Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 2000лв.

Featured Replies

Здравейте, предстои ми да купя на сина ми настолен компютър. Младежа е на 15г. Ще го използва и за игри и за по-сериозни неща, като Фотошоп и рендване на филми.

Дайте моля ви идеи за това какво да му купя за около 2000лв.

преди 30 минути, Cocatron написа:

Здравейте, предстои ми да купя на сина ми настолен компютър. Младежа е на 15г. Ще го използва и за игри и за по-сериозни неща, като Фотошоп и рендване на филми.

Дайте моля ви идеи за това какво да му купя за около 2000лв.

За игри освен бърза и мощна видеокарта ще трябва и по-голям "бърз" монитор.

Двете вървят заедно няма как.

ПП. Засега най-бързи монитори си остават CRT, големите гълъбарници.

Добро предложение с Интел процесор на @JohnTRIVOLTA.

Давам алтернатива с АМД и дъно с по-добро вградено аудио. 

1. AMD Ryzen 7 5700X

2. Asrock B550M PRO4

3. Palit RTX 3060 Dual

4. SILICON POWER 32GB UDIMM DDR4 3200MHz XPOWER Zenith CL16

5. KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 1024GB

6. be quiet! SYSTEM POWER 10 550W

7. DeepCool CC560

8. DeepCool CPU Cooler AK400

Общо всичко 2001лв.

Сглобяване, тестване за стабилност, инсталиране на ОС и всички необходими драйвъри, както и доставката са безплатни.

Във видеото по долу може да се види едно доста добро сравнение м/у двата процесора както в игри, така и в както казва автора на темата "по-сериозни неща"

ПП. Ако монитора влиза в бюджета, може процесора да се смени с 5600 и паметта с кит 2х8. Пак ще е достатъчно за 15 годишен младеж за да се обучава на Photoshop и video editing. Разбира се и игри на FullHD резолюция.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Как някой ютюб ламер, ще ме убеди - 5700 е по - добър, от 13400 ?

Само питам...

И очаквам експертно мнение - от девет кладенеца, вода.

преди 5 минути, Brand написа:

Как някой ютюб ламер, ще ме убеди - 5700 е по - добър, от 13400 ?

Само питам...

И очаквам експертно мнение - от девет кладенеца, вода.

Ако Steve от Gamers Nexus е ламер, кой не е? :)
Никой нищо не те убеждава. Процесорите са на сходна цена и сходна производителност. Такива сравнения са полезни за да можеш да сравниш къде предимство има единия и къде другия, съответно и ти за какво ще го ползваш. Претегляш плюсове и минуси и избираш. Ако имаш фенски пристрастия не гледаш "ламери" в youtube и подкрепяш твоите любимци (независимо дали Интел или АМД)

http://nikem-bg.net/cart/70594p1r66665p1r66610p1r66426p1r61234p1r71537p1r72194p1r57795p1r72778p1rf.html

Това е моето предложение, като за 60лв. отгоре може да се вземе по-хубаво ссд http://nikem-bg.net/computer-components/KINGSTON-KC3000-1024GB-SSD-M.2-2280-PCIe-4.0-NVMe-SKC3000S-1024G/, за 40лв. повече 2тб твърд диск http://nikem-bg.net/computer-components/2T-SG-ST2000VN004-IronWolf-NAS/ , за 30лв. още този охладител http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-AK400-Zero-Dark-Plus-Dual-Fan-LGA1700-AM5/, и ако съм на твое място, за същите пари бих купил това видео от чужбина https://www.mindfactory.de/product_info.php/12GB-ASRock-Radeon-RX-6700-XT-PHANTOM-GAMING-DDR6--Retail-_1404253.html

• Автор
преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Бюджета само за компютър ли е или и за монитор? Ако имате монитор какъв е той?

Без монитор.

преди 1 час, Velcho Andreev написа:

http://nikem-bg.net/cart/70594p1r66665p1r66610p1r66426p1r61234p1r71537p1r72194p1r57795p1r72778p1rf.html

Това е моето предложение, като за 60лв. отгоре може да се вземе по-хубаво ссд http://nikem-bg.net/computer-components/KINGSTON-KC3000-1024GB-SSD-M.2-2280-PCIe-4.0-NVMe-SKC3000S-1024G/, за 40лв. повече 2тб твърд диск http://nikem-bg.net/computer-components/2T-SG-ST2000VN004-IronWolf-NAS/ , за 30лв. още този охладител http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-AK400-Zero-Dark-Plus-Dual-Fan-LGA1700-AM5/, и ако съм на твое място, за същите пари бих купил това видео от чужбина https://www.mindfactory.de/product_info.php/12GB-ASRock-Radeon-RX-6700-XT-PHANTOM-GAMING-DDR6--Retail-_1404253.html

Все пак искам да си го сглобя в България.
Може ли да се сложи SSD 870 EVO в тази конфигурация?

преди 18 минути, Cocatron написа:

Без монитор.

