Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Алкохолик ли съм?

Featured Replies

Станах дисковедещ на 15 и почнах да пия по 1,2 водки уикенда после имах тежко болен родител и покрай това че се беше озлобил взех да пия повечко но вече нямаше еуфория а се чувствах гадно.Налага ми се пак да живея с инвалид и често ме боли главата от напрежение и 5,6 пъти в месеца пия по много и се чудя търся ли си подсъзнателно причина за пия ,алкохолик ли съм или наистина бремето ми е тежко .

5-6 пъти в месеца здраво напиване не е алкохолизъм, просто се напиваш. Алкохолизъм е да не изтрезняваш постоянно и постоянно да си нервен, когато нямаш алкохол за пиене. И все пак тия 5-6 пъти, ако започнат да прогесират в повече пъти месечно, вземи мерки.

• Автор

Четох че човек ако има стрес или проблеми и пие заради тях се води алкохолик ,имам приятел който има проблеми и ходи да прави набирания до откат аз ако реша мога да го направя като него но главата няма да ми мине 3 месеца след това вече ще е по добре .

преди 17 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

Станах дисковедещ на 15 и почнах да пия по 1,2 водки уикенда после имах тежко болен родител и покрай това че се беше озлобил взех да пия повечко но вече нямаше еуфория а се чувствах гадно.Налага ми се пак да живея с инвалид и често ме боли главата от напрежение и 5,6 пъти в месеца пия по много и се чудя търся ли си подсъзнателно причина за пия ,алкохолик ли съм или наистина бремето ми е тежко .

"5,6 пъти в месеца пия по много" на седмица, тогава да, но все пак зависи от генетиката и годинките ;) 

не си алкохолик

аз пия повече

и не съм алкохолик

тая женка на снимката има ли си гадже ?

преди 34 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

,6 пъти в месеца пия по много и се чудя търся ли си подсъзнателно причина за пия

пий 12 пъти на половина 

по полезно е 

преди 26 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

Четох че човек ако има стрес или проблеми и пие заради тях се води алкохолик ,имам приятел който има проблеми и ходи да прави набирания до откат аз ако реша мога да го направя като него но главата няма да ми мине 3 месеца след това вече ще е по добре .

Пиенето на алкохол заради наличие на проблеми е нерационално поведение, изразяващо слаб характер, мудност и неспособност за вземане а решения, които да разрешат проблемите, които са налични.

Пиенето на алкохол не решава проблемите, а просто потиска съзнателните процеси, с които се осъзнава наличието на проблеми. Така хората, които пият алкохол заради това, че имат "проблеми", "бягат от реалността" и "забравят за проблемите си". Но тъй като ефекта от алкохола (потиснатото самосъзнание и ниво на осъзнаване) е временен, то се налага компулсивна консумация на алкохол всеки път, когато ефекта отмине.

преди 50 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

Ако не спреш с пиенето, това "5-6" пъти ще стане "6-7" пъти, което след време ще стане "8-9" пъти... и така докато не станеш алкохолик, който е постоянно пиян и е дисфункционален в живота. По-добре спри да пиеш докато е време - след като стане прекалено късно, няма да можеш да спреш.

преди 51 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

5-6 пъти в месеца не е малко! Особено ако не можеш да спреш. И особено - ако по някакъв начин ти вреди.

Разбира се има и друго - на колко си години, какво работиш, какво пиеш и с кого го пиеш и - кога?

Факта обаче че се замисляш - означава, че е дошло време да го намалиш. Силно. Всяко нещо извън мярката - е вредно. И това най вече важи за пиячката.

Алкохолизъмът е наркомания като всички други. Виждал съм алкохолици в последния стадий дето виждат розови слонове - буквално!!!

преди 1 час, Пламен Илиев Благоев написа:

Женката си има мъж но я разменям за мотофреза или чз 350 

Сергеев има 2 мотофрези 

Да, напиване по пет пъти в месеца не може да е нормално. 

Сигурно в другите дни пиеш по малко, една-две малки. Щом всеки ден човек пие (дори и малко), значи е алкохолик. 

