Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TCL 55RC630 добър телевизор ли е?

Featured Replies

Здарвейте, харесах един телевизор от човек го взимам 600лв. чисто нов с 2г. гаранция ,но не намирам инфо много за него в нета. Какво ви е мнението за него ? модела е TCL 55RC630 от теленор е купуван чудя се дали е qled и дали има hdr10+ и като цяло дали е добър избор за филми?

преди 10 минути, gibson58 написа:

Здарвейте, харесах един телевизор от човек го взимам 600лв. чисто нов с 2г. гаранция ,но не намирам инфо много за него в нета. Какво ви е мнението за него ? модела е TCL 55RC630 от теленор е купуван чудя се дали е qled и дали има hdr10+ и като цяло дали е добър избор за филми?

Поддържа

• HDR10
  • HDR10+

Дисплея е с direct led и Quantum Dots технология

https://www.kitele.com/en/tv-tcl-55rc630

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Поддържа

• HDR10
  • HDR10+

Дисплея е с direct led и Quantum Dots технология

https://www.kitele.com/en/tv-tcl-55rc630

И аз гледах в този сайт, но не знам до колко може да им се вярва на тези. В сайта на tcl не излиза моделът не знам защо. Значи си е QLED  нали така?  И голям минус ли е,че е 60 херца матрицата? 120херца освен за игри има ли за друго значение?

преди 1 минута, нушо написа:

Защо се занимваш са втора употреба ? За 700 лева ще си купиш qled от магазина.

Аз не намерих за 700лв. qled 55 инча. а и този пак е чисто нов с 2г. гаранция не е ползван.

току-що, gibson58 написа:

И аз гледах в този сайт, но не знам до колко може да им се вярва на тези. В сайта на tcl не излиза моделът не знам защо. Значи си е QLED  нали така?  И голям минус ли е,че е 60 херца матрицата? 120херца освен за игри има ли за друго значение?

Не знам дали информацията е достоверна от този сайт ,но най вероятно е QLED.

Честотата на опресняване има значение не само когато се играят игри ,по висока честота от 60Hz означава по ясна картина при гледане.

Ако му смъкнеш от цената бива,много иска за тел. излязал от магазина.

преди 4 минути, gibson58 написа:

Аз не намерих за 700лв. qled 55 инча. а и този пак е чисто нов с 2г. гаранция не е ползван.

https://zora.bg/product/55dh55uq-qled-android-tv

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Честотата на опресняване има значение не само когато се играят игри ,по висока честота от 60Hz означава по ясна картина при гледане.

Картината е по-ясна, но движенията във филмите и рекламите са неестествени, защото всичко е снимано на 23-24Hz. 

• Автор
преди 12 минути, нушо написа:

Ако му смъкнеш от цената бива,много иска за тел. излязал от магазина.

https://zora.bg/product/55dh55uq-qled-android-tv

Да, този е 700лв. Но чувам от доста места за tcl че са им доста добри телевизорите, а за Деу нищо такова не знам.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Картината е по-ясна, но движенията във филмите и рекламите са неестествени, защото всичко е снимано на 23-24Hz. 

То тогава и 1000херца да е все тая май . Дори и при вързи кадри или спорт пак няма да има разлика или греша?

току-що, gibson58 написа:

Да, този е 700лв. Но чувам от доста места за tcl че са им доста добри телевизорите, а за Деу нищо такова не знам.

Аз също съм чувал добри отзиви за Tcl и техните матрици.

преди 1 минута, gibson58 написа:

То тогава и 1000херца да е все тая май .

Не е съвсем вярно това.

Разликата при дисплей с 60Hz и такъв с 100Hz при един и същи ефирен видео сигнал е ясно забележима при движение на образите катрината остава по ясна при този с 100Hz.

А за Нокиа чувал ли си нещо.Пак от Теленор само 43  инча ,може да ти съдействам да го вземеш за 400 лева ,иначе струва 900

преди 9 минути, gibson58 написа:

преди 4 минути, gibson58 написа:

То тогава и 1000херца да е все тая май . Дори и при вързи кадри или спорт пак няма да има разлика или греша?

