Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не съм поръчал WiFi адаптера, но въпреки това получих имейл за потвърдена поръчка

Featured Replies

Добро утро, приятели. :) Преди малко опитах да поръчам един WiFi адаптер от ето този дистрибутор: https://alfa-network.eu/

Проблемът е, че очаквах, че предлагат опция за наложен платеж. Когато си въведох данните (име, адрес, телефонен номер и т.н...) и продължих с финализирането на поръчката, показа се ето това:

screenshot-434.png

Останах с впечатлението, че единственият начин за финализиране на поръчката е да се плати онлайн. Тъй като не искам да плащам онлайн, реших да не поръчвам нищо, а да търся същия продукт, но да се предлага от дистрибутор, който предлага опция за наложен платеж. Не съм плащал нищо, както вече казах, но въпреки това получих имейл, в който са показани:

• Номер на поръчка:
  • Дата и час на извършване на поръчката;
  • Информация за плащане;
  • Информация за доставка;
  • Метод на плащане;

Проблемът е, както вече казах, че не съм извършил никакво плащане, но въпреки това получих имейл за потвърдена поръчка и показан метод на плащане.

Където пише какъв е метода на плащане, е показана крайната цена, както и ето този метод: "Luminor E-commerce Gateway". Това е метод за онлайн плащане, а не за наложен платеж.

Сега, това, което искам да знам е, дали този имейл е валиден или не е валиден, тоест получил съм го просто така, но реално продукта няма да ми бъде пратен, тъй като не съм платил парите онлайн. Искам да знам, след като не съм платил парите онлайн, все пак ли ще ми бъде изпратен продукта и ще ми бъде ли предоставена възможност за наложен платеж?

Възможно ли е все пак да ми изпратят поръчката, въпреки че не съм платил парите онлайн, и да ми предложат опция за наложен платеж?

Ако не ме разбирате добре, влезте в сайта и добавете някой продукт към "пазарската кошница", после отидете в менюто за въвеждане на лични данни и плащане, за да видите как изглеждат, какви опции се предлагат, че да го разберете по-добре и да ми дадете по-точен отговор.

Ако е нужно да предоставя повече информация, че да ме разберете по-добре и да ми съдействате, кажете какво още да кажа. :)

Благодаря. :)

• Автор
току-що, *S197* написа:

И?

Какво "И?"? Опитвам се да разбера дали ще получа WiFi адаптера, въпреки че не съм платил онлайн, а дистрибутора на Alfa Network не предлага опция за наложен платеж.

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Какво "И?"? Опитвам се да разбера дали ще получа WiFi адаптера, въпреки че не съм платил онлайн, а дистрибутора на Alfa Network не предлага опция за наложен платеж.

Със сигурност няма да го получиш (ако не си го платил). А иначе, е възможно да не им е настроен правилно магазина и да праща e-mail за потвърждение на поръчката без реално да си приключил процеса на плащане (попадал съм на магазини, които го правят това).

А да не би имейлът да е подканящ завършване на поръчката? Системата им отчита наличие на отворена, НЕЗАВЪРШЕНА поръчка.
Ама ти си голям ръб! Как очакваш наложен платеж от търговец извън България? 

• Автор
преди 19 часа, Петър Ангелов написа:

Със сигурност няма да го получиш (ако не си го платил). А иначе, е възможно да не им е настроен правилно магазина и да праща e-mail за потвърждение на поръчката без реално да си приключил процеса на плащане (попадал съм на магазини, които го правят това).

Ясно.

Както вече казах, имейлът съдържа и номер на поръчката. Има ли някакъв начин да използвам този номер да видя дали наистина има регистрирана поръчка с този номер или не? Предлагат ли опция "Проследяване на поръчка"?

преди 19 часа, цър-вул написа:

А да не би имейлът да е подканящ завършване на поръчката? Системата им отчита наличие на отворена, НЕЗАВЪРШЕНА поръчка.
Ама ти си голям ръб! Как очакваш наложен платеж от търговец извън България? 

Не, не е подканящ имейл. Имейлът представлява известие за приета и потвърдена поръчка. Имейлът съдържа данните на поръчката, като името на продукта и адрес на доставка. Предоставен е и номер на поръчката. Има ли как да използвам този номер да проверя дали наистина има поръчка, която е регистрирана с този номер или не? От Alfa Network предлагат ли опция за проследяване на доставката чрез въвеждане на номера на поръчката?

• Автор
преди 20 часа, adersa написа:

Aaaaaaaa завърна са ба на нивата ли беше :giggle1:

Може ли да се отнесеш по-сериозно към трудностите, които изпитвам, и да не ми се подиграваш?

на 20.05.2023 г. в 11:41, adersa написа:

Aaaaaaaa завърна са ба на нивата ли беше :giggle1:

Върна са от нивата и сега е в кочинката. До автора - грух, грух, грух. Ще получиш само дедовия. Искал да получи, без да плати. Ти у магазино така ли правиш? :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.