Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Терариум за сухоземна костенурка

Featured Replies

Здравейте, някой по-запознат с играждането на терариум за сухоземна костенурка? Костенурката е малка, горе-долу с рязмерите на капачка от буркан. Един съсед, който си отглежда в двора я подари на сина ми и той доста й се радва. От 2 дена живее в едно кашонче застлано със зелена трева, че да може и да си пасе. Отделно сме й дали краставици и четох в нета банан също ядели, та и банан сме й сложили + плитка купичка с вода. Имам един голям аквариум, направен е от плексиглас с дебелина около +/- 3мм. Ширината му е около 100см, височината му е около 40 и дълбочината е там някъде, не съм го измервал скоро и са по спомен размерите. Едно време се гледаха рибки в него, ама някъде протече и се направи на къща за хамстери, женската роди и около 7-9 хамстера живееха в него без проблеми.. Въпроса ми е, как да го трансформирам в терариум? Мисля, че за момента ще му е добре на костенурчо в него.. Каква е хубаво да бъде постелката? Кокосов торф или да ходя от гората да гребна 2 лопати? Като дебелина на постелката колко трябва да е? Каква растителност е подходяща да се сложи? Изкуствени растения не ми се ще, да не би да ги наръфа, по-скоро бих сложил някакви истински си растения в плитки саксии и да ги окопая? Някаква специална лампа дали ще трябва да се монтира? Укрепления, къщи, катерушки трябват ли? Костенурчо ще се гледа в терариума до едно време, като порасне и му утеснее ще го върна на съседа да си живее свободно с другите костенурки. А и на малкия до месец-два ще му мине мерака сигурно.. :D Благодаря Ви предварително :)

Сухоземните костенурки у нас са защитени от закона и е забранено да се отглеждат в домашни условия!

Стават ли сухоземните костенурки за домашни любимци? | Miau.bg

Цитат

Болшинството от хората не знаят, че сухоземната костенурка е защитен вид от закона. В Червената книга на България е отбелязана като вид, застрашен от изчезване. Това означава, че промяната на местообитанието на сухоземните костенурки е забранено от закона и подлежи на санкции.

Повечето хора не са запознати със статута на костенурките според природозащитните закони и затова се вживяват в ролята на спасители. Мислят си, че могат да отглеждат сухоземна костенурка у дома. Всъщност костенурките не бива да се преместват дори на няколкостотин метра от мястото, където са намерени, защото това е техният естествен район. Преместването е стрес, с който може да не успеят да се справят.

Чети и нататък!

• Автор

Ами съседа ми си ги развъжда в двора.. Има около 10 костенурки на свободно щъкане. Не е прибрана от гората.. Спитах се и с него за терариум, но той ги гледа навън и не можа да ми даде насоки, за съжаление. 

Това е диво животно и трябва да живее в гората(дивата природа). Грехота е да го гледаш в затвори!!! Свърши едно добро дело и кажи на полицията да го арестува!!! Той ги гледа в двора, но първата бройка е домъкнал от някъде. Освен това, костенурките са спали до преди седмица -две зимен сън и няма как сега да се е родило, това което гледаш. По-добре го дай в някоя фондация за диви животни и пак ти казвам, обади се на Милицията  да го приберат!!! Едно време старите хора са ги убивали, за да правят супа от тях. Диващина и малоумщина в едно. Такъв човек не заслужава да живее. По-добре да учистиш такъв човек, за да живее животинката. Та направи едно добро дело или си тегли край на живота.

• Автор

Нямам си и на идея първата от къде се е взела.. Може и сама да си е влязла в двора му, на 50м от гората живее човека.. В Кърджали има един манастир, където също имаха към 5-6 костенурки в двора миналата година.. Да ходя да докладвам и поповете там? Също не знам кога се е родила, може да се е излюпила миналата година.. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.