Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Defender на Win 10x64 не мога да го включа

Featured Replies

Здравейте, знаещи и можещи! Вчера търсех в Интернет програма за разкодиране на авторадио. Попаднах на УЖ такава програма, но се оказа някакъв зверски вирус!!! При инсталацията, имаше въпрос дали тази програма може да прави промени в Уиндоуса и аз се съгласих. Тогава стана страшно - искаше ми данните на банкова карта и ми изключи Windows Defender!!! По никакъв начин не мога да го активирам! Опитах с онлайн антивирусна програма ESET...... Тя успя да изтрие над двадесет потенциално опасни вируси!... Но, в същото време явно процесора се претоварва когато работи ESET, защото процесора прегрява и компютъра спира да работи преди да е завършила работата си! Трябва да изчакам да изстине охлаждащия радиатор на процесора за да пусна отново машината!... Можете ли да ми кажете как да се справя с този проблем? Като опитвам да активирам Windows Defender, се показва в прозорец следния текст:

Приложението е изключено от груповите правила

За да позволите на приложението да се изпълни, свържете се с администратора на защитата, за да разреши програмата чрез груповите правила.

Компютърът ми е със следните данни:

Процесор:   AMD A8-5600K APU with Radeon(tm) HD Graphics  3,60 Ghz

Инсталирана памет (RAM):  4,00 ГБ (3,46 ГБ използваеми)

Тип на системата:  64-битова операционна система, базирана на х64

Машината ми е стара и я ползвам да се ровя в Интернет, без да играя игри на нея!

Предварително благодаря за идеите ви!!!

Проверете дали услугата Windows Defender е включена във вашата операционна система. За да го направите, щракнете с десния бутон на мишката върху "Начало" и изберете "Административни инструменти". След това щракнете върху "Услуги" и потърсете "Windows Defender Antivirus Service" в списъка. Ако услугата не е включена, щракнете върху нея с десния бутон на мишката и изберете "Стартиране

И защо ти е дефендера като имаш Есет ?

Сигурност и антивирусна защита - Kaldata.com - Форуми

Успех!

п.п. Това, ако някой от "тимът" не се включи тук. Чувай въпросните!!!

• Автор
преди 49 минути, adersa написа:

Опитах с онлайн Eset........ На компютъра разчитах на Windows Defender и до момента нямах никакъв проблем!

Здравейте,
Моля, прочетете темата зад линка

и изпълнете инструкциите, като създадете нова тема в Раздел
https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер/

Изчакайте спокойно член на HJT екипа (САМО такъв с табелка hjt.png.29274ffd9e6d6ed57ca706eb25723906  да разпише инструкции за действие. Понякога те не са на линия известно време. Все пак всичко е на доброволни начала.

И по време на асистираното почистване не прилагайте други инструменти за почистване. Това само пречи на процеса на почистване.
Ако експертите от този раздел преценят, че не е за тях, ще я преместят в друг подходящ раздел.
Успех!

Сканиране с Farbar Recovery Scan Tool 

• Моля изтеглете Farbar Recovery Scan Tool (според версията на Windows изберете 32-битовата или 64-битовата версия) и го запазете на десктопа.
  • Стартирайте файла FRST.exe (или FRST64.exe)
  • Програмата ще се стартира. Натиснете YES за да се съгласите с лицензионното споразумение.
  • Натиснете бутона [Scan].
  • Изчакайте търпеливо проверката да приключи.
  • Ще се създадат два лог файла с имена FRST.txt и Addition.txt на десктопа.
  • Копирайте съдържанието на файла FRST.txt в следващия си пост. Прикачете Addition.txt в коментара си (погледнете опцията Прикачване на файлове, когато публикувате мнение).

Дневници 

В следващия си отговор, моля да включите (като копирате целите съдържания ) следните дневници:

• FRST.txt (копирате цялото съдържание)
  • Addition.txt (копирате цялото съдържание) 

преди 1 час, liusien написа:

процесора прегрява и компютъра спира да работи преди да е завършила работата си! Трябва да изчакам да изстине охлаждащия радиатор на процесора за да пусна отново машината!

Това е хардуерен проблем на първо време трябва него да решиш. Почистване на охладителя, смяна на термопастата, ако пак продължава проблема - може да пробваш undervolt на процесора и евентуално смяна на охлаждането.

преди 8 минути, Raze написа:

Това е хардуерен проблем

Не мога да се съглася напълно. Ще дам сравнителен пример - при зараза с копачка  как прегряват машините? А не е хардуерен проблем

преди 24 минути, liusien написа:

Опитах с онлайн Eset........ На компютъра разчитах на Windows Defender и до момента нямах никакъв проблем!

А изпълни ли това , което написах да я пуснеш от услуги . Ако и от там не става говорим за вирус .

преди 1 час, adersa написа:

Проверете дали услугата Windows Defender е включена във вашата операционна система. За да го направите, щракнете с десния бутон на мишката върху "Начало" и изберете "Административни инструменти". След това щракнете върху "Услуги" и потърсете "Windows Defender Antivirus Service" в списъка. Ако услугата не е включена, щракнете върху нея с десния бутон на мишката и изберете "Стартиране

• Автор
преди 8 минути, adersa написа:

А изпълни ли това , което написах да я пуснеш от услуги . Ако и от там не става говорим за вирус .

Погледнах... Ако правилно разбирам, "услуги" = Services... Няколко пъти гледах там, но Дефендер го няма там!

How to enable Windows Defender in Windows 10
  • Click the windows logo. ...
  • Scroll down and click Windows Security to open the application.
  • On the Windows Security screen, check if any antivirus program has been installed and running in your computer. ...
  • Click on Virus & threat protection as shown.

