Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на приложение tplay на твбокс

Featured Replies

Здравейте, имам няколко тв бокса и искам да си инсталирам приложението за телевизия tplay на телекабел на тях. На единия няма проблем, но за съжаление на двата ми разрешава да инсталирам приложението за мобилен телефон и таблет, но не разрешава да се инсталира приложението за андроид тв. Дават грешка, че процесора е несъвместим. Приложението зе телефон не е удобно да се гледа на телевизора, затова моля за помощ ако е възможно да разбера как да инсталирам другото приложение. 

Тв бокса на който не мога да инсталирам  приложението е T95 Smart TV Box Android 10.0 Dual Wifi 3D Voice 4gb, 64gb 4k Quad Core Set Top Box Media Player; Имам два такива тв бокса и на двата не става.

Тв бокса на който инсталирах без проблем е Android 10.0 TV Box 4GB + 64GB R2 Plus Smart TV Box RK3318 Quad-Core 64bits Dual WiFi 2.4G/5G, 4K HD.

Разбира се може да се закупят нови тв боксове, но Т95 -та ги имам отпреди абонамента ми към телекабил и не искам да ги изхвърлям

Ако имате някакви идей моля да споделите.

Разрешен от StefanG

• Автор

На мен ми трябва tPLAY (STB And AndroidTV) 2.937 APK  за да гледам пълноценно. На този вариант намирам само тази версия - 2.937. Има версии до 4.3 на приложението за  телефон и таблет.

преди 10 минути, aleksna написа:

На мен ми трябва tPLAY (STB And AndroidTV) 2.937 APK  за да гледам пълноценно. На този вариант намирам само тази версия - 2.937. Има версии до 4.3 на приложението за  телефон и таблет.

Стари версии на приложението

Версия 2.937

• Автор

Благодаря колега за линка. Резултата обаче е  същия. Не става.

преди 13 минути, aleksna написа:

Ползвай приложението за телефон/ таблет след като има проблем със съвместимостта с това за TV.

преди 16 минути, aleksna написа:

Обади се на телекабел им кажи за проблема

преди 1 минута, novaki написа:

Обади се на телекабел им кажи за проблема

По скоро да докладва на разработчиците проблема ,тъй като е в хардуерна несъвместимост на TV Box с приложението.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

По скоро да докладва на разработчиците проблема ,тъй като е в хардуерна несъвместимост на TV Box с приложението.

То това е най добре да докладва на разработчиците но ще стане по бавно а предполагам че телекабел имат софтуерен екип и може по бързо да намерят решение

• Автор

На телекабел докладвах. Резултата беше, че ми продадоха един ТВ бокс за 99 лв. на които приложението е инсталирано и работи горе долу, но е с памет 1 гб/ 8 гб  и на практика освен това приложение, не мога да подкарам нищо друго - всички приложения работят бавно и с прекъсвания.  Ще продължа да чета и опитвам, може би ще намеря верния начин. Благодаря на всички отзовали се.

• Решение

Android TV е различна OS от чистия андроид и е оптимизирана за TV и работа с дистанционно. Мисля, че няма шанс да подкараш TV версията на нормалния андроид бокс, защото му липсват бая неща по софтуера. По-скоро или купуваш нови android tv бокс или се примиряваш с неудобството на нормалния и там работиш с мишка, което си е доста неудобно.

Аз ползвам плеъра Xiaomi TV Stick 4k и съм много доволен от него. Точно с Android TV е.

Редактирано от StefanG (преглед на промените)

преди 1 час, aleksna написа:

На телекабел докладвах. Резултата беше, че ми продадоха един ТВ бокс за 99 лв. на които приложението е инсталирано и работи горе долу, но е с памет 1 гб/ 8 гб  и на практика освен това приложение, не мога да подкарам нищо друго - всички приложения работят бавно и с прекъсвания.  Ще продължа да чета и опитвам, може би ще намеря верния начин. Благодаря на всички отзовали се.

Само бокс със Android TV те оправя.  

• Автор

Явно ще търся друг тв бокс. Още веднъж благодаря на всички. А наличните боксове ще продължа да ги ровя дали може да се преинсталират

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Поръчах от Германия този бокс :Android 10.0 TV Box 4GB + 64GB R2 Plus Smart TV Box RK3318 Quad-Core 64bits Dual WiFi 2.4G/5G, 4K HD Android Smart TV Box H.265/LAN 100M/Blueooth 4.0 и всичко се получи.

