Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неограничен интернет за телефон в А1

Featured Replies

Здравейте,

предстои ми тези дни да сключа нов Договор с А1 за да ползвам техни услуги в предстоящите 24 месеца.

При телефона разликата между  едната оферта която включва 2 000 минути разговори към всички оператори и 4500 МВ

интернет и другата, която е с неограничени минути за разговори и интернет е само . . .4 лв/месец !

За това смятам да се спря на Втория вариант !

Интересувам се, при това положение чрез ТОЧКАТА ЗА ДОСТЪП на телефона, какви други устройства мога да захраня

с интернет /освен телефон/, ако съм на почивка, в провинцията или сред природата ?

Всяко устройство което разполага с WiFi връзка може да се свърже за точката на телефона, НО имай напредвид че когато тази функция е включена батерията на телефона пада доста по-бързо.

преди 56 минути, Сiнбад написа:

която е с неограничени минути за разговори и интернет

Първо се заинтересувай за подробности относно, колко точно неограничен е "неограничения интернет"...

• Автор
преди 28 минути, Joss Bomon написа:

Първо се заинтересувай за подробности относно, колко точно неограничен е "неограничения интернет"...

Как да разбера от служителите работещи в офиса, подробности от тази немаловажна подробност.

И дали въобще някой ще ми обърне внимание ?

Като клиент мога ли да направим копие от Предварителен договор, който да си го отнеса в къщи

и след като го проверя обстойно / заради дребните шрифтове/, да реша дали да им го подпиша в офиса ?

Неограничения интернет си има уточнения, които е добре да се четат. Цитирам:

Цитат

Неограничен мобилен интернет (в МВ) за България: при установен риск от злоупотреба, нетипичен трафик и/или неправомерно ползване на услугите, А1 България може да ограничи скоростта до 64 Кbps на дневна база, както и да спре достъпа до мрежата. Операторът ще извършва преценка за наличие на риск при реализирано потребление над 100 GB в рамките на едно денонощие.

Източник: A1

• Автор

Благодаря ви, за тарифните планове които сте ми предоставили !

Но планът който ще ползвам, не е публикуван в сайта им.

Поне така ми казаха в офиса на А1.

Те са индивидуални и могат да ги "отварят" единствено техни служители в офисите им

и то само чрез предоставяне на лична карта.

За това офертата ми я надраскаха на тяхна бланка и ми я дадоха да запозная с нея близките си у дома.

преди 2 часа, Сiнбад написа:

За това смятам да се спря на Втория вариант !

Сключвате си договор, по тоя вариант, тествате за 14 дневен период ТОЧКАТА ЗА ДОСТЪП и ако не ви допада се отказвате и търси друг удобен вариант. 

• Автор

Но това е в краен случай,

по-добре е някой от форума който ползва услугата  "неограничен интернет"

в А1 /тъй като съм сигурен че има такива/, да сподели впечатленията си от него . . .

И по специално, дали тази ТОЧКА ЗА ДОСТЪП на телефона може да ти помогне

да прехвърлиш интернет сигнал на таблет, който е с по-голям екран и по-сериозни параметри

от тези на телефона !?

току-що, Сiнбад написа:

да прехвърлиш интернет сигнал на таблет, който е с по-голям екран и по-сериозни параметри

от тези на телефона !?

Вие си знаете. Аз съм на друг оператор, но нямам проблем с точката за достъп към лаптопа си. 

Да. Изчакайте някой ползвател на А1.

преди 16 минути, Сiнбад написа:

Но това е в краен случай,

по-добре е някой от форума който ползва услугата  "неограничен интернет"

в А1 /тъй като съм сигурен че има такива/, да сподели впечатленията си от него . . .

от тези на телефона !?

Оператора няма особено значение - скоростта и стабилността зависят от местоположението в конкретния момент и покритието на оператора - в случая А1

Точката за достъп си е точка за достъп - към нея може да се свърже всяко устройство с WiFi. Разбира се с ограничението - до 10 устройства. Вече на какво натоварване ще издържи телефона в тетъринг режим, зависи от параметрите на телефона. Оператора има ангажимент до телефона ти - от там на татък не е негов проблем

• Автор

Преди няколко години се бях запалил да си купя малък телевизор-андроид , за да го закарам в провинцията

и там да се опитам чрез телефон, да му пусна интернет сигнал . . . за да работи.

Но консултантът в "Техномаркет" ми каза да не правя тази грешка, защото това което съм намислил,

просто няма как да стане.

