Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за коли под наем

Featured Replies

Здравейте, обещах на приятел да го взема от летището в София, но автомобила ми има проблем и нещо не съм сигурен, та отивам на вариант за кола под наем, за него няма проблем ще плати, но все пак търся нещо средно като цена, от Пловдив съм, та не съм вземал досега и ме притеснява следното, какво да гледам при подписване, какво да проверя, да не стане после това не работи ел.стъкла, огледала и тн., та моля за съвети и ако може да препоръчате нещо малко ми трябва, колкото да ида и да се върна до София. При положение, че не искате нещо да не излезе като реклама, може и на лично. Просто съвети и коректна фирма, да не стане да ми сложат някви неща, че съм направил, а то предния който е взел да е счупил нещо примерно. Благодаря. 

Здравей.

Колите минават инспекция, преди да ги дадат на следващия наемател. В жабката обикновено има лист, който описва състоянието на автомобила и известните към момента непоправени щети. Погледни листа и огледай колата с листа в ръка, дали описаните щети отговарят на действителността. Ако не се хвърляш на някакъв тузарски автомобил от висок клас, а вземеш нещо по-обикновено и по-старо, което отдавна им се е изплатило, даже и депозит няма да ти търсят. Единственото условие е да им я върнеш с пълен резервоар и да не си почупил нещо по екстериора. Ако си я охлузил, чукнал, натиснал, или пък някой друг ти е нанесъл щета, незабавно се обаждаш и обясняваш къде и какво се е случило. Чакаш КАТ, съставят протокол на място и така фирмата ще може да си ползва каското, не би трябвало да те карат да им плащаш нещо допълнително. Зависи от класа на колата и размера на щетата, разбира се. Ако се хвърлиш на нещо луксозно и застрахователят им поема само част от ремонта, ще те потърсят да си поемеш масрафа.

В общи линии, не се изхвърляй да се правиш на тузар със скъпа кола, вземи нещо обикновено, колкото да те закара от точка А до точка Б, карай по-спокойно, икономично и върни колата цяла. Туй то.

Нямаш ли някой приятел, да му дадеш 50 лв. и да отидете да го вземете? Кола под наем чак... няма смисъл, но има утвърдени фирми. Не го мисли, просто отиваш и вземеш колата срещу подпис и лична карта. Не е голяма драма. 

Колите са застраховани, като всеки нормален автомобил и няма за какво да се притесняваш. 

https://www.google.com/search?q=кол+ипод+наем+половдив&oq=кол+ипод+наем+половдив&aqs=chrome..69i57j0i13i512j0i22i30l8.3901j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

преди 3 часа, realityman написа:

какво да гледам при подписване

Да ти е пълен резервоара. Другото е виж (не гледай) какво ти дават!!! 

Иначе .... си ти ... какво друго = чужда кола ще е за първи и натискай педала ... :) (Трасето "Пловдив => София" е идеално, за да се видиш какъв шофьор си над 200 км. в час ... 

Говоря от личен опит .,... е винаги има да "караш" над 200 с чужд автомобил ....

Съвет: изкефи се или ... прочие ... 

Усоех!

п.п Внимавай "вакарелските завои" ...  там миниму ма от 14- е длъжен за новак. Иначе се взема и со 200 ...  

преди 16 часа, ostavime написа:

Нямаш ли някой приятел, да му дадеш 50 лв. и да отидете да го вземете?

Не разбрах тия 50 лв. да ги дам на приятел за гориво или за услугата….? Защото има по 12 евро на ден нисък клас автомобил под наем почти във всяка Рента Кар. Да давам пари на приятели за услуга, която непознати биха ми направили и за по-малко пари не виждам смисъл от подобно приятелство………

• Автор

Мерси за отговорите, да има, но като прочетеш по-внимателно, виждаш, че имат лимит примерно 150,200 км на ден, отделно има и някакви допълнителни такси и е хубаво да ги сложиш, т.е застраховка джанти, гуми, стъкла. А също и забелязах по-нови колички и по-изгодно като цена депозита пък доста става. При една компания ми харесаха колите, новички, нисък клас, то и не ми трябва друго, цената 15-17 евро, но депозит 600 еврака, та трябва се чете много внимателно.

преди 17 часа, realityman написа:

Мерси за отговорите, да има, но като прочетеш по-внимателно, виждаш, че имат лимит примерно 150,200 км на ден, отделно има и някакви допълнителни такси и е хубаво да ги сложиш, т.е застраховка джанти, гуми, стъкла. А също и забелязах по-нови колички и по-изгодно като цена депозита пък доста става. При една компания ми харесаха колите, новички, нисък клас, то и не ми трябва друго, цената 15-17 евро, но депозит 600 еврака, та трябва се чете много внимателно.

Дано да се оправиш, че тук е пълно с професори с S класи. 😋 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.