Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пускане на напрежение на соларна лампа

Featured Replies

Здравейте имам тези лампи 5 на брой но вече не им стават батериите може ли да им пусна напрежение и това ли е реалната им консумация 345в ако е вярно това няма ли да ми изгорят доста ток

https://www.emag.bg/solarna-led-lampa-345w-ip65-vodoustojchiva-4093/pd/D9J7X0MBM/

20230409_164433.jpg

350 вата, ако работи нонстоп един месец, ще ти изгори около 20 лв. за ток. Тези соларни панели ме съмнява и 30 вата да могат да произведат, може би се има в предвид, че свети като 350 ватова лампа. Отвори я и виж на батерията пише ли нещо. Може да пробваш с обикновена батерия 1.5 волта например дали и как ще свети.

Какво е COB (Chips on Board) диод? - LED осветление (ledbg.net)

• Автор

трябва да я сваля но съм я отварял по спомен бяха 3 или 4 батерии 18650 йонсумацията и беше към 1.5а.Да но са 5 ако светят цяла вечер ще имам 100 лв ток.

преди 33 минути, valyo_93 написа:

трябва да я сваля но съм я отварял по спомен бяха 3 или 4 батерии 18650 йонсумацията и беше към 1.5а.Да но са 5 ако светят цяла вечер ще имам 100 лв ток.

Я пак направи сметките!

• Автор

5

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Я пак направи сметките!

5х345=1 725w на час средно 10 часа работа става 17 250 за 1 месец 517 500w по 0.24лв за киловат час

124 лв.

Аз ли бъркам не знам но по моите така излиза

• Автор

Преди да прочета линка направих сметките не са 14в работят на 3.7в 1.5а такаче са около 6в ако не бъркам нещо.Кабела ще е дълъг 60метра колко квадрата трябва да е и какъв адаптер ще ми трябва.

Първо се увери, че проблема е в батериите.Там има и фотосоларна клетка и електроника.Отвори я и виж и сколко и какви батерии е как са свързани.

• Автор

Бях я отварял ще я сваля и отваря пак да видя какви бяха точно батериите. Тя работи но около 20-30минути и спира,бях я захранил с адаптер и работеше 

преди 33 минути, valyo_93 написа:

Бях я отварял ще я сваля и отваря пак да видя какви бяха точно батериите. Тя работи но около 20-30минути и спира,бях я захранил с адаптер и работеше 

Ти така или иначе, ако ще минаваш на външно захранване, трябва да махнеш батериите. С какъв AC/DC адаптор я захрани тогава?

• Автор

С зарядно за телефон я захраних.Но сега искам да захраня 5те лампи с едно захранване кабела ще е около 60 метра.Захранване за компютър ще стане ли на 3в пише че поддържа 14а.

преди 1 час, valyo_93 написа:

С зарядно за телефон я захраних.Но сега искам да захраня 5те лампи с едно захранване кабела ще е около 60 метра.Захранване за компютър ще стане ли на 3в пише че поддържа 14а.

Описанието в линка е дело на технически профан.
"сензорна клетка за външна осветеност", "фотоволтаичен панел" е дрън-дрън ярина. Клетката е 1$ PIR датчик+опторезистор. Фотоволт... панел е нонсенс. Пропускаме го между ушите.

Една от линиите на комп-захранване е 3.3V, не 3. Самото захранване е прекалено като идея.
На практика тази лампа е поредния китайски шир-пром. Три COB-матрици за около 1.5$ на 3.7V, сумарно 3.45W мощност, от тук и помпозното име.

При светодиодите захранващото напрежението е на втора линия. Стойността му не е от значение. Правилно е да се говори за пад на напрежение. Важен №1 е токът и той трябва да е стабилизиран. В протичен случай залагаш деградация и досвидос преждевременно.

Отдавна преминах на COB осветление и източниците ми са най различни. От 48V до 3.3V, но винаги под стабилизатор на ток. В твоя случай залагам на 200mA max на елемент.

Батериите, които не стават са Li-Ion акумулатори. Мизерна китайска икономия на контролер или прегряване са основни причини за поведението им. Без аутопсия е излишно продължение на коментара.

поздрави!

345W e еквивалентността на осветително тяло на 220 волта. -> Еквивалент на осветеност. 

Едва ли въпросната мощност има нещо общо с консумираната ел. енергия, а иначе = Да, но трябва да се вземе подходящ трансформатор. = Някъде трябва да има на колко волта (напрежение) ще издържи въпросното лампа. => Виж работното номинално напрежение, а не гледай ватовете и си ти!

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.