Явно има поставени някакви ограничения от страна на телекомуникационните оператори, върху този тип

предоставян от тях интернет, за да не им "бъркаме" в джоба !

преди 7 минути, Сiнбад написа:

Преди няколко години се бях запалил да си купя малък телевизор-андроид , за да го закарам в провинцията

и там да се опитам чрез телефон, да му пусна интернет сигнал . . . за да работи.

Но консултантът в "Техномаркет" ми каза да не правя тази грешка, защото това което съм намислил,

просто няма как да стане.

Явно има поставени някакви ограничения от страна на телекомуникационните оператори, върху този тип

предоставян от тях интернет, за да не им "бъркаме" в джоба !

Глупости на търкалета. Ограниченията са според плана, за който си плащаш. При мобилния - и в зависимост от инфраструктурата на доставчика в съответния регион

Виж сега, неограничен е ясно, а ограничения нет при каква скорост е? Трябва да имаш едни 7-8-9-10 гигабайта лимит на висока скорост. После като ги изхарчиш бързо от клиповете и фейсбук, минаваш на ултра-мега-гига бавна скорост, която е неограничена като данни, но самата скорост е толкова убита, че можеш само имейли да получаваш и то без прикачени файлове. За нищо друго не става. За батерията ти казаха, че пада бързо и нагрява телефона.

• Автор
преди 2 часа, S197 написа:

Виж сега, неограничен е ясно, а ограничения нет при каква скорост е?

Вие сте прав защото, САМО мобилен интернет на <висока скорост> от 210 000 МВ / с двугодишен договор към А1/ е 44.60 лв.

Така че тази част от ПАКЕТА който ми предлагат с вкл. "неограничен интернет",  неограничени минути за разговори в страната

и 100 мин. в страни от ЕС, на цена от 23 лева си е чиста . . .залагалка !

Какво се случва с работата на мобилните приложения след изчерпване на включения в плана мобилен интернет на макс. скорост

В случаите, когато в индивидуалния договор с крайния потребител е уговорено, че след изчерпване на предоставеното му в тарифния план количество МВ на максимална скорост, тя се ограничава до определени нива, следва да се има предвид, че тези скорости са максимални и не са гарантирани през цялото време.

По отношение ефекта на въведеното ограничение на скоростта до определено ниво, посочено в индивидуалния договор (например: 64/128/256 Kbps) върху използваните мобилни приложения и услуги, моля да имате предвид следната информация:

1./ Ефект на въведеното ограничение на скоростта до определено ниво:

Браузване на сайтове в интернет

Зареждането на сайтове е възможно да отнеме няколко минути, вместо няколко секунди.

2./ Изпращане на електронна поща:

Възможно е забавяне на работата с електронната поща. Прикачването и изпращането на файлове, в зависимост от размера им,

може да отнеме няколко минути, както и използването на самата електронна поща.

3./ Видеоразговори през приложения като Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger:

Възможни са затруднения, забавяне и вкл. да не могат да бъдат осъществени, тъй като изискват значително по-голяма скорост

на изтегляне и качване.

4./ Изпращане на текстови съобщения през приложения като Skype, Viber, WhatsApp и Facebook Messenger:

Тази функционалност продължава да е достъпна, но е възможно забавяне в изпращането или получаването на съобщения.

5./ Изпращане на файлове през приложения като Skype, Viber, WhatsApp и Facebook Messenger:

Отнема минути, в зависимост от размера на файла и моментната скорост на качване.

6./ Стрийминг на музика в сайтове като YouTube:

Не е възможен в реално време, тъй като изисква значително по-висока скорост на сваляне (0.5 Mbps).

За да се изслуша една песен е необходимо да се изчака да зареди цялата, което ще отнеме поне няколко минути.

Времето за зареждане на песента е различно, в зависимост от избраното качество.

7./ Стрийминг на музика в музикални платформи като Xplore Music, Spotify и др.

Невъзможен е при ограничение на скоростта до 64 Kbps, а при ограничение до 128 Kbps - песента вероятно ще прекъсва

(при слушане с нормално качество е необходима постоянна скорост от 96 Kbps.

Аз музика никога не съм стриймвал. Това е глупаво, освен това нема нищо което да става, както и филмите(99%).  Какво става където нямаш покритие? Я си пусни стрийм в Сърбия или Македония... айде де... Ядеш ***а. Винаги си качвам музика в телефона. Всичко е подредено в папки. Кеф ти сръбско, кеф ти гръцко, кеф ти транс, кеф ти хаус и т.н.   

PS: 210 000 мегабайта? Нещо да нема некоя нула в повече?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.