Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся адекватно мнение за криптиране с VeraCrypt

Featured Replies

Здравейте положението е следното: троен буут използвам и успешно криптирах уин 10 64 бит а за 8.1 64 бит ми изкарва следното съобщение :(виж снимката най-долу)

Другото си е линукс. Него не искам да го криптирам за сега. Писах по други съмнения във форума на VeraCrypt , но много бавно отговарят та за това реших да си задам въпроса тук.

Не криптирах 8.1 64бит защото предупреждението е много стряскащо.

https://postimg.cc/4HKsvyTK

То не е важно дали  успешно си го криптирал ами дали един хубав ден за българската демокрация няма поради някакъв проблем да не можеш да го декриптираш и да си загубиш данните на дяла.

Не криптирай дял по дял! Криптирай диска с двата Windows-a и bоot дяла.
Т.е. в случая трябва да декриптираш това, което си криптирал (Win 10 дяла) и тогава да криптираш целия диск. Не може да има повече от един криптиращ контейнер на един диск.

• Автор

Добре като го декриптирам ще пробвам пак но не ми разрешава да избера опцията та затова питам за помощ тук. Странна работа. Яд ме е че не направих видео или снимки , но нищо. Ще си поиграя пак. Искам да криптирам и 2та.

преди 7 часа, Gangosa написа:

Искам да криптирам и 2та.

И двата Windows-a? Само криптиране на целия диск ще свърши работа.
А дискът mbr или gpt е?
Това може и да си го гледал...

• Автор
преди 20 минути, цър-вул написа:

Благодаря за информацията . Сега с буут мениджъра (лоадера) се оправям но има нещо странно. Преди да инсталирам VeraCrypt добавих боотлоадера на уин 8.1 и като избера уин 10 зарежда без рестарт а като избера уин 8.1 рестартира и зарежда. Без да е криптиран уин 8.1 само 10 е пак ми иска парола на VeraCrypt като зареждам 8.1

Явно така се получава , защото първо инсталирах 10 и после 8.1 и спря да ми излиза буут менуто с питане кой от двата да зареди и си зареждаше единствено 10ката , но аз със https://neosmart.net/EasyBCD/ извиках и 2те менута пак.

преди 3 минути, Gangosa написа:

но аз със https://neosmart.net/EasyBCD/ извиках и 2те менута пак.

Това е най-лесният начин за конфигуриране на bcd
Интересно - горният линк

преди 34 минути, цър-вул написа:

го бях закачил в предния пост:

преди 7 часа, цър-вул написа:

И двата Windows-a? Само криптиране на целия диск ще свърши работа.
А дискът mbr или gpt е?
Това може и да си го гледал...

А сега гледам, го няма

• Автор

Добре значи да оставя ли 10 криптирана и да заредя 8.1 и да пробвам да криптирам и него или да декриптирам всичко и пак няма да стане защото съм в gpt. Сега четох , че в gpt не става трябва да се преформатира  GPT to MBR format as well. Значи не ставас тая програма. Знаете ли друга програма която може да криптира всичко що е GPT ?

Тук прочетох https://medium.com/@securitystreak/veracrypt-full-disk-drive-encryption-fde-157eacbf0b61

• Автор

Пробвал съм първо bitlocker заключва без проблем 1-ния дял после пробвах да заключа и другия и системата се шашна и се свали цялото криптиране и си зарежда всичко без парола все едно няма активиран bitlocker а катинарчето е заключено на дяловете. Така , че и те ме загубиха.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.