Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Събиране на пари за ремонт на покрив на жилищен блок

Featured Replies

Законно ли е да се събират пари за ремонт на покрив, без да е представена експертна оценка за състоянието на покрива и цена за тази услуга ? Става въпрос само за покрив на част от блока, колко странно звучи нали . Само за единия вход ремонт, не е ли малко странно, че другите входове няма да събират пари и няма да ремонтират покрив. 

преди 21 минути, Веси Филипова написа:

Законно ли е да се събират пари за ремонт на покрив, без да е представена експертна оценка за състоянието на покрива и цена за тази услуга ? Става въпрос само за покрив на част от блока, колко странно звучи нали . Само за единия вход ремонт, не е ли малко странно, че другите входове няма да събират пари и няма да ремонтират покрив. 

Ако другите "входове" нямат ядове, защо да плащат? Панелки, нали ?

Ще ти кажа, как го направихме. От гарсониера по 20 лева, от двустаен 30 лева и от тристаен 40 лева месечно. За няколко месеца се събраха достатъчно. Съгласно закона за етажната собственост покрива е на цялата сграда /блока/, а не само на последния етаж така, че няма мърдане. Отделно всеки месец се събират по 10 лева на апартамент. Така подменихме дограмата на входа и направихме други текущи ремонти.

преди 1 минута, andreygg написа:

Ще ти кажа, как го направихме. От гарсониера по 20 лева, от двустаен 30 лева и от тристаен 40 лева месечно. За няколко месеца се събраха достатъчно. Съгласно закона за етажната собственост покрива е на цялата сграда /блока/, а не само на последния етаж така, че няма мърдане. Отделно всеки месец се събират по 10 лева на апартамент. Така подменихме дограмата на входа и направихме други текущи ремонти.

На мен за 2,5 дка, никой нищо не ми взема! Всичко си е мое!

Бегайте от тия килии, давайте ги под наем на селяците и си гледайете кефа!

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

оставяте да протече до първия етаж

щом искате общо ще плащате

ако не, продавате  и отивате в къща самостоятелно

но може да се направи оптимизация

покрива да се раздели на 5  части със собствено отводняване  и да се намери теча и да се   направи частичен ремонт и да платят апартаментите само над които тече  и да се отлага ремонта с  години

но това не съм чул някъде да се  прави

майсторите свалят старата изолация и трябва да  се преправи на някои места но не го правят и лепят новата изолация и водата  се загьолва и после само една дупка и протича цялото

това е понеже  от един вход всичко путьовци и само няколко човека могат да се качат на покрива  да видят положението 

а майсторите са заинтересовани да си протича на  5-10 години да има ядене и пиене 

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

На мен за 2,5 дка, никой нищо не ми взема! Всичко си е мое!

Бегайте от тия килии, давайте ги под наем на селяците и си гледайете кефа!

щом питат за 400 лв дали да дадат да си  поправят покрива дали  могат до отидат самостоятелно в къща и да платят 4000 лв на братя мангасарян на им пренареди керемидите

току-що, Banesc написа:

щом питат за 400 лв дали да дадат да си  поправят покрива дали  могат до отидат самостоятелно в къща и да платят 4000 лв на братя мангасарян на им пренареди керемидите

Ти ако говориш за 2к€.....БАЙРИ ЖИВОТА

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

В нашия вход събират без експертна оценка. То не ме питай как събират де, кой дал кой не, но събират.

покрива е общ-няма ,,няма"...

парите-по квадратура...

отделни входове-може...

нашия...четвърти...до морето е най-прецакан щото му е зададено по проект да има наклон при строежа...и от другите три входа почти всичкия дъжд минава през нашите водосточни тръби...

8 етажен...ние сме на 7-ми...

при един проливен дъжд не помня преди колко години...по моите вътрешни стени се лееше вода чак...

за майстори-оганизирате се и избирате няколко оферти...

най-тънката...евтина...ще ви излезе най-солено...като при нас....

на втория път-работата стана...

...сега оферти и майстори търси фирмата за професионален домоуправител към която минахме преди година и половина...

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Прав си, само дето... парите са по документи, а не по квадратура :) 

е...в документите не пише за Настрадин ходжа...пише квадратурата...

левите апартаменти са със стая в повече...

за компенсация на нас десните освен маза и стаичката на стълбите...

преди 2 минути, _nib_ написа:

е...в документите не пише за Настрадин ходжа...пише квадратурата...

левите апартаменти са със стая в повече...

за компенсация на нас десните освен маза и стаичката на стълбите...

Ами не знам тогава- аз си говоря с адвокатите. Имам един 124 кв на 1 етаж - като стана яко проблема с асансЮра ги отсвирих! Аз там не живея - вземам наем - не ме иунтересува. Съди ме домуоправителя - изяде дългия от трите.

Аз не се гърча тука за кефа на някой.

асансьора-от балканската война е...

изкиха ли-ще се върви пеша...

2016-та на 18 етажен блок...54 ап. от нечетните етажи им излезе новия 35 000...700 без малко...

нашия 16..до третия етаж 6 ще кажат-не ползвам...

пеша-пеша...

после щи обираме награди от ултрамаратони...

ма я тук в гарсониерата мий добре-новичко...на втори жилищен...

Задължително експертна оценка! След това оферти от поне 3 фирми и най-добрата печели. Иначе пари така на ръка и юнашко доверие само на 32-ри шестък.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.