Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 /asus vivobok/ проблем с намирането на мрежа

Featured Replies

Здравейте ! 

Закупих си asus vivobook с windows 11 , но след стартирането му имам проблем - не иска да се свърже с интернет мрежата.Поради това не ми дава да продължа с опцията - напред и да продължа настройването.

Пробвах няколко вида мрежи, рестартирах рутери и т.н. Просто изписва "няма интернет или няма връзка с мрежа" .

Проблемът сигурно е елементарен,но аз не знам какво да направя, за да го вуржа към нета 🤔 Моля за съвет...

преди 8 минути, Betelgeuse написа:

Здравейте ! 

Закупих си asus vivobook с windows 11 , но след стартирането му имам проблем - не иска да се свърже с интернет мрежата.Поради това не ми дава да продължа с опцията - напред и да продължа настройването.

Пробвах няколко вида мрежи, рестартирах рутери и т.н. Просто изписва "няма интернет или няма връзка с мрежа" .

Проблемът сигурно е елементарен,но аз не знам какво да направя, за да го вуржа към нета 🤔 Моля за съвет...

https://www.asus.com/support/FAQ/1048624/

Няма да е лошо да дадеш и точен модел на лаптопа.

• Автор

Моделът: Asus vivobook Flip 14 TP401KA

Намира мрежите,но при опит за връзка с тях изписва - няма интернет 

преди 7 минути, Betelgeuse написа:

Отваряш управление на компютъра и гледаш за липсващи драйвери ако има липсващи сваляш и инсталираш.

https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/vivobook-flip-14-tp401/helpdesk_download/?model2Name=ASUS-Vivobook-Flip-14-TP401CA

• Автор
преди 17 минути, evogen написа:

Отваряш управление на компютъра и гледаш за липсващи драйвери ако има липсващи сваляш и инсталираш.

https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/vivobook-flip-14-tp401/helpdesk_download/?model2Name=ASUS-Vivobook-Flip-14-TP401CA

Как, след като лаптопът не иска да стартира по натам без интернет. 

Иска да намери мрежа първо, за да ми отвори опцията - да продължа напред

преди 1 минута, Betelgeuse написа:

Как, след като лаптопът не иска да стартира по натам без интернет. 

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin10/WirelessRadioControl/WirelessRadioControl_Win10_64_VER1008.zip?model=TP401CA

преди 34 минути, Betelgeuse написа:

Щом изписва, че няма Интернет, значи все пак успяваш да се свържеш с мрежата си вкъщи, просто не излизаш навън. Това съобщение е признак за липса на DNS сървър, който типично се назначава от DHCP сървъра в рутера ти.

Има начин да провериш дали това ти е проблемът, като отвориш команден прозорец и пуснеш ping до 1.1.1.1, например. Ако 4-те пинга минат успешно, с 0% загуби, значи връзка с Интернет имаш.

В същия команден прозорец пусни ipconfig /all и търси на Wireless Network Adapter какъв DNS си е взел (и взел ли е, въобще). Възможно е проблемът да е в рутера, може и в бъгавия все още Windows 11. Имаш вариант да си зададеш статични настройки за IP, маска и gateway, след което в DNS-ите му задай ръчно 1.1.1.1 и 8.8.8.8.

преди 6 минути, Betelgeuse написа:

Как, след като лаптопът не иска да стартира по натам без интернет

Ами, с това трябваше да започнеш. Това първоначалната активация ли е? Ако за това става въпрос, тогава трябва да го излъжеш леко. Там, където те кара да се свържеш с мрежата, натискаш Shift и F10. Като ти отвори команде прозорец, пишеш oobe\bypassnro и натискаш Enter. Машината се рестартира и вече ще можеш да продължиш, без да ти иска мрежи.

• Автор
преди 28 минути, Rammkopf написа:

Щом изписва, че няма Интернет, значи все пак успяваш да се свържеш с мрежата си вкъщи, просто не излизаш навън. Това съобщение е признак за липса на DNS сървър, който типично се назначава от DHCP сървъра в рутера ти.

Има начин да провериш дали това ти е проблемът, като отвориш команден прозорец и пуснеш ping до 1.1.1.1, например. Ако 4-те пинга минат успешно, с 0% загуби, значи връзка с Интернет имаш.

В същия команден прозорец пусни ipconfig /all и търси на Wireless Network Adapter какъв DNS си е взел (и взел ли е, въобще). Възможно е проблемът да е в рутера, може и в бъгавия все още Windows 11. Имаш вариант да си зададеш статични настройки за IP, маска и gateway, след което в DNS-ите му задай ръчно 1.1.1.1 и 8.8.8.8.

Ами, с това трябваше да започнеш. Това първоначалната активация ли е? Ако за това става въпрос, тогава трябва да го излъжеш леко. Там, където те кара да се свържеш с мрежата, натискаш Shift и F10. Като ти отвори команде прозорец, пишеш oobe\bypassnro и натискаш Enter. Машината се рестартира и вече ще можеш да продължиш, без да ти иска мрежи.

Да, първоначална активация е, върнати са му фабричните настройки от предишния собственик.Той също не знае защо така се случвало...

На ф10 има изобразен задраскан фотоапарат...Не излиза прозорец при натискане на комбинациите...

преди 2 часа, Betelgeuse написа:

Здравейте ! 

И при мен става нещо подобно. Засега забелязах, че трябва да изчакам да се появи в логин екрана ( да покаже че се е свъразла и има интернет) и тогава се логвам. Пробвай да видим дали ще се получи и при теб.

• Автор
преди 2 часа, Rammkopf написа:

Тогава Shift +Fn+F10.

Това проработи, написах каквото каза на прозореца и го стартирах, но интернет пак не може да хване. С преинсталация на windows дали ще стане...Утре ще го нося в сервиза на Asus 

Ако това се случва по време на инсталацията, като отвориш черния прозорец ([Shift]+[Fn]+[F10]) в него напиши:
oobe\bypassnro
и натисни [Enter]
Ако се случва под вече инсталиран Windows, кликни с десен бутон по Старт бутона и избери Terminal (Admin)
Като се отвори черният прозорец в него напиши
netsh winsock reset
shutdown /r /t 0000 /d p /f

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.