс, но за програмисти.. Чудя се на злобата - не е всякаш крада от твоят хляб, може би е нещо нормално, знам ли. Обичам да има хейтъри - значи правя нещо правилно. 
Иначе имам колеги от "елитните" университети, измъчени от пет вида математики и още пет принципа на програмирането от бай Тошево време. Като знания - нищо по-особено.
Виж - може и да не знам да смятам интеграли, но краткият ми опит ми показва, че има много по-важни неща от това. Сега отиди и кажи това на доцент без косъм по главата останал и стой та гледай. 
Така че предпочитам да съм си куцо и сакато програмистче, дошло от някакъв си там университет, "платил си" дипломата и т.н.

Та въпросът ми си остава - как да мина по същия път и за магистратурата? Ако може пак някой куц и сакат университет. И не ~ 2 бона за НБУ ми се струва несериозно. 

Много си се изпотил на кандидатстуденския изпит по математика.Плати си и влезе в НБУ.

Не си ли разбрал,че дипломите никой не ги гледа.Та си си наумил магистратура заради дипломата.На интервюто за работа ти дават задача и ако се справиш.Пък ти може да нямаш и бакалавърска.

на 25.03.2023 г. в 11:24, underfree22 написа:

Здравейте,

Завърших бакалавър в НБУ - Информационни технологии.

След като придобих 99% от знанията си по програмиране на самообочение се убедих, че няма институция в България, която е достатъчно полезна в тази сфера.

Уви, нуждая се от магистратура, тъй като е нещо което се гледа при кандидатстване в чужбина.

Нуждая се от диплома, не знания. Тях сам си набявям работейки и учейки се.

Въпросът ми е следния - в кой университет в България бих могъл да мина най "на тънко" за да взема магистратура? Не търся места като СУ или ТУ където ще мина през ада и обратно, за да взема диплома.

Колкото и смешно да звучи - къде е най-лесно? :)

Може би във Великотърновски университет  "Св. св. Кирил и Методий". 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.