Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Повдигане на предница на кола

mikelanjelo

Препоръчан отговор

Здравейте, колата(golf3) е със спортно окачване обаче на мен няма да ми свърши работа със това окачване въпросът ми е за да се повдига към нормалната си височина какви части се сменят, новите какви са им цените и със сервиза до колко може да ми излезе? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти може и да не сменяш нищо. Има тампони за амортисьори, които се слагат между пружините и повдигат колата. Можеш да сложиш поне три тампона, с което ще стане много висока. Верно, ще вози малко по-дървено обаче е много евтино решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, plmen88 написа:

Ти може и да не сменяш нищо. Има тампони за амортисьори, които се слагат между пружините и повдигат колата. Можеш да сложиш поне три тампона, с което ще стане много висока. Верно, ще вози малко по-дървено обаче е много евтино решение.

Ако стане така, ще има ли същите предимства при каране със стандартно окачване, нали пружините и амортисьорите са за спортно какви ще са недостатъците  с тези тампони? Иначе искам нормално калкото си е била висока колата, не ми трябва повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, mikelanjelo написа:

ще има ли същите предимства при каране със стандартно окачване

Какво разбираш от същите предимства?

преди 1 час, mikelanjelo написа:

нали пружините и амортисьорите са за спортно какви ще са недостатъците  с тези тампони

Ще вози още по-твърдо. Не знам колко твърдо вози сега, но определено ще е по-твърдо от в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сменят се пружини и амортисьори, не са кон и вол, с подлагане на тампони е абсурдно, еле па на предница, това не е маса да се клати и да и подложиш капачка под крака. Най-добре питай в сервиз, колко ще ти струва удоволствието да върнат предницата в заводското и състояние.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, mikelanjelo написа:

какви са им цените и със сервиза до колко може да ми излезе?

Тва е голф 3, модел на трийсет и кусур години, цените са доста ниски, пълно е и със автоморги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, bulljo написа:

с подлагане на тампони е абсурдно, еле па на предница

Правено е пред мен точно на Голф 3 и то на предница. И да, колата стана по-висока. Това беше и идеята на собственика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, bulljo написа:

Сменят се пружини и амортисьори, не са кон и вол, с подлагане на тампони е абсурдно, еле па на предница, това не е маса да се клати и да и подложиш капачка под крака. Най-добре питай в сервиз, колко ще ти струва удоволствието да върнат предницата в заводското и състояние.

Става повдигане с подложки/ буфери на пружините, но както казаха ще вози по твърдо, но пък евтино за няколко левчета кефче.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както казаха по-горе се сменят пружини и амортисьори, ако има нужда да се подменят също прахозащитен комплект, тампони!

Спортно окачване с подложки в пружините ще е страшна лагерница, нито ще се вдигне клиренса, нито ще е комфортно. Такива каучукови подложки може да се слагат основно в задната част при меки пружини за да не ляга прекалено задницата, като се товари много!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, mikelanjelo написа:

Имат ли значение размерите на гумите ако да кои са подходящи за спортното/нормално окачване? 

С кой двигател си? Принципно 3ката е като 2ката в окачване и стандартно е с 13ки 175/70. Но баланса е в 14ка 185/60 !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, JohnTRIVOLTA написа:

С кой двигател си? Принципно 3ката е като 2ката в окачване и стандартно е с 13ки 175/70. Но баланса е в 14ка 185/60 !

1.6 (101)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...