Мен почва да ме боли главата когато пусна филм на 60Hz, камо ли на 100. Иначе картината е страхотна на 60Hz. Но има телевизори, които имат функцията да запазят добрата картина при 100Hz и да върнат нормалните движения във филмите. Но не знам кои марки и модели я поддържат. Това е най-добрият вариант, ако искаш да ползваш пълното опресняване на телевизора.

• Автор
преди 8 минути, нушо написа:

А за Нокиа чувал ли си нещо.Пак от Теленор само 43  инча ,може да ти съдействам да го вземеш за 400 лева ,иначе струва 900

Това за нокията не го разбрах. Благодаря за предложението но 43 ще ми малее в стаята.

И къде няма информация точно?

54.6" TCL 55RC630 - Specifications (displayspecifications.com)

TCL 55RC630 im Test 2023 ▷ Testberichte.de-∅-Note - може да си преведеш с гугъл преводача.

Това са му минусите:

Цитат
  1. Low peak brightness: HDR potential not fully exploited
  2. USB recording function not on board
  3. Voices could stand out even more clearly in the sound

Екрана е 60 херца, дори и да беше повече, ще можеш да ги подкараш единствено през компютър, като настроиш честотата през настройките на видеокартата. Другите тип 'motion' са обработки на картината, където се добавят допълнителни кадри с цел движенията да изглеждат по-плавни.

https://www.expert.de/shop/unsere-produkte/tv-audio/fernseher/lcd-led-fernseher/11128073791-55rc630-qled-tv.html

преди 37 минути, Raze написа:

И къде няма информация точно?

В TCL сайта.

преди 37 минути, Raze написа:

където се добавят допълнителни кадри с цел движенията да изглеждат по-плавни.

От къде взема тез кадри за да ги добави към картината :speak:

преди 1 час, AAUUXX написа:

В TCL сайта.

От къде взема тез кадри за да ги добави към картината :speak:

Ако беше потърсил, щеше да разбереш:

What does TruMotion mean? explained | en.tab-tv.com

• Автор

Аз точно през компютър ще го ползвам, тв не гледам. Обаче май се оказва ,че тоя модел не е съвсем истинско qled , някакво "полу qled" което май ще ме лиши от истинско черно а? Не съм чак толкова навътре в техническата част,  но реших да взема qled точно заради хубавото черно.

Телевизорите с 100+ Hz екран са доста по-скъпи, а и ще ти трябва съвместима видеокарта, за да изкараш подходящата резолюция и честота.

преди 45 минути, Raze написа:

Ако беше потърсил, щеше да разбереш:

What does TruMotion mean? explained | en.tab-tv.com

Не ме разбирай като заяждане, но LG и Samsung са с едни от най-лошите картини, които се предлагат на пазара на бюджетните 50+ инча телевизори.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Не ме разбирай като заяждане, но LG и Samsung са с едни от най-лошите картини, които се предлагат на пазара на бюджетните 50+ инча телевизори.

Относително е. Имам много стар модел LG 32", бюджетен и за времето си, който дори не e IPS и картината му е доста добра. Имам и LG OLED, но там вече е средно висок клас и съм много доволен. Освен това горната връзка я дадох в отговор на въпроса по-горе, без да конкретизирам марки.

преди 6 минути, Raze написа:

Относително е. Имам много стар модел LG 32", бюджетен и за времето си, който дори не e IPS и картината му е доста добра. Имам и LG OLED, но там вече е средно висок клас и съм много доволен. Освен това горната връзка я дадох в отговор на въпроса по-горе, без да конкретизирам марки.

То и аз имам много скъп 27 инчов LG телевизор за 750 лева и след това взех бюджетен 32 инча Филипс за 500 лева. Разликата в картината в полза на Филипс беше потресаваща. 

преди 12 минути, plmen88 написа:

Разликата в картината в полза на Филипс беше потресаваща. 

Което е странно защото Philips използват матрици на LG ,може да има изключения разбира се.

• 2 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.