Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разглобяем диван/канапе

Featured Replies

Някой виждал ли е по магазините разглобяеми дивани и канапета? Трябва да сменям дивана. Текущия е с размери 197 см дължина, на 97 см. широчина, на 97 см. височина. Търся същия по дължина, като може да варира най-много до 200 см. Вратите са 80 см. широки на 203 см. високи. Апартамента е след ремонт и съм сигурен, че ако взема неразглобяем ще счупя/одраскам нещо. На всичкото отгоре съм и на третият етаж, а сградата не разполага с асансьор. Ама, айде, криво лево ще го качим до горе, ама вкарването в апартамента ми е големият проблем. Та затова търся нещо разглобяемо за да го вкарам лесно в хола и там да го сглобя. Стария е лесен - ще го строша и изкарам. Гледах в интернет два магазина предлагат подобни дивани, ама те освен, че са много по-големи са и по 1800-2000 лв. Тая сума няма да я дам за диван. Нещо за 700-800 лева ми трябва.

Отиваш в Икеа - там всичко е в "насипен" вид!

Купувал ли си мебел наскоро?

• Автор

Целия апартамент съм обзавел с нови мебели, останаха само канапето и фотьойлите. От ИКЕА съм купувал доста неща, но никъде не се споменава за разглобяеми дивани/канапета. Мебелите, с които съм обзавел апартамента са закупени от почти всички известни магазини в София - не е като да не знам кой магазин какво предлага, това имам предвид с последното изречение.

Досега не съм виждал нещо, което може да се разглоби - да се продава в готов вид. Гардероби, легла2, шкафове, маси, столове ... всичко идва на части, в кашони.

• Автор

Ако е така, това е много хубаво. Но старите дивани/канапета (стари стари - тези на по 20+ години), ако не греша идват в сглобено състояние. И това ме навежда на мисълта, че и новите ще идват така.

Диваните ги докарват сглобени но не на 100% и частите са опаковани. Зависи от дивана колко големи ще са парчетата, във всеки магазин може да ти дадат информация за това, след като харесаш нещо.

току-що, plmen88 написа:

Ако е така, това е много хубаво. Но старите дивани/канапета (стари стари - тези на по 20+ години), ако не греша идват в сглобено състояние. И това ме навежда на мисълта, че и новите ще идват така.

Абсолютно всичко, е разглобено. Даже искат кинти, да ти го сглобят. Ако не можеш...

• Автор

Това с диагонала го знам, ама изобщо не си вярвам в способностите да го вкарам в апартамента без да изпотроша нещо.

Математика батко. Смята се размера на дивана и отвора на вратата. И евентуално как може да се завърти. Както и разстоянието където са ви стъпалата. Другия вариянт плати си на лицензирана хамалска фирма или питай в магазина за такава. Те не могат да не знаят. Даже и работят с такива, щото повечето хора си искат направо в хола. Кой ще ти ги мъхне на горе. А и, ако го ощетят са длъжни да ти покрият щетите.

• Автор

Те канапето може и да не ощетят, но обстановката при вкарването му ще ощетят ли...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Значи, днеска обиколих почти всички известни магазини в София да търся диван/канапе. Единствените разглобяеми канапета са от този вид - 385957303_.jpg.834dac74a25844d8dcb86acca6692e2e.jpg (снимката е примерна).

И те са разглобяеми, защото идват на две големи части. Обаче на мен хола не ми е толкова голям за да побера такъв габарит, затова търся диван малко тип от едно време. Нещо такова - legla-i-spalni-raztegatelni-divani-kanape-spring-1-800x800.thumb.jpg.bfaed058916274714ee89a46b93dbdd7.jpg (снимката отново е примерна).

От този вид направо са кът по магазините или са супер грозни и са НЕразглобяеми, идват така както ги виждаме в магазина (това е проблем за мен). Само в Люлин 5 в магазин Търговска къща мебел има един, който отговаря на моите изисквания (отново неразглобяем де). И остава варианта да се направи по поръчка диван по мои изисквания, но не знам колко пари ще излезе нещо такова. Иначе като цени в бюджетните магазини цените варират между 600-800 лв. за типа, който аз търся и 1000-1300 лв. за по-горните модели. Обаче в големите магазини (АИКО, ЕНИКОМ-М и компания) обикновените дивани започват от 1000-1200 лв., което е абсурдно. За тия пари в бюджетния магазин ще си вземе човек двойно по-голямо канапе.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.