Трябва да посещаваш психолог може би. Макар, че трябва много да го избираш. 

преди 13 минути, Mediterranean написа:

Да, напиване по пет пъти в месеца не може да е нормално. 

Сигурно в другите дни пиеш по малко, една-две малки. Щом всеки ден човек пие (дори и малко), значи е алкохолик. 

Трябва да посещаваш психолог може би. Макар, че трябва много да го избираш. 

ти не си нормална

от 13 години пия по 2 литра минимум  бира всеки ден и се чувствам добре

преди 1 минута, Mediterranean написа:

А вода пиеш ли?

от скоро почнах да пия вода докато ям

започнах да имам  бръчки което значи че  ми е малко водата 

И зъбите се развалят и падат!

не е вярно

дехридатира се  от слънцето

и затлачването на организма и повишаването  на килограмите

повече килограми значи повече вода

но човека е свикнал да си ползва еднакви количества вода 

преди 2 минути, FobiaX написа:

И зъбите се развалят и падат!

точно така

ако не пиеш алкохол бактериите се размножават и унищожават зъбите 

Джуджи, не се излагай със това поркане!

Питаш дамите дали си имат гаджета, а мислиш ли дали ще им е приятно пиян, смърдящ на спирт образ да легне до тях?

На алкохоликът не му трябва причина, за да пие. 

И запомнете: Алкохоликът не прекалява с пиенето, а консумира постоянно алкохол!!! За него количеството не е от значение, защото приблизително на всеки час (в будно състояние) поглъща алкохол. 

НО, не си и пияница!!! Защото при тях е без значение повода за напиване, т.е. и за добро и за лошо = се напиват. 

С възрастта намалява количеството от което се напиваш, т.е. На млади години може да си се напивал от 500 мл. концентрат, но вече на възраст и от 50 мл. да довежда до същото състояние. Това е поради основен факт: Метаболизма на организмът с времето се забавя и усвояването на алкохолът намалява. 

Принципно: Усвояването на алкохол при всеки организъм е индивидуално За да си увеличил пиенето, то означава, че все още си млад. Продължиш ли с по-големи количества, то ще дойде момента в който да откаже я черният ти дроб, я някой друг орган. И историята ти заминава в небитието. = В тоя случай едва ли ще си в състояние да търсиш изход от проблематиката ти тук. 

Аз казах!!! 

преди 12 часа, Пламен Илиев Благоев написа:

Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!"
Фьодор Михайлович Достоевски
Така че Наздраве!

преди 9 минути, нушо написа:

Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!"
Фьодор Михайлович Достоевски
Така че Наздраве!

Пълни глупости!

Аре да ви преземя малко, искате ли?

Проблема със алкохола е много сериозен в България и за жалост процента на семейните връзки , които страдат е много висок!

Жените не харесват всяка вечер любимия им да смърди на спирт, да е пиян и да фъфли срещу тях. Рано или късно започват да спят в отделни легла и след това в отделни стаи. Остават заедно заради хората, свикнали са, вече се познават достатъчно имат и дете за което не искат да се разделят. Но в дейстрителност водят таен нощен живот и не се понасят.

Наскоро с един познат ходих да обядвам и той ми разказа как не пиел много, всеки ден преди да обядва изпивал 100-150 грама ракия. Изпи две големи ракии 200 грама изяде две кебапчета и след тях изпи една бира. Без нея не можел, все едно не бил ял. След това се качихме в колата и тръгнахме, на мен ми направи впечатление , че смърди ужасно много на спирт но той това не го усеща. Все едно имах бъчва с ракия в колата, спря ни полиция за проверка и полицая като се приближа за да ми иска документите ми каза, ела със документите до патрулката за да те тестваме на дрегера. Ужасно смърдеше на спирт а той нищо не усещал, все едно нищо не бил пил.

И това е всеки ден, а вечер отделно не знам по колко изпива.... Та жена му си има любовник и това го знае целия град, той не знам дали знае но тяхна си работа.

И аз не пия алкохол, не съм гей няма и да стана! Та познайте вечер защо ми звънят след 00.00 часа и от какво ми се оплакват?

Наздраве!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.