Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камера за наблюдение

Featured Replies

Мисля си от известно време да си купя камера(да може да се инсталира навън-под козирка ще е и няма да я вали) и с нея през интернет да си гледам през приложение на лаптопа и телефона засите(ако има нужда).

Какви варианти имам.  Препоръчайте ми модел. Да е бюджетна.

Аз съм доволен https://www.kassabasystems.com/

Спокойно можеш да се свържеш с тях /може и на поща/ и да обясниш какво ти трябва и при какви условия. Сигурен съм, че ще ти бъдат максимално полезни.

преди 2 часа, aoxomoxoa написа:

Мисля си от известно време да си купя камера(да може да се инсталира навън-под козирка ще е и няма да я вали) и с нея през интернет да си гледам през приложение на лаптопа и телефона засите(ако има нужда).

Какви варианти имам.  Препоръчайте ми модел. Да е бюджетна.

Това, че ще е монтирана под козирка, не значи, че камерата не трябва да влагоустойчива - т.е търсиш камера за външен монтаж. Ако ще ползваш само камерата, без NVR, то трябва да поддържа запис на SD карта (обикновено са до 256 GB). Другото важно нещо е оптиката, по-точно фокусното разстояние - от него зависи какъв периметър "ще вижда" камерата. Масовките в момента са обикновено с 2.8 мм оптика. Резоюцията - тук всичко е ясно - колкото повече, толкова повече. Необходима ли е WiFi функционалност? Следващия въпрос - имаш ли статично публично IP в обекта - ако си динамично или си зад NAT (масовия случай) трябва да има облачна поддръжка от производителя.

Не на последно място, камерата задължително трябва да поддържа ONVIF. Какво разбираш под бюджетна?

Може би първо трябва да каже за къде е камерата: вход на блок /всеки може да я вземе/, наблюдение на имот ... И от там нататък да се консултира. Защото за камерата е нужен и ток. И да - важно е къде ще се съхранява записа. За да гледаш камератя тя трябва да е вързана към Интернет ... Все важни неща.

преди 13 минути, 2249 написа:

Защото за камерата е нужен и ток.

Захранването е последна грижа. Дори камерата да не е PoE, има варианти за захранване по кабела

Даже преди няколко дена се занимавах с една wifi камера на xiaomi  с вградена батерия и соларен панел :) 

• Автор

Да, не можах да обясня точно и уточня. Под козирка ще е камерата, имам до там обикновен коаксиален кабел, захранване ще пусна също по отделен кабел. Но, дали да е една само или да си купя един NVR-ч канален плюс и един WiFi за около 150лв, и да си сложа една за входа и на другите може да намеря място. Дори тогава ще си взема едно захранване и ще си захраня всички. То, тогава може и по-евтини и да не са с WiFi камерите. 

Спрях се на: Dahua 4-channel DVR XVR1B04-I

(мисля че ще ми свърши работа).

-сега какви да са камерите(като за начало мога да си взема 2бр. като едната е за у дома но другата да е далекообхватна30-40метра), също и какво захранване( мисля 2Ампера да е за да има мегдан и за други камери в последствие)? 

И какво означава диаметъра на обектива?

преди 36 минути, aoxomoxoa написа:

Да, не можах да обясня точно и уточня. Под козирка ще е камерата, имам до там обикновен коаксиален кабел, захранване ще пусна също по отделен кабел. Но, дали да е една само или да си купя един NVR-ч канален плюс и един WiFi за около 150лв, и да си сложа една за входа и на другите може да намеря място. Дори тогава ще си взема едно захранване и ще си захраня всички. То, тогава може и по-евтини и да не са с WiFi камерите. 

Спрях се на: Dahua 4-channel DVR XVR1B04-I

(мисля че ще ми свърши работа).

-сега какви да са камерите(като за начало мога да си взема 2бр.), също и какво захранване( мисля 2А да е за да има мегдан и за други камери в последствие)?

Коаксиалния кабел не ти върши никаква работа - нали говорим за IP  камери. За 4 камери, ти трябва захранване мин 10 А - примерно това

Що се отнася до NVR-а - бягай далеч от тия хибриди. Вземай нормален NVR - примерно такъв. Но тук трябва да се съобрази лентата на NVR-a с резолюцията на камерите. Свястна камера под 200 лв няма да намериш. Тия TRX на касабата са калпави китайски сглобки, правени в час по трудово

преди 21 часа, NewRedDragon написа:

тия TRX на касабата са калпави китайски сглобки

Не съм съгласиен. Вече втора година ползвам точно такова. Рутера и NVR съм ги свързал към един UPS и вече втора година работят без да са спирали. И без да правят проблеми.

• Автор

Много ви благодаря. Ориентирах се. С удоволствие ще се пробвам да си напрвя нещо вкъщи.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Съхранение на записа на Cloud от WiFi камера(която поддържа опцията), как се прави?

Платено ли е? Какви са настройките?

• Автор

Какви са цените в лева в Google Cloud за записване на запис от една охранителна камера там? Не открих нищо (регистрирах се, но не активирах пробния период).

преди 6 часа, aoxomoxoa написа:

Съхранение на записа на Cloud от WiFi камера(която поддържа опцията), как се прави?

Платено ли е? Какви са настройките?

A, каква е /марка, модел/ камерата? Предполагам, всичко е описано от производителя.

преди 9 минути, aoxomoxoa написа:

Какви са цените в лева в Google Cloud за записване на запис от една охранителна камера там? Не открих нищо (регистрирах се, но не активирах пробния период).

Едва ли това е точната платформа за целта

• Автор

Да, за платформа не съм сигурен, а и не знам къде е добре. Затова исках да го коментирате. Но, записване в облака ми се струва с много предимства, бих искал така да си го правя.

За камерата, ще напиша модела: TRX-20WIFI-50 - ВЪНШНА WIFI КАМЕРА ЗА НОЩНО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ДО 60М. 2MPX H.265 С МИКРОФОН

На тази се спрях.

WIFI на камерата служи за да може тя да се настрои и върже към рутера. Към упътването на камерата трабява да имаш и QR код и линк за сваляне на приложението, с което ще настроиш и работиш с камерата. В самото приложение има и опция за запис на облак. Тяхно, платено, разбира се. Сам по себе си запис на облак е най-добрия вариант, но е скъпа услуга.

• Автор
преди 23 часа, 2249 написа:

WIFI на камерата служи за да може тя да се настрои и върже към рутера. Към упътването на камерата трабява да имаш и QR код и линк за сваляне на приложението, с което ще настроиш и работиш с камерата. В самото приложение има и опция за запис на облак. Тяхно, платено, разбира се. Сам по себе си запис на облак е най-добрия вариант, но е скъпа услуга.

Да, ще проверя цените и ако ме устройва ще използвам възможността. Все пак е за една камера и може и да се варира с времето на запазване на записа.

Благодаря.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.