• 2 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Аз реших да ги тествам на Fire TV Stick и също не може да се инсталира аппа. И на мен ми предлагаха техния бокс. :)

• 1 месец по-късно...
на 27.09.2023 г. в 13:30, direct написа:

Аз реших да ги тествам на Fire TV Stick и също не може да се инсталира аппа. И на мен ми предлагаха техния бокс. :)

"

По нагоре имаше въпроси как да се инсталира tplay на fire stick , това е алтернатива на Google play - Aptoide. Може да се инсталира от тук:
https://www.firestickhow.com/google-play-firestick.html
С търсачката на Aptoide си намираш tplay и го инсталираш. След което се прави регистрация в
https://portal.playtv.bg/channels
както каза @бачора" 
Това е от друг форум,при мен сработи на Fire TV Stick 4K
  • 2 месеца по-късно...

Вместо да се сменя бокса,може да се потърси файл за ТВ.

tPLAY (STB And AndroidTV)

инсталире се и работи без проблем на устройства не ТВ.

• 2 години по-късно...

Причината приложението да не се инсталира е комплексна и сложна за констатиране. Дори и след свързване с поддръжката им, и извършване на всяко нещо, което казваха. Нещата не ставаха и не ставаха. Промяна на настройки, после андроида беше виновен. Принудих се да инсталирам специално приложение за да видя каква е причината за отказа, защото инсталацията се извършваше но излизаше винаги ПРИЛОЖЕНИЕТО НЕ Е ИНСТАЛИРАНО.

Оказа се при мен, че приложението им е не съвместимо с CPU-то на бокса. А аз за това го купих, защото той е идеален за ТВ боксове!

Като от познат, знам че на неговия се е инсталирало без проблем, май беше на X96MaxPlus, а моята е Ugoos Tox3 / Amlogic S905X4 / 4/32 Gb и Android 11.

Казах им какво съм констатирал. А отговора беше, че са сигурни, че ако се инсталира андроид ТВ на бокса ще стане.

Давам аз, инсталирам го, инсталирам и приложението и пак същия резултат.

Предлагат естествено тяхна кутия, която работи идеално!

Да де ама аз не обичам да ме съветват по този начин, и много обичам да намирам лек за тарикат Продавачи. А и моята кутия е в пъти по добра от тяхната.

Та няма да обяснявам подробно каква е причината, че е сложно! А аз не съм специалист в тази сфера. Краткото обяснение е комбинация от техния файл и андроидския инсталатор.

Но следното нещо работи при мен(на Amlogic S905X4 с arm64-v8a архитектура) и на двете ми кутии, като е правено под андроид ТВ 11 и чист андроид 11.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА ПРИЛОЖЕНИЯ ПРЕЗ USB ФЛАШКА

1. Подготовка на флашката (на компютър)

Сваляне на APKPure: Изтеглете приложението от този линк: apkpure.com

Сваляне на tPLAY (STB And AndroidTV), то е специално за ТВ боксове и андроид ТВ(за работа с дистанционно): Изтеглете приложението от този линк: apkpure.com

Копиране: Прехвърлете двата файла на празна USB флашка (форматирана в FAT32 или NTFS).

2. Подготовка на TV Box (Настройки за сигурност)

Преди да поставите флашката, трябва да разрешите инсталирането на външни приложения:

Отидете в Settings (Настройки) -> Device Preferences (Предпочитания за устройството).

Изберете Security & Restrictions (Сигурност и ограничения).

Влезте в Unknown Sources (Неизвестни източници).

Намерете вашия File Manager (Файлов мениджър) и го превключете на Включено (ON).

3. Инсталиране на APKPure

Поставете флашката в USB порта на TV Box-а.

Отворете File Manager, намерете флашката и кликнете върху файла на APKPure.

Изберете Install (Инсталирай).

След инсталацията отворете приложението и разрешете достъпа до файлове, който то ще поиска.

4. Оторизиране на APKPure като инсталатор

За да може APKPure да инсталира второто приложение, трябва да му дадете права:

Върнете се в Settings -> Security & Restrictions -> Unknown Sources.

Намерете в списъка APKPure и го превключете на Включено (ON).

5. Инсталиране на tPLAY

Стартирайте приложението APKPure.

Отидете в раздел APK/XAPK Management (иконата, изглеждаща като папка).

Приложението автоматично ще открие файла на tPLAY върху флашката.

Натиснете бутона INSTALL и изчакайте процеса да завърши.

Готово! Приложенията са инсталирани и можете да откриете tPLAY в основното меню с приложения на вашия TV Box.

Не рекламирам нито един от използваните продукти, линковете не са спам и гарантирано приложенията не са с вируси.

Дано съм успял да спестя и нервите и парите ви с това решение на проблема!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.