Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кандидатстването на домакинствата за финансиране на фотоволтаични системи

Featured Replies

BG-RRP-4.026 - Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата - Покана 1

Целта на процедурата е да се увеличи използването на възобновяема енергия в крайното потребление на енергия в сектор домакинства чрез предоставяне на финансиране за закупуването на най-доброто оборудване за слънчеви инсталации за БГВ и фотоволтаични системи.

Начален срок: 09.05.2023 г. 11:00 ч.

Краен срок: 10.11.2023 г. 17:00 ч.

кандидатстването е изцяло онлайн

източник: Министерството на енергетиката

https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/d5358ff6-70f3-49ba-96f1-ce8790300fb2

Идеята е добра, но не се споменава, че първо за своя сметка трябва да се изградят въпросните съоръжения, а така също, че ще си на "свободния пазар". = И в един момент вместо да печелиш, то отново ще се налага да плащаш. 

Тази система предразполага и е в сгода за тези които умеят да мамят. = Не е направена за честните хора. 

=> По-заслужава в двора да си направиш фотоволтаичен парк. Както каза един мой познат: Ето (показа ми) моя пенсионен фонд. (Отне му пет години и прочие средства, а му ги възстановиха на 60% ... 

Докато електроразпределителните дружества не инвестират в "двойни електромери" и прочие и КЕВР защитава правата на въпросните, като изискват такса за присъединяване и прочие = това е нов начин някои да се облагодетелстват за сметка на наивниците. 

Аз казах!!!

п.п. Мнозина не са опитвали и не знаят какво се крие под тези "съблазнителни" оферти. = Симулация на дейност ... = Ще се радвам някой реализирал такъв проект да ме опровергае. 

Успех!!!

преди 8 минути, дioiд написа:

Тази система предразполага и е в сгода за тези които умеят да мамят. = Не е направена за честните хора

Абсолютно точно! Горе долу като санирането!

тва е пирамида

без руски газ не става

Цитат

Всеки краен получател първоначално финансира всички дейности със собствени средства. 

на мен ми е интересно друго

защо държавата не финансира всички дейсности  със собствени средства

и тая програма ще се провали  с гръм и трясък а парите ще се откраднат от фиктивни проекти

защото

народа е неграмотен не може да разбере тежката бюрокрация  на  програмата

народа е докаран до просешка тояга

затънали са в кредити намат пари за финансиране със собствине средства това са 20000 лв

вместо да се дават тия пари за фотоволтаици  с годност 5 години могат да харчат по 6 кубика дърва 20 години

тая инсталация е 10 киловата

едно дървено трупче е 10 киловата 

преди 7 часа, Banesc написа:

на мен ми е интересно друго

защо държавата не финансира всички дейсности  със собствени средства

Защото не е това идеята! Влагаш собствени средства.

народа е неграмотен не може да разбере тежката бюрокрация  на  програмата

Има си фирми, които се занимават с бюрокрацията - между 4 и 6 хил. лв е услугата - не се занимаваш с нищо

вместо да се дават тия пари за фотоволтаици  с годност 5 години могат да харчат по 6 кубика дърва 20 години

тая инсталация е 10 киловата

едно дървено трупче е 10 киловата 

До 5 години, дървата ще бъдат забранени тотално в ЕС. Годността (минимална) на панелите е 20 години - има и по-скъпи

ПС: За 20 000 лв не можеш да изградиш качествена инсталация

преди 8 часа, дioiд написа:

а така също, че ще си на "свободния пазар"

Това се заобикаля лесно - стига да си достатъч тарикат и да знаеш кого "да попиташ"

• Автор
преди 8 часа, Hristo52 написа:

Абсолютно точно! Горе долу като санирането!

соларките и санирането не са за вас - чакайте русия да ви ги плати:emoji_smiley-03:

преди 1 час, NewRedDragon написа:

До 5 години, дървата ще бъдат забранени тотално в ЕС. Годността (минимална) на панелите е 20 години - има и по-скъпи

дай да видим как ес  ще се справи с дървената мафия

дървената мафия е виновна че нямаме  втори аец  и блокове  бяха затворени

за да се харчат дърва иначе народа щеше да се отоплява на ток 

преди 5 минути, Banesc написа:

дай да видим как ес  ще се справи с дървената мафия

дървената мафия е виновна че нямаме  втори аец  и блокове  бяха затворени

за да се харчат дърва иначе народа щеше да се отоплява на ток 

ОставиЧ! Имаш желание (да мислиш), но нямаш възможност! Така е решила природата за теб

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

ОставиЧ! Имаш желание (да мислиш), но нямаш възможност! Така е решила природата за теб

не знам кой може да мисли

аз

ти 

или ЕС

https://nova.bg/news/view/2023/05/10/411357/чеверме-снимка-на-мъже-носещи-животно-на-кол-взриви-социалните-мрежи-в-германия-снимка/

я пак  какви дърва  ще забраняват 

преди 5 минути, Banesc написа:

не знам кой може да мисли

аз

ти 

или ЕС

https://nova.bg/news/view/2023/05/10/411357/чеверме-снимка-на-мъже-носещи-животно-на-кол-взриви-социалните-мрежи-в-германия-снимка/

я пак  какви дърва  ще забраняват 

То е ясно, че ти не можеш да мислиш. В момента се обсъжда (все още в комисии) само гратисния период, дали да е 5 години. Дървесината, като източник на енергия за битови потребители се забранява

преди 22 минути, NewRedDragon написа:

Дървесината, като източник на енергия за битови потребители се забранява

аз не съм битов потребител значи за мен е позволено 

Цитат

значи за ковит може да даде ама да плати волтаиците да даде 200 милиона не изважда

преди 3 минути, Banesc написа:

аз не съм битов потребител значи за мен е позволено 

значи за ковит може да даде ама да плати волтаиците да даде 200 милиона не изважда

Нищо общо с темата на човека! С винкели нямам намерение да споря. Въпроса беше за соларните инсталации. Аз съм в крайна фаза на проекта и след около 2 до 3 месеца ще мога да дам конкретна информация - вкл. и техническа.

преди 11 часа, Banesc написа:

фиктивни проекти

Няма да са фиктивни, а ще бъдат направени от приближени на вносителя на въпросните съоръжения. ;) 

На обикновеният потребител (Като домакинство и прочие) му е бедна фантазията каква е бюрокрацията свързана с въпросните електроразпределителни дружества. 

Он-лайн е за има множество.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.