Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бензинова косачка

Featured Replies

Здравейте,

Пред закупуване съм на бензинова косачка. Ще ми се нещо по-читаво да взема и затова съм се спрял на двигател briggs или honda.

Става въпрос за около 500м2 двор за косене. Желанието ми е да има и самоход косачката. Опция за мулчиране не е задължителна. 

Харесал съм 4 и се чудя на коя точно да се спра. Някой с повече опит от мен ще съм благодарен, ако даде съвет.  Също бих се спрял и на друга, ако препоръчате и имате опит с нея.

Бюджет до 800 лв. Втора употреба засега отпада, защото цените на по-запазените са на над 50% от стойността на новата и някак не ми се връзва сметката така. 😀

Благодаря предварително. 

Ето на кои съм се спрял: 

1. Бензинова самоходна косачка HECHT 541 BSW, 2.2 к.с., 41 см, с Briggs & Stratton

2. STIHL RМ 248.2 T Бензинова косачка  с Briggs & Stratton двигател

3. Моторна самоходна косачка INVENTIV T4546 TH с Honda двигател

4. Raider RD-GLM05W, 2.3 к.с, 46 см, с Briggs & Stratton двигател

• Автор
преди 3 минути, нушо написа:

То хубаво ама: 

Система на задвижване
Задвижваща система: Бутане
Задвижващи колела: N/A
Скорост напред: мин.-макс.0 km/h-0 km/h 😄

каквото и да избереш има скрити недостатъци колко и рекламирана да е

аз бих избрал най- евтината  и на промоция с някой стотатак отстъпка 

важно е  да има добри грайфери защото и самоход да има  ще боксува на място и ще трябва да я буташ

другото важно е дали е предно или задно задвижване

при  предно е по лесно за катастрофа в дърво или нещо друго

а при задно задвижване понеже самохада е отзад  и когато се отмести  за да коси в друга линия се прецакват задните гуми се изкривяват и може да се прецака самохода 

марката хонда  не е балансирана

движи се бързо а коси бавно особено високи треви и  трябва да се спира на място и да се повдига

преди време един колега  беше взел  самоходна най- скъпата обаче машината ниска за косене на стадиони с ниска трева и равен терен а неговия терен изнанагорен и висока трева и  ад машината спира като и дадеш зор да окоси бързо

https://praktiker.bg/bg/Motorni-kosachki/MOTORNA-SAMOHODNA-KOSAChKA-RAIDER-RD-GLM08/p/121906?tab=tab-characteristics

https://mr-bricolage.bg/samohodna-motorna-kosachka-gardenia-cm/p/1006316

• Автор
преди 1 час, Banesc написа:

каквото и да избереш има скрити недостатъци колко и рекламирана да е

аз бих избрал най- евтината  и на промоция с някой стотатак отстъпка 

важно е  да има добри грайфери защото и самоход да има  ще боксува на място и ще трябва да я буташ

другото важно е дали е предно или задно задвижване

при  предно е по лесно за катастрофа в дърво или нещо друго

а при задно задвижване понеже самохада е отзад  и когато се отмести  за да коси в друга линия се прецакват задните гуми се изкривяват и може да се прецака самохода 

марката хонда  не е балансирана

движи се бързо а коси бавно особено високи треви и  трябва да се спира на място и да се повдига

преди време един колега  беше взел  самоходна най- скъпата обаче машината ниска за косене на стадиони с ниска трева и равен терен а неговия терен изнанагорен и висока трева и  ад машината спира като и дадеш зор да окоси бързо

https://praktiker.bg/bg/Motorni-kosachki/MOTORNA-SAMOHODNA-KOSAChKA-RAIDER-RD-GLM08/p/121906?tab=tab-characteristics

https://mr-bricolage.bg/samohodna-motorna-kosachka-gardenia-cm/p/1006316

Благодаря за мнението. Определено ми помогна това за задното задвижване и грайфера и ще се съобразя с него. От посочените от теб, обаче не ми допадат с какви двигатели са. Ще ми се да е с по-дълголетни такива, че не ги знам след първа или втора зима дали ще запалят, а не ми се занимава със сервизи и части, та дори и в гаранция да са. 

преди 1 час, Добър ден написа:

Благодаря за мнението. Определено ми помогна това за задното задвижване и грайфера и ще се съобразя с него. От посочените от теб, обаче не ми допадат с какви двигатели са. Ще ми се да е с по-дълголетни такива, че не ги знам след първа или втора зима дали ще запалят, а не ми се занимава със сервизи и части, та дори и в гаранция да са. 

виж и да има кран за спиране на гориво към мотора иначе на зазимяване трябва да се изхарчи цялото гориво в резервоара  а с кранчето се спира подаването към двигателя  и  няма излишен разход и друг плюс е да има визуално наблюдение на  смукача  и засмуканото гориво

двигателите  издържат

проблемите са в жилата късат се  но най-вече смукача  когато няма визуален контакт  се дърпа въжето по цял ден да запали  и не знаеш засмукано ли е гориво или е задавена 

преди 19 часа, Добър ден написа:

2. STIHL RМ 248.2 T Бензинова косачка  с Briggs & Stratton двигател

Това!

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.