Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно тегличите

Featured Replies

Здравейте! Искам да закупя микробус Фиат Дукато (товарвн фургон) H2L4, 3.0л 177кс. Всички които намирам обаче теглят по талон ремарке до 3.0 тона. Въпроса ми е, мога ли да сменя или монтирам (ако няма) нов теглич който е за ремаркета до 3,5 тона и да мина на Технотест за промяна на тонажа и ако да, какво спесифично трябва да спазя или да знам при закупуването на буса и при монтажа? Благодаря ви!

преди 23 минути, П. Минков написа:

Здравейте! Искам да закупя микробус Фиат Дукато (товарвн фургон) H2L4, 3.0л 177кс. Всички които намирам обаче теглят по талон ремарке до 3.0 тона. Въпроса ми е, мога ли да сменя или монтирам (ако няма) нов теглич който е за ремаркета до 3,5 тона и да мина на Технотест за промяна на тонажа и ако да, какво спесифично трябва да спазя или да знам при закупуването на буса и при монтажа? Благодаря ви!

Подозирам, че по спецификация, производителя (FIAT) е определил макс. товар на теглене 3 тона. Пo VIN може да се направи справка - там трябва да е посочено както максималното тегло на автомобила, така и какво е допустимото максимално тегло, което той може да тегли без натоварване и без проблем.

Аз съм с Patrol Y60 и по спецификация, е:

Собствена маса    1830 кг
Допустима маса    2450 кг
Максимална товароносимост    620 кг
Максимално тегло на ремарке със спирачки (12%)    3500 кг
Максимално натоварване върху теглича    100 кг

При мен теглича е 2 тона, защото тегля каравана и съм с теглич "лебедова шия" - в доста държави (Гърция, Хърватия....), теглича трябва да е демонтиран или скрит, когато МПС-то е без ремаркето - така, че помисли и за вида на теглича, който ти трябва

Мисля е ясно, че при подобно ремарке, кат "Е" задължителна

преди 57 минути, NewRedDragon написа:

Мисля е ясно, че при подобно ремарке, кат "Е" задължителна

Те просто "Е", а направо "С+Е"!

Цитат
Чл. 21. Моторните превозни средства се делят на следните категории, означени с латински букви:
3. категория В - автомобили, чиято максимално допустима маса не надвишава 3500 кг и броят на местата за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях може да се прикачва ремарке с максимално допустима маса не повече от 750 кг; максимално допустимата маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;
4. категория С - товарни автомобили, чиято максимално допустима маса надвишава 3500 кг; към тях може да се прикачва ремарке с максимално допустима маса не повече от 750 кг;
6. категория В + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория В и ремарке, когато:
а) максимално допустимата маса на ремаркето надвишава 750 кг;
б) максимално допустимата маса на ремаркето надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;
7. категория С + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория С и ремарке с максимално допустима маса над 750 кг;
преди 3 минути, jhoro написа:

Те просто "Е", а направо "С+Е"!

Да, прав си. Не се замислих...аз просто съм си с "С" от самото начало и малко ги пропускам такива подробности. Благодаря за допълненитето

Не!

Успех!

преди 3 минути, Banesc написа:

ще теглиш няма къде ще ходиш

Има къде да ходя! И да ще тегля - караваната! А ти кога ще спреш с малоумията? Караванат ми със сигурност е по скъпа от коптора в който "живееш"

преди 27 минути, NewRedDragon написа:

Кое "НЕ"? Мисля, че кавказеца ми, че напише по смислен пост!

"Нещо" проектирано да тегли до 3т. да може да тегли над това. 

Или какво, да му сложе нова рама и/или да му увеличи масата и прочие, за да се справя с по-големия теглен товар?! 

Основният проблем не е самото теглене, а възможността тази маса да спре, включително и с ремаркето.  

пп. Прощавай, може да си с "С", но не си с "Е" нали??? Не те е тикал товар со 40 тона на надолнище .. :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Има къде да ходя! И да ще тегля - караваната! А ти кога ще спреш с малоумията? Караванат ми със сигурност е по скъпа от коптора в който "живееш"

защо лъжеш  хората че имаш къща като живееш в каравана 

преди 7 минути, Holy Diver написа:

"Нещо" проектирано да тегли до 3т. да може да тегли над това. 

Или какво, да му сложе нова рама и/или да му увеличи масата и прочие, за да се справя с по-големия теглен товар?! 

Основният проблем не е самото теглене, а възможността тази маса да спре, включително и с ремаркето.  

пп. Прощавай, мопже да си с "С", но не си с "Е" нали??? Не те е тикал товар со 40 тона на надолнище .. :) 

Прощавай, първия ми отговор беше точно в тази посока! "C+E" съм - карванат ми е 7,50 м, 878 кг собствено тегло - двуоска..

Да 40 т товар не ме е тикал по баира, но това не означава, че не занам за какво става дума. Караваната ми е със ел. спрачна система 10%

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Подозирам, че по спецификация, производителя (FIAT) е определил макс. товар на теглене 3 тона. Пo VIN може да се направи справка - там трябва да е посочено както максималното тегло на автомобила, така и какво е допустимото максимално тегло, което той може да тегли без натоварване и без проблем.

преди 14 минути, NewRedDragon написа:

"C+E"

Да, Не може превозно средство до 3,5 да тегли нещо над 3 тона. ;) (Примерно, щото иначе може ... :) )

Някой с "В" категория иска да тегле ремарке над позволеното. ;) 

Остави, че има "В"+"Е: ..... ;) За какъв техно-тест и т,н, .. Какво, ще му слога противотежест някъде ли??? ОК, ще боксува на изкачване, но на спускане кой ще "удържа"??? 

преди 3 минути, Holy Diver написа:

Да, Не може превозно средство до 3,5 да тегли нещо над 3 тона. ;)

Баце, на патрола, като му ръгна "редуктора" и става 1-ва балканска :) Колко G-та съм изкарвал от калта ..... :) Не ми говори на мене, говори на автора на темата - аз си казах мнението - няма сега да търся из  autodata,  какво може или не може това дукато!

ПС: Има още един параметър за теглича (не се отнася за седлови) - натоварване на самата "ябълка" - 100. 120 или повече кг.

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

добре че си вярваш

преди 3 часа, Banesc написа:

защо лъжеш  хората че имаш къща като живееш в каравана 

Я това съм го пропуснал :) Ами, виж сега, винкел прост - аз всяко лято (от 5 години), месеците от юни до септември си изкарвам със семействето на караваната! Имам си парички, работя си и от къмпинга... не ми пука, винкел смотан! 

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Я това съм го пропуснал :) Ами, виж сега, винкел прост - аз всяко лято (от 5 години), месеците от юни до септември си изкарвам със семействето на караваната! Имам си парички, работя си и от къмпинга... не ми пука, винкел смотан! 

кажи си че нямаш пари за хотел и разкарваш ръждясалата каравана 

• Автор
преди 17 часа, NewRedDragon написа:

Да, по спецификация на производитела са за 2.5т. или 3.0т. право да тегли. Описано е в талона. Въпроса ми е дали някой е минавал на Технотест за да промени това и да стане 3.5т. чрез смяна на теглича или др. начин? Все пак тези, които сменят предназначението на бордови бусове и ги правят автовози, вече дърпат платформи от 3.5т. Питал съм един такъв, но не обясняват така, че да стане ясно. Задал съм въпрос на сайта на Технотест, но за сега няма отговор.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.