Кратко: Останалото го е написал @цър-вул!!!

преди 1 час, adersa написа:

Защото не четеш:

преди 1 час, liusien написа:

Опитах с онлайн антивирусна програма ESET

преди 47 минути, цър-вул написа:

Не мога да се съглася напълно. Ще дам сравнителен пример - при зараза с копачка  как прегряват машините? А не е хардуерен проблем

Щом чак се изключва от прегряване, със сигурност проблема е хардуерен. Една машина трябва да може да работи натоварена на 100% 24/7.

Ако не се оправи проблема с прегряването, никоя антивирусна няма да може да му сканира и изчисти машината, понеже ще изключи отново поради прегряване.

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Щом чак се изключва от прегряване, със сигурност проблема е хардуерен. Една машина трябва да може да работи натоварена на 100% 24/7.

Ако не се оправи проблема с прегряването, никоя антивирусна няма да може да му сканира и изчисти машината, понеже ще изключи отново поради прегряване.

Компютъра ми работи може би вече два часа и половина, но не се изключва без причина. Обаче, ако пусна онлайн скенера ESET, много бързо машината ще прегрее! 

преди 15 минути, liusien написа:

Компютъра ми работи може би вече два часа и половина, но не се изключва без причина. Обаче, ако пусна онлайн скенера ESET, много бързо машината ще прегрее! 

А не трябва да прегрява колкото и да я товариш, кое не разбра от това, което написах? Имаш проблем с охлаждането и докато не го отстраниш няма да можеш да си ползваш нормално машината. Кога за последно сменя термо пастата и почиства охладителя? Кутията има ли добър въздушен поток и достатъчно перки, които да вкарват студен и изкарват горещ въздух? Какво е охлаждането - марка и модел?

преди 21 минути, liusien написа:

Компютъра ми работи може би вече два часа и половина, но не се изключва без причина.

@Raze, къде тогава е хардуерният проблем? Без стартиран скенер не загрява...

Едно скромно предложение отправям на моя приятел Люсиен

Цялостна преинсталация на операционната система. Всяка друга мярка предприета от него, ще доведе до още по големи проблеми. Накрая, машината ще спре дори да се включва. Трябвало е още в самото начало да се обърне към приятелите от антивирусния раздел, докато той сериозно се е намесил.

Но това е моя препоръка.

Да се обадя и аз..! От доста време не съм го правил..! А защо преди всичко не стартирате компютъра в Safe Mode with Networking (безопасен режим с мрежа)..! 

Тук има инструкция как да стане това:

https://www.bleepingcomputer.com/tutorials/how-to-start-windows-in-safe-mode/#windows10

Така до някъде ще се ориентирате къде да търсите прблема..! 

Ако проблемът  е наличен  под  безопасен режим, то означава, че проблемът се корени някъде:
- сред някои от приложенията, които все пак се стартират в Safe Mode (има такива, но са много малко на брой)
- по-дълбоко в системните файлове/системния регистър;
- или в хардуера.
Логично, в противен случай, ако проблемът не е налице под Safe Mode, тогава най-вероятно се дължи на някои от въпросните процеси/услуги/драйвери, които не са стартирани в него режим, но се стартират в нормалния, т.е. почти сигурно е, че проблемът е софтуерен.

Вижте как се държи компютъра в този режим и пишете..!

• Автор

Здравейте, знащи и можещи! Четох много внимателно всеки един отделен съвет! Помислих малко, но единствената ми мисъл беше, че ме хвърляте в "дълбокото"! В смисъл - за вас, които знаете кое и как се прави, не е никакъв проблем, но за мен - абсолютния лаик, това са все непонятни действия, колкото и да ми пишете и обяснявате! Когато пуснах темата, мислех, че за да се пусна вградения Дефендър, трябва някъде нещо да направя по компютъра, което не го знам. Обаче, като чета съветите ви, честно казано, не посмях да се правя на това, което не съм! Тъй като не работя с компютъра, за мен не е проблем (поне това) да преинсталирам операционната система и реших да го направя. Затова ме нямаше известно време... Сега съм с преинсталиран Уиндоус на който програмата "Дефендър" работи нормално. Трябва да си поиграя с езиците, че в момента Уиндоуса ми е на англииски език, а съм свикнал на български!... Това е, което исках да ви споделя за сега. Като малките деца съм - няма, няма и направя някаква беля! 

Ще допълня нещо различно от темата ми... Сега погледнах Имейла си и в него има съобщение от Калдата, което ми е непонятно!!! Ще кача снимка да видите, защото не мога да си обясня - защо след като имам регистрация тук, Калдата ме приканва да си направя нов акаунт???!!!!!!!!!!!! Може ли да ми обясните това нормално ли е, или е плод на някаква атака към мен?! Какво да направя, или нищо да не правя - просто да изтрия този мейл???!!!!!!!!!!!!!

калдата.jpg

На Windows 11 Pro 22H2 Дефендер защитата е спряна "Защита в реално време", но програмата продължава да трие със закъснение опасните инструменти - патчове, краци. Дори успявам да ги стартирам, те си свършват работата и после след 4 секунди ги затрива в карантина. Много пъти проверявам дали е спряна защитата и се оказва, че е спряна. Правен е втори опит след рестарт и повторно спиране защита с още няколко крака и за всичките се включва и прибира в карантина. Това нормално ли е? Накрая винаги оглеждам дали е спряна защитата. Тя е спряна, не се е включила, както обича тези неща да са за кратко и както пише в описанието, но резултат няма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.