Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа се гаси след 30 минути - Toshiba Satellite L850

Препоръчан отговор

Здравейте пичове! Имам един досаден проблем с лаптоп, който взех онзи ден. Toshiba Satellite L850-1LU. Сложих му ssd, рамта е 6gb ddr3 1333Mhz (1x4, 1x2), беше с процесор Pentium b960, замених го с I3-2330M и се появи следния проблем. При пускане на лаптопа, оставям го на десктопа, без да работи нищо и точно на 30-тата минута изгасва. Не прегрява (сменил съм пастата), нито нищо, просто изгасва и трябва да го пусна отново. Четох по други форуми, че това е проблем от чипсета HM70, някой има ли идея, как мога да се справя с този досаден проблем или да заминава към коша. Благодаря предварително за отговорите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, забравих да спомена, версията беше 6.0 и проблема пак го имаше след като сложих новия процесор. Ъпдейтнах с 6.80, точно този от линка, който си дал, но без резултат, проблема остава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Sicario написа:

Здравейте пичове! Имам един досаден проблем с лаптоп, който взех онзи ден. Toshiba Satellite L850-1LU. Сложих му ssd, рамта е 6gb ddr3 1333Mhz (1x4, 1x2), беше с процесор Pentium b960, замених го с I3-2330M и се появи следния проблем. При пускане на лаптопа, оставям го на десктопа, без да работи нищо и точно на 30-тата минута изгасва. Не прегрява (сменил съм пастата), нито нищо, просто изгасва и трябва да го пусна отново. Четох по други форуми, че това е проблем от чипсета HM70, някой има ли идея, как мога да се справя с този досаден проблем или да заминава към коша. Благодаря предварително за отговорите!

Проблема се решава като му върнеш процесора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В eventvwr.msc каква грешка се регистрира е момента на изключване

току-що, ined написа:

Проблема се решава като му върнеш процесора.

Имаш ли идея какъв боклук е B960?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубав, лош ама работи, а с другия се гаси. Иначе решението си е смяма на лаптопа с по-нов. Иначе да - така се тестсват тия старите Тошимби - работили повече от половин час значи процесора става, гаси ли се - не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, цър-вул написа:

В eventvwr.msc каква грешка се регистрира е момента на изключване

Имаш ли идея какъв боклук е B960?

Не намирам, нищо свързано с shutdown, само warning-и за time, и updates. Сега си върнах стария процесор и няма проблем. Явно няма да го бъде с друг процесор. В най-добрия случай, ще взема една i7-ца и ще го ползвам половин час -shutdown и после пак :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се учудих, че с HM70 е подкарал Core I серия.
Имам един такъв HP - HP 250 G1 - има два модела в серията - единият с HM70 и поддържа само Pentium/Celeron, другият е с HM75 и поддържа Core i3/i5. С Core i5 3320/16GB DDR3 работи съвсем прилично

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Връщам си стария процесор и ще си го ползвам за филмчета и без тва съм дал 20 лева за него, единственото е, че не знам къде са го държали, но на външен вид е все едно току що купен от магазина. Чипсета предполагам няма как да се смени, дори да има ще струва * * * *.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, цър-вул написа:

Има, ама е на такива парии, че не си струва:
https://www.aliexpress.com/item/1005005322137798.html

Това е много модерно, даже и видео има. XD Благодаря ви за отговорите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, цър-вул написа:

Другият вариант е да си намериш
2030M
https://www.aliexpress.com/item/1005005265047595.html

То много, много няма смисъл май, този 2030 е 16% по-добър от b960.. 

преди 44 минути, цър-вул написа:

Тук намерих решение на проблема, но е с доста условности и не е за всеки. Трябва да се обработи дъмп файл на BIOS

Няма кой да се занимава с това, най-малкото, че нищо не разбрах от описанието. Не знам, ако го занеса в някой сервиз дали ще могат да направят нещо.

Ще го ползвам да ми краси стаята и така. Благодаря Ви отново!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лично впечатление на разликата между B960 и 2030м - с втория машината работеше доста по-отзивчиво.
Не ангажирам с моето мнение, просто споделям впечатление.
Продаваш I3-2330M и си купуваш 2030М. :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Резултатът е - върнах си B960, както си беше, не гасне, всичко точно. За филмчета и youtube е перфектно. Благодаря на всички включили се в темата. Някой ако си търси i3-2330M, има го подарък.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...