Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Става ли дадената конфигурация за следните игри?

Featured Replies

Бих искал да попитам дали със следната компютърна конфигурация мога да си позволя да играя съвеременни игри и бъдещи такива, като игрите които съм таргетирал са следните:
Dune: Awakening
Sillent HILL 2 remake
Star wars Eclipse

Конфигурацията е :

AMD RYZEN 5 5600G 4.4GHZ BOX
MSI B450M PRO-VDH MAX AM4
G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB F4-3200C16D-16GIS
PSU SEASONIC B12 BC-550 BRONZE
ADATA GAMMIX S5 512GB M2 PCIE
BITFENIX NOVA MESH SE-WHITE BFC-NSE-300-KKXSK-RP
SAPPHIRE AMD Video Card Radeon RX-6600 Pulse 8GB 11310-04-20G

Обща стойност - 1 334.77 лв. с ДДС

Или да си купувам PS5 и да не се занимавам с компютър?

Разрешен от Gaming_Solutions

• Решение

Бих заменил 5600G с чистия 5600 или 5600X щом ще се ползва външна видео карта, защото този който си избрал е с по-малко кеш. Предполагам монитора е FullHD, защото въпросната карта няма да се справи с по-висока резолюция. Иначе въпросните игри все още не са излезли и можем само да гледаме системните изисквания. Star Wars Eclipse изисква най-сериозен хардуер. По-добре изчакай премиерата и следи ревютата за да видиш как долу горе ще върви на подобна конфигурация, която си си харесал. Между другото ще трябва да се направи Биос ъпдейт на дъното с по-стар процесор  за да тръгне 5600/G/X

• Автор

Да, на мен идеята ми е за бъдеща инвестиция, като това са игрите които единствено бих играл. Тоест не съм се засилил да си купувам каквото и да е било, но си правя сметката колко пари да отделя за в бъдеще или поне да започна да си купувам компонентите постепенно. Колкото до самите игри, те излизат септември месец.

По-добре си определи бюджет, събери парите за него и като решиш да купуваш пусни тема. Така за след половин година само си чешем езиците и масажираме клавиатурата. Септември месец с този бюджет може да има нещо по-изгодно от това, което си си харесал днес по днешните наличности и цени.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Става, но само за 1080р. На PS5, ще вървят доста по-добре и ще подкарва и бъдещи игри, тази карта ще трябва да я сменяш след 3-4 години. Кое от двете си заслужава, вземи всички плюсове и минуси и прецени за твоя случай. 

преди 37 минути, N1K17Y написа:

Става, но само за 1080р. На PS5, ще вървят доста по-добре и ще подкарва и бъдещи игри, тази карта ще трябва да я сменяш след 3-4 години. Кое от двете си заслужава, вземи всички плюсове и минуси и прецени за твоя случай. 

Всъщност картата, която си е харесал е еквивалент на тази в PS5, а процесора в конзолата е със старата вече ZEN2 архитектура. Определено не мисля, че игрите ще му вървят по-добре на PS5, дори напротив. Конзолите са предвидени за непретенцизен гейминг на ниски настройки с 50-60FPS. За някои хора е повече от добре, други искат повече.

• Автор

Добре, да разбирам, че конфигурацията е добра, а само трябва да направя лека корекция във видео картата. Това ме интересуваше, колкото до цените в България не съм забелязал да падат кой знае колко. Благодаря за бързите отговори!

преди 4 минути, DunavMost написа:

Добре, да разбира, че конфигурацията е добра, а само трябва да направя лека корекция във видео картата. Това ме интересуваше, колкото до цените в България не съм забелязал да падат кой знае колко. Благодаря за бързите отговори!

5600 падна почти двойно в рамките на няколко месеца...

Със 7600 /вече в продажба в БГ/ получаваш почти 30% повече производителност и по-ниски температури.

Ryzen 5 7600 vs Ryzen 5 5600 [in 3 benchmarks] (technical.city)

Процесор, дъно АМ5 и памет по сегашни цени са 1000лв.

• Автор
преди 55 минути, Joss Bomon написа:

Със 7600 /вече в продажба в БГ/ получаваш почти 30% повече производителност и по-ниски температури.

Добре, бихте ли сглобили една конфигурация за 1500 лева тогава?

преди 14 минути, DunavMost написа:

Добре, бихте ли сглобили една конфигурация за 1500 лева тогава?

