Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евентуален проблем с AMD RX580 8GB.

Featured Replies

Здравейте, днес си купих една използвана RX580 8GB XFX GTS. Предполагам е била копачка, но я взех на добра цена за да мога да си играя CS GO. Проблема е (не знам дали е проблем), че при стартиране на компютъра се появяват странни цветове, след което е появява логото на дъното и след това всичко е наред. Докато буутва уиндоуса картата си надува вентилаторите на макс за 5-6 секудни, след това ги спира и си работи нормално. Забелязах че не консумира повече от 110W (В CS GO, Ghost Recon Wildlands, FURMARK). В CS няма никакви проблеми, работи си всичко нормално, но в Ghost Recon Wildlands има артефакти понякога. В MSI Afterburner пише, че ядрото е на 1100Mhz, а паметта на 2120. Не знам това нормални стойности ли са. Биоса е версия 113-580885SSD-М80. Опитах се да направя Bios Flashback с ATI Flashback, но казва че липсват файлове. Въпроса ми е дали според вас има някакъв проблем и дали този биос е "миньорски"? Останалите компоненти са Asus B550 TUF Gaming Plus, Ryzen 5 5600g, 2x8GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200Mhz CL16, Seasonic Platinum 750W, Intel 670p SSD. До преди няколко дни бях с RTX3080, но я махнах понеже реално не я товаря с нищо, там не съм имал никакви проблеми. Преди нея имах 3060Ti, също без никакви проблеми.  

Качи снимка да видим какви цветове ти се появяват като ключваш компютъра. Но щом си забелязал в една от игрите да показва артефакти нищо чудно и при включване на компютъра да изкарва за малко артефакти. И просто картата ти подсказва че е пътник и префлашване на биос няма да я избави от мъките.

• Автор

https://ibb.co/Tgp3cJ9 Ето това се появява преди да се покаже логото на дъното. 

Момчето от което я взех каза, че имала два биоса, аз не забелязах копчето, но проверих къде е. Довечера като се върна от работа ще пробвам да видя на коя страна е цъкнато и дали ще има разлика ако го превключа. 

преди 1 час, prodigy96 написа:

https://ibb.co/Tgp3cJ9 Ето това се появява преди да се покаже логото на дъното. 

Момчето от което я взех каза, че имала два биоса, аз не забелязах копчето, но проверих къде е. Довечера като се върна от работа ще пробвам да видя на коя страна е цъкнато и дали ще има разлика ако го превключа. 

Това са артефакти а колко време ще избута така видеокартата никой незнае.

Не знам защо продължавате да правите такива "сделки" и накрая: ама имам проблем

ако държиш на същата карта в Plasico в момента е без пари, само че производителя е Ninja

• Автор
преди 3 минути, Kiеli написа:

Не знам защо продължавате да правите такива "сделки" и накрая: ама имам проблем

ако държиш на същата карта в Plasico в момента е без пари, само че производителя е Ninja

Защото ми предложиха добри пари за 3080-ката която така или иначе използвах за CS GO и цената й ще пада все повече. Тази я взех за 140лв и честно казано ми е все тая за нея, дори момчето е съгласен да му я върна утре. Идеята ми беше да имам някаква карта, докато излязат новите на АМД и 4060/Ti и да преценя тогава какво да взема. А в Пласико тази карта е на безумната цена от 290лв. 

нова с гаранция за нуждите ти ще издържи още няколко години + това няма да имаш артефакти

290 ако е безумно за теб нз

• Автор
преди 4 минути, Kiеli написа:

нова с гаранция за нуждите ти ще издържи още няколко години + това няма да имаш артефакти

290 ако е безумно за теб нз

Не искам да навлизам във финансови анализи и спорове. Всеки си преценя. За мен за 7 годишна карта да се купи чисто нова е безумно. Нямам проблем да дам и 1000лв, просто както казах искам да изчакам, да видя новите, евентуално дали ще падне малко 4070 серията и така. А тук е форум и е напълно нормално като има проблем някой да пише и да се обсъждат тези неща. Това, че предимно играя CS GO, не значи че не пускам и тежки игри да се изкефя. 

• Автор

Прибрах се, прочетох, че компчето за смяна на биоса в нормална позиция е в посока на кабела за тока, моето беше цъкнато в другата посока. След като го превключих изчезнаха артефактите, започна да достига до 160-170 вата консумация и има осезаемо по-добри резултати в Ghost Recon Wildlands (може би 10-14fps средно нагоре). Въпросът ми е да я задържа ли според вас или да я връщам? Щом на другия биос изкарва такива артефакти възможно ли е да има проблем или там нещата са така заради самия биос (тя държеше съвсем други честоти на ядро, памет и кривата на волтажа беше съвсем различна).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.