Все пак искам да си го сглобя в България.
Може ли да се сложи SSD 870 EVO в тази конфигурация?

Във всяка една от изброените конфигурации може да се сложи допълнително SSD 2.5''

преди 7 минути, Cocatron написа:

А може ли да бъде с процесор i7 ?

С колко увеличихте бюджета?

Най-удачният вариант ако увеличите бюджета е обаче да се мине на по-новата платформа АМ5, която ще поддържа още няколко поколения процесори на АМД. Другият вариант ако държите на Интел е пак с i5 процесор, но 13600К, комбиниран с DDR5, който вече си е с истински Raptor Lake ядра.

• Автор
преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

С колко увеличихте бюджета?

Най-удачният вариант ако увеличите бюджета е обаче да се мине на по-новата платформа АМ5, която ще поддържа още няколко поколения процесори на АМД. Другият вариант ако държите на Интел е пак с i5 процесор, но 13600К, комбиниран с DDR5, който вече си е с истински Raptor Lake ядра.

Ok, понеже все пак питам тук - може ли да дадеш една примерна конфигурация с тези "Интел с i5 процесор, но 13600К, комбиниран с DDR5"...

преди 59 минути, Cocatron написа:

Ok, понеже все пак питам тук - може ли да дадеш една примерна конфигурация с тези "Интел с i5 процесор, но 13600К, комбиниран с DDR5"...

Може би нещо такова:

1. Intel Raptor Lake i5-13600KF

2. ASROCK Z790 PG Lightning

3. Palit RTX 3060 Dual

4. KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32

6. DeepCool AK400 Zero Dark Plus - Dual-Fan

7. Seasonic G12 GC 650W 80 Plus Gold

8. DeepCool CC560

9. Монтажна рамка Thermalright LGA1700-BCF

Общо всичко с монтажната рамка излиза 2656лв.

В момента въпросната монтажна рамка не е налична, но очакваме всеки момент доставка, може би началото на седмицата, като повечето вече са предварително заявени, та ще свършат скоро и те. Като цяло сокет 1700 на Интел имат проблем със заключващия механизъм в следствие на който процесора се изкривява леко, но достатъчно за да не дава добър контакт с охладителя. Тази монтажна рамка елеминира проблема. Горещо съветвам да се ползва при сглобяване на нова конфигурация, а не вече при деформиран процесор да се мъчим да изправяме с рамката.

Освен в процесора, дъното и паметта, за разлика от предишното ми предложение съм сменил захранването и охлаждането, заради процесора. Ползваме термопаста Kingpin

ПП. Може да се спести някой лев тук там, например от паметта, но нарочна съм сложил нея за да е актуална следващите години дори и след ъпгрейд и поне тя да не се сменя.

преди 3 часа, Cocatron написа:

Ще клокваш ли, че искаш с 13600к. Според мен не. Само ще ти изяде бюджета за по-силно видео и не си заслужава да го взимаш.

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Може би нещо такова:

1. Intel Raptor Lake i5-13600KF

2. ASROCK Z790 PG Lightning

3. Palit RTX 3060 Dual

4. KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32

6. DeepCool AK400 Zero Dark Plus - Dual-Fan

7. Seasonic G12 GC 650W 80 Plus Gold

8. DeepCool CC560

9. Монтажна рамка Thermalright LGA1700-BCF

Общо всичко с монтажната рамка излиза 2656лв.

В момента въпросната монтажна рамка не е налична, но очакваме всеки момент доставка, може би началото на седмицата, като повечето вече са предварително заявени, та ще свършат скоро и те. Като цяло сокет 1700 на Интел имат проблем със заключващия механизъм в следствие на който процесора се изкривява леко, но достатъчно за да не дава добър контакт с охладителя. Тази монтажна рамка елеминира проблема. Горещо съветвам да се ползва при сглобяване на нова конфигурация, а не вече при деформиран процесор да се мъчим да изправяме с рамката.

Освен в процесора, дъното и паметта, за разлика от предишното ми предложение съм сменил захранването и охлаждането, заради процесора. Ползваме термопаста Kingpin

ПП. Може да се спести някой лев тук там, например от паметта, но нарочна съм сложил нея за да е актуална следващите години дори и след ъпгрейд и поне тя да не се сменя.

760лв. за RTX 3060, сериозно ли? Да, предлагате сглобяване, тестване и подарък кабели, но и в другите магазини също го предлагат, без кабелите. Имате някой попадения в цените, но са твърде малко.

преди 26 минути, Velcho Andreev написа:

760лв. за RTX 3060, сериозно ли? Да, предлагате сглобяване, тестване и подарък кабели, но и в другите магазини също го предлагат, без кабелите. Имате някой попадения в цените, но са твърде малко.

???

756лв. струва картата, колко трябва да струва? Ценообразуването е много сложен процес и зависи от много фактори. Ние не сме "най-евтините" и никога не съм го твърдял.

ПП. В крайна сметка като искаш да помогнеш пускаш предложение към "другите" магазини и автора си преценява къде да си похарчи парите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.