1500 няма да стигнат за новата платформа с добро видео. Цени и наличности се менят всеки ден и докато нямаш бюджета наличен, няма смисъл да се правят предложения.

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Всъщност картата, която си е харесал е еквивалент на тази в PS5, а процесора в конзолата е със старата вече ZEN2 архитектура. Определено не мисля, че игрите ще му вървят по-добре на PS5, дори напротив. Конзолите са предвидени за непретенцизен гейминг на ниски настройки с 50-60FPS. За някои хора е повече от добре, други искат повече.

RX 6600 не е за непретенциозен гейминг обаче :lol6:

Явно не си гледал много много сравнение с ПС5, щото щеше да видиш, че като детайли се върти около средни-високи настройки сравнен с РС порта, само че върви и на 1440р, вместо 1080р ;) 

Нямям конзола дори, но е смешно да се отричат елементарни факти. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

30% повече производителност за 80% повече пари :wors:

Офертата на века, взимайте докато не са свършили. 

преди 32 минути, N1K17Y написа:

30% повече производителност за 80% повече пари :wors:

Офертата на века, взимайте докато не са свършили. 

По същата логика, защо да взима 5-та серия, като ще мине много по-евтино с 3-та... че и с 1-ва.

И къде видя оферта, след като съм дал единствено информация какво е актуалното към момента. Информирал съм каква е разликата, а кеф цена няма!

Викаш, да взема една конзола и да се свършва... :lol6:

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

По същата логика, защо да взима 5-та серия, като ще мине много по-евтино с 3-та... че и с 1-ва.

И къде видя оферта, след като съм дал единствено информация какво е актуалното към момента. Информирал съм каква е разликата, а кеф цена няма!

Викаш, да взема една конзола и да се свършва... :lol6:

Има, 1500лв. струва кефа на автора. Да беше дал и информация, че тия въображаеми 30% повече, ще ги види когато си вземе нова карта след 5 години, която да доближава производителността на сегашният висок клас. 

преди 28 минути, N1K17Y написа:

тия въображаеми 30% повече

Процентите са факт към момента, не са въображаеми! Въображаем е единствено бюджета на автора!

• Автор
преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

Бих заменил 5600G с чистия 5600 или 5600X щом ще се ползва външна видео карта, защото този който си избрал е с по-малко кеш. Предполагам монитора е FullHD, защото въпросната карта няма да се справи с по-висока резолюция. Иначе въпросните игри все още не са излезли и можем само да гледаме системните изисквания. Star Wars Eclipse изисква най-сериозен хардуер. По-добре изчакай премиерата и следи ревютата за да видиш как долу горе ще върви на подобна конфигурация, която си си харесал. Между другото ще трябва да се направи Биос ъпдейт на дъното с по-стар процесор  за да тръгне 5600/G/X

Значи това беше най-смисления коментар който прочетох, точно по темата и конкретен отговор по въпроса. След него започнаха да се развиват теории, как за повече пари да постигнеш 30% повече производителност или как за 1500 лева не можеш да си направиш конфигурация. Сигурен съм, че за много повече пари можеш да постигнеш много добра гейминг конфигурация, както за много повече пари можеш да си купиш и по-хубава кола и по-хубава къща, по-хубав телефон и т.н. Благодаря за съветите, ще ги имам в предвид когато имам нужда да пусна тема свързани с тези неща.

След като си написал за кои игри искаш да става конфигурацията, взима се под внимание най-тежката:

Star Wars Eclipse Recommended System Requirements

Operating System Windows 10 & Windows 11 (64-Bit or Later)

CPU Intel Core i9-12900e / AMD Ryzen 7 Pro-5750G

RAM Up to 16GB

Video Card (GPU) Nvidia GeForce RTX 4000 Series

Video Memory Up to 4000mb

Star Wars Eclipse Minimum System Requirements

CPU Intel Core i7-5820 / AMD Ryzen RZ 1700X

RAM Up to 16GB

Video Card (GPU) Nvidia GeForce GTX 3060 / AMD Radeon 6700

преди 2 часа, N1K17Y написа:

RX 6600 не е за непретенциозен

Къде съм писал такова нещо? Компютърната конфигурация можеш да я ъпдейтнеш с нова карта, виж с конзолата обаче не е така. И да, въпросната конфигурация има сходни характеристика с конзолата. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

