Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с много на брой устройства в домашната мрежа

Featured Replies

Здравейте, тъй като устройствата използващи интернет в моят дом станаха доста, се оказах ситуация в която рутера вече не може явно да се справя с големия брой и постоянно изхвърля някоя от тях. Това както разбирате е изключително дразнещо. Бихте ли ми препоръчали решение на проблема.

Благодаря!

Решението е или да намалиш устройствата, или да си купиш нов, по-мощен рутер, който позволява повече устройства.

• Автор

устройството няма как да се намалят даже ще се увеличават със сигурност във времето. Дайте примери за такива рутери които поддържат повече устройства, да са гигабит и с 5Ghz WiFi .

Бюджет до 200лв.

Е колко е това 'повече'? В спецификациите на рутера пише колко устройства може да поддържа. Може да дадеш и модел на сегашния рутер.

преди 54 минути, NAKATA1972 написа:

Здравейте, тъй като устройствата използващи интернет в моят дом станаха доста, се оказах ситуация в която рутера вече не може явно да се справя с големия брой и постоянно изхвърля някоя от тях. Това както разбирате е изключително дразнещо. Бихте ли ми препоръчали решение на проблема.

Благодаря!

Какво представлява това "изхвърляне"?

Имайте в предвид, че услугата за достъп до публичната мрежа/Интернет/ има характеристики , които не са описани или са описани частично под друга форма от провайдърите. Става въпрос за изградени брой връзки към публична страна. Някои провайдъри в описанието на услугата го споменават като "план подходящ за 6-8 броя устройства" и подобно. И не на последно място, никой провайдър няма да ви признае , че има подобни ограничения!

преди 14 минути, Raze написа:

Например този го дават, че може да поддържа до 40-50 устройства: TP-Link Archer AX73 AX5400 Review - Networks Hardware

За повече ще трябва по-голям бюджет.

Цитат

The AX73 allows you to connect up to 60 devices at any one time. 

преди 4 часа, Rammkopf написа:

https://store.ui.com/us/en/collections/unifi-wifi-flagship-compact

Само че първо трябва да го пуснат на пазара, още не е минало сертификацията в FCC.

На кой пазар?

преди 8 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Какво представлява това "изхвърляне"?

В нас имаме4 телефона и смарт телевизор понякога вечер , когато всички ги използваме едновременно и мене ме изхвърля от мрежата а са вързани без смарт тв на 5ghz мрежа

преди 6 минути, adersa написа:

В нас имаме4 телефона и смарт телевизор понякога вечер , когато всички ги използваме едновременно и мене ме изхвърля от мрежата а са вързани без смарт тв на 5ghz мрежа

Смени си рутера.

Да се смееш и да не се смееш, аз такива проблеми нямам. Връзвам над 10 устройства към рутера и нито едно няма проблеми с връзката.

Тук го дават уж до 35 устройства, но може и реално да не успява да менажира толкова много, изглежда му идва много за процесорите - единия е 1 GHz, другия само 500 mhz.

This smart WiFi router can deliver top speeds to up to 35 devices in your home for $99 (thenextweb.com)

• Автор

Какво ще кажете за този Mikrotik . До колкото съм запознат това е сериозна марка която се ползва и от доставчици на интернет услуги.

Само хубави неща могат да се кажат за този MikroTik, но няма гаранция, че крайните ти устройства ще го харесат. В този модел, вече тотално премахнаха поддръжката на 802.11b, например (крайно време беше). Все пак, имай предвид, че това е домашен клас рутер. Ограничението на операционната му система е до 2007 клиента, но физическото му ограничение не е ясно какво е. По принцип, добра идея е да си сегментираш AP-тата и да не "накичваш" повече от 10 клиента на 1 радио, ако приказват по WiFi 4 (802.11n) или WiFi 5 (802.11ac, това включва и Wave2 модификацията на протокола). Причините са много, като тръгнеш мениджмънта на от ефирното време и стигнеш до чуваемостта на отделните устройства.

• Автор
преди 6 минути, Rammkopf написа:

Само хубави неща могат да се кажат за този MikroTik, но няма гаранция, че крайните ти устройства ще го харесат. В този модел, вече тотално премахнаха поддръжката на 802.11b, например (крайно време беше). Все пак, имай предвид, че това е домашен клас рутер. Ограничението на операционната му система е до 2007 клиента, но физическото му ограничение не е ясно какво е. По принцип, добра идея е да си сегментираш AP-тата и да не "накичваш" повече от 10 клиента на 1 радио, ако приказват по WiFi 4 (802.11n) или WiFi 5 (802.11ac, това включва и Wave2 модификацията на протокола). Причините са много, като тръгнеш мениджмънта на от ефирното време и стигнеш до чуваемостта на отделните устройства.

То кой ползва вече "b" устройства. Освен това има ли друго за да не се харесат с устройствата ми което не знам?

преди 18 минути, NAKATA1972 написа:

То кой ползва вече "b" устройства. Освен това има ли друго за да не се харесат с устройствата ми което не знам?

Ами, оказва се, че има. Наскоро ходих да подменя един hAP ac2 с ax2 и ми се оплакаха, че един от компютрите вече не може да се свърже с мрежата. Оказа се, че машината била с USB донгъл на "b". Та, така ... Ако всичките ти устройства са на "n", би трябвало да нямаш проблем. Но, пак казвам, няма гаранция, че отново няма да изпаднеш в същата дупка, заради недъгавия "n".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.