Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтер Epson ecotank l1210

Featured Replies

Здравейте! Надявам се че тук ще успея да намеря отговор на въпроса ми свързан с принтер Epson. Принтерът го закупих съвсем скоро, като бюджетна алтернатива за начинанието ми (Имам огромно желание да започна да си принтирам стикери снимки и тн), когато разпечатам изображение на фотохартия А4 излиза с бели полета. В интернет търсих информация и попадам на коментари, че всъщност принтерът не поддържа такъв вид печат, но има и коментари че поддържа и се избира от настройки. Гледах клипове в интернет, но те са доста стари от Периода 2012-2014г. На тях се вижда как има хора които печатат без бели полета на същия модел принтер, но настройките които ползват аз ги нямам изобщо като опция. Надявам се че тук ще мога да открия някого с опит в сферата на печатането, който да ми помогне и ще се отблагодаря разбира се!

Благодаря!

Поздрави!

20lou2_scx_blk_13_jpg.jfif

преди 11 минути, AtanasDimov написа:

Здравейте! Надявам се че тук ще успея да намеря отговор на въпроса ми свързан с принтер Epson. Принтерът го закупих съвсем скоро, като бюджетна алтернатива за начинанието ми (Имам огромно желание да започна да си принтирам стикери снимки и тн), когато разпечатам изображение на фотохартия А4 излиза с бели полета. В интернет търсих информация и попадам на коментари, че всъщност принтерът не поддържа такъв вид печат, но има и коментари че поддържа и се избира от настройки. Гледах клипове в интернет, но те са доста стари от Периода 2012-2014г. На тях се вижда как има хора които печатат без бели полета на същия модел принтер, но настройките които ползват аз ги нямам изобщо като опция. Надявам се че тук ще мога да открия някого с опит в сферата на печатането, който да ми помогне и ще се отблагодаря разбира се!

Благодаря!

Поздрави!

20lou2_scx_blk_13_jpg.jfif 18.14 kB · 0 изтегляния

Според спецификациите, печат без полета е възможен на медии до 10х15 см

Къде са тези полета ? 

- Само отстрани

- По целият лист

По принцип - задържаш копчето с двата кръга и триъгълника, докато Power не започне да мига. Около пет секунди.

• Автор
преди 11 минути, teo-glavata написа:

Според спецификациите, печат без полета е възможен на медии до 10х15 см

Сега ще пробвам в този формат :)

преди 1 минута, Teemo написа:

Къде са тези полета ? 

- Само отстрани

- По целият лист

По принцип - задържаш копчето с двата кръга и триъгълника, докато Power не започне да мига. Около пет секунди.

Обгражда ми изображението в бяла рамка. 

Options>Printer Properties>Document size>Избираш размер от падащо меню>Маркирай - Borderless

Settings в същия прозорец >Retain size

Quality>High

• Автор
преди 9 минути, Teemo написа:

Options>Printer Properties>Document size>Избираш размер от падащо меню>Маркирай - Borderless

Settings в същия прозорец >Retain size

Quality>High

Това го пробвах, но за A4 нямам опцията bordless. Когато избера размер 10х15 се появява квадратчето Bordless.  Ето това клипче гледах на същия принтер печата, но нямам идея какво прави с тези настройки :(

преди 5 минути, AtanasDimov написа:

Това го пробвах, но за A4 нямам опцията bordless. Когато избера размер 10х15 се появява квадратчето Bordless.  Ето това клипче гледах на същия принтер печата, но нямам идея какво прави с тези настройки :(

OK

Имаш ли Photoshop ?

След малко че имам работа...

Сори. Имам едни майстори вкъщи и само ме занимават...

През фотошоп даваш Print

Избираш си принтера от падащо меню и Source>Roll paper

Чекваш Borderless

User Defined > 24x16 inch или обратното 16х24 inch

Ако и така не стане - смаляваш хартията. Физически.

• Автор
преди 10 часа, Teemo написа:

Сори. Имам едни майстори вкъщи и само ме занимават...

През фотошоп даваш Print

Избираш си принтера от падащо меню и Source>Roll paper

Чекваш Borderless

User Defined > 24x16 inch или обратното 16х24 inch

Ако и така не стане - смаляваш хартията. Физически.

Ще пробвам днес. Благодаря за информацията

• Автор

Здравейте! Правя едно включване към темата, за тези които може да попаднат в моята ситуация, с въпросния принтер :) . Принтерът L1210 Не поддържа печат без бели полета за A4 формат хартия. Изгледах доста видеа и днес спазих всичко от клипа, който съм качил  горе. Инсталира се драйверът на L4160 за windows 7 *(За Windows 10 я няма опцията Manual за Usb conection)* на същия USB порт на който е L1210. ( В клипа е описано всичко). Слeд като го инсталирате сте готови. Като тръгна да принтирам имам избор между два принтера l1210 и l4160  и опцията за bordless print  вече се появява за формат A4. Като тръгна да принтирам излиза грешка, че съм иззбрал грешното у-во, но принтерът започва да печата и напечата A4 Без никакви бели полета. Надявам се че това няма да навреди на машината 😑.

Благодаря на всички които се отзовааха в темата :)!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.