След като си написал за кои игри искаш да става конфигурацията, взима се под внимание най-тежката:

Star Wars Eclipse Recommended System Requirements

CPU Intel Core i9-12900e / AMD Ryzen 7 Pro-5750G

RAM Up to 16GB

Video Card (GPU) Nvidia GeForce RTX 4000 Series

Star Wars Eclipse Minimum System Requirements

CPU Intel Core i7-5820 / AMD Ryzen RZ 1700X

RAM Up to 16GB

Video Card (GPU) Nvidia GeForce GTX 3060 / AMD Radeon 6700

Официални изисквания няма. 

преди 56 минути, Gaming_Solutions написа:

Къде съм писал такова нещо? Компютърната конфигурация можеш да я ъпдейтнеш с нова карта, виж с конзолата обаче не е така. И да, въпросната конфигурация има сходни характеристика с конзолата. 

Коментира се избор между ПС5 и компютър с RX 6600. При положение, че ми даваш за аргумент "ПС5 е за непретенциозен гейминг", какво заключение да направя ? Излиза, че го казваш без причина. А това, че физически GPU-то е сходно, не значи че софтуерът върви еднакво. И не, не може да се ъпдейтне картата, а трябва да се ъпдейтне, ако иска да продължава да играе новите игри след ~6 години. 

преди 1 час, N1K17Y написа:

Официални изисквания няма. 

Коментира се избор между ПС5 и компютър с RX 6600. При положение, че ми даваш за аргумент "ПС5 е за непретенциозен гейминг", какво заключение да направя ? Излиза, че го казваш без причина. А това, че физически GPU-то е сходно, не значи че софтуерът върви еднакво. И не, не може да се ъпдейтне картата, а трябва да се ъпдейтне, ако иска да продължава да играе новите игри след ~6 години. 

Да, давам го като аргумент, защото конзолата си е предвидена за непретенциозен гейминг и като си я купиш не можеш да надградиш, докато компютъра можеш. Това след 6г... я камилата, я камиларя, PS5 ще ли е актуална след 6г? Всъщност на 18 Април RX 580-ките стават на 6 години, на тях не могат ли да се играят новите игри? Какво значи софтуера не върви еднакво, не върви защото на компютъра буташ слайдера за да не гледаш квадратчета. Сравнявал ли си графиката на две игри на конзола и PC? Винаги можеш да оптимизираш настолното PC за да изцедиш максимален FPS, при конзолите освен че FPS не е висок, е и за сметка на орязани детайли в графиката.

ПП. Това е последния ми пост по темата. В спорове конзола vs РС няма да влизам. Както казах има си пазар и за едните, има и за другите. Просто ти каза, че на PS5 ще вървят по-добре, което не е вярно и за това се намесих.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 38 минути, Gaming_Solutions написа:

Да, давам го като аргумент, защото конзолата си е предвидена за непретенциозен гейминг и като си я купиш не можеш да надградиш, докато компютъра можеш. Това след 6г... я камилата, я камиларя, PS5 ще ли е актуална след 6г? Всъщност на 18 Април RX 580-ките стават на 6 години, на тях не могат ли да се играят новите игри? Какво значи софтуера не върви еднакво, не върви защото на компютъра буташ слайдера за да не гледаш квадратчета. Сравнявал ли си графиката на две игри на конзола и PC? Винаги можеш да оптимизираш настолното PC за да изцедиш максимален FPS, при конзолите освен че FPS не е висок, е и за сметка на орязани детайли в графиката.

ПП. Това е последния ми пост по темата. В спорове конзола vs РС няма да влизам. Както казах има си пазар и за едните, има и за другите. Просто ти каза, че на PS5 ще вървят по-добре, което не е вярно и за това се намесих.

Сравнявал съм, ти не си 

преди 5 часа, N1K17Y написа:

Явно не си гледал много много сравнение с ПС5, щото щеше да видиш, че като детайли се върти около средни-високи настройки сравнен с РС порта, само че върви и на 1440р, вместо 1080р ;) 

Стига си говорил общи приказки РС срещу конзола, сравняваме RX 6600 конкретно. Каквото и да буташ, това е среден клас карта. В най-добрият случай, ще извадиш равен FPS при равни детайли, в повечето, не. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.