Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Одобрявате ли тази камера

Featured Replies

Здравейте приятел иска да монтира тази камера https://www.robicam.bg/product/robicam-icsee-bullet-stacionar-camera/

Ще върши лу долу горе работа ще се монтират 3 без нвр устройство.

Здравей,

Не я одобрявам. Още по-малко пък покупката на 3 такива. И той, най-вероятно, ще направи глупостта да ги достъпва през WiFi?

Проблемът е в това, че Robicam продават продукт, който рекламират в блог, без да дават конкретна спецификация. А като си давам спечелените с труд пари, изисквам да знам какво има вътре в таз коруба - сензор, процесор, типа нощен прожектор (видима светлина ли е, инфрачервена ли е, какъв е ъгълът на засветката на диодите), фокално разстояние и апертура на оптиката, за да знам поне с какво зрително поле работя и колко ще е чувствителна към светлина, и т.н. Те даже и резолюцията на камерата не са написали ясно: "FullHD 5MP 1080p". Последно, FullHD 1080p ли е, или 5Mp (което е SuperHD)?! Писали няква статийка там, с някакви снимки на китайска камерка и едни гръмки думички, да мажат на бай Иван очичките, и искат 100 лева за котка в чувал.

Robicam, KASSABA, както и измишльотините като kamerite.com, camera-bg.com и прочие мокетни търговци, просто ги избягвайте. По-евтино ще ви излезе да си купите първата хваната китайщина от AliExpress, спецификацията ѝ сигурно на 100% ще е същата като на камерите, които се продават по неизвестните онлайн магазини у нас, просто цената ще бъде между 20% и 40% от това, което ще платите за същата камера от тукашен "магазин".

Нямаш проблем да записваш на SD карта, стига да е качествена и от съответния клас, а не карта за 16лв. от пазара. Макар че все е флаш-памет и съществува риск да изгори от непрекъснато записване. И още нещо - ако реша да ти перна камера, губиш И камерата, И записа. Успех, ако искаш да видиш кой и как ти гепи камерите. :) Хубаво ще ги гледаш тези камери безжично, обаче имаш ли представа какво е усилването на антената им? А на радиото им? А каква е максималната скорост на връзката им през WiFi? Към какъв рутер ще ги свържеш, през колко стени и на какви разстояния? Нещо друго ще има ли свързано към същия рутер, или ще са само камерите?

За камерите пише, че се гледат през ICSee, което ми говори, че използват облака на XiongMai, а на тях присъствието им в Европа е на сървър на Amazon в Германия. Т.е., ако искаш да гледаш камерите през Интернет, връзката ти с тях през мобилното приложение е България-Германия-България и има адски много лаг, невъзможно е да ги гледаш нормално на максимално качество (само sub-stream върви като хората, с гадната резолюция) и ...

... де да знам? Да вършат работа, казваш? :) Ами, да, приятелят ти ще олекне с 300 лева за 3 безполезни кютюка - тази работа най-добре ще я свършат.

преди 1 час, valyo_93 написа:

Здравейте приятел иска да монтира тази камера https://www.robicam.bg/product/robicam-icsee-bullet-stacionar-camera/

Ще върши лу долу горе работа ще се монтират 3 без нвр устройство.

Ами колегите тук отчасти са ти го казали. Но все пак - за мен най-важното при тея камери , освен спецификациите които тук не са дадени, другото най-важно е софтуера и DVR-a. Тази дивотия - да се записва на SD ми се вижда голямо малоумие!!! Още повече - и на три камери!!!

Ако изобщо искаш някаква що годе охрана, без DVR няма да стане.На SD не вярвам, че може да се събере видеозапис повече от 24ч. На DVR-a може цял месец запис да се събере с много високо качество - да разпознаеш мутрата на крадеца.

Между другото - 5МР ми се виждат малко.

преди 31 минути, Cocatron написа:

Ами колегите тук отчасти са ти го казали. Но все пак - за мен най-важното при тея камери , освен спецификациите които тук не са дадени, другото най-важно е софтуера и DVR-a. Тази дивотия - да се записва на SD ми се вижда голямо малоумие!!! Още повече - и на три камери!!!

Ако изобщо искаш някаква що годе охрана, без DVR няма да стане.На SD не вярвам, че може да се събере видеозапис повече от 24ч. На DVR-a може цял месец запис да се събере с много високо качество - да разпознаеш мутрата на крадеца.

Между другото - 5МР ми се виждат малко.

1. На SD карта може да се събере и повече от 24h запис.

2. Качеството на записа не е пряко свързано с медията, върху която записваш. И на SD карта мога да ти направя запис "с много високо качество - да разпознаеш мутрата на крадеца."

3. Между DVR и NVR има един Балкан разлика. Човекът говори за NVR, ти го хвърляш в DVR.

4. Как прецени, че 5 мегапиксела са малко?

преди 37 минути, Rammkopf написа:

1. На SD карта може да се събере и повече от 24h запис.

2. Качеството на записа не е пряко свързано с медията, върху която записваш. И на SD карта мога да ти направя запис "с много високо качество - да разпознаеш мутрата на крадеца."

3. Между DVR и NVR има един Балкан разлика. Човекът говори за NVR, ти го хвърляш в DVR.

4. Как прецени, че 5 мегапиксела са малко?

Ок, значи не си ме разбрал.

1. На SD може и да може да се събере малко повече от 1 ден, но на DVR може да се събере и месец, че и два.
2. Качеството на записа е свързано с резолюцията, но на малка карта си принуден да записваш в ниско качество. И няма да познаеш мутрата.
3. Аз говоря за DVR, знам какво е NVR, но на пича с тези камери - също не му върши работа. Нали записва на SD.
4. За мегапикселите грешката е моя, проверих  - ДОСТАТЪЧНИ СА! Но не мога да коригирам мнението си горе.

Така или иначе за мен тези камери не могат да дадат никаква сигурност на охраната. А и както и други тук споменаха - освен това че е 5МР, други данни характеристики не да дадени. А пича иска да купува три броя. Аз лично не бих купил.

преди 25 минути, Cocatron написа:

Ок, значи не си ме разбрал.

1. На SD може и да може да се събере малко повече от 1 ден, но на DVR може да се събере и месец, че и два.
2. Качеството на записа е свързано с резолюцията, но на малка карта си принуден да записваш в ниско качество. И няма да познаеш мутрата.
3. Аз говоря за DVR, знам какво е NVR, но на пича с тези камери - също не му върши работа. Нали записва на SD.
4. За мегапикселите грешката е моя, проверих  - ДОСТАТЪЧНИ СА! Но не мога да коригирам мнението си горе.

Така или иначе за мен тези камери не могат да дадат никаква сигурност на охраната. А и както и други тук споменаха - освен това че е 5МР, други данни характеристики не да дадени. А пича иска да купува три броя. Аз лично не бих купил.

1. На SD може да се събере доста повече от 1 ден.

2. Качеството на записа е свързано, не само с резолюцията, а и с кадровата честота, честотата на интервалните кадри, граничния битрейт на запис, както и от използвания кодек - дали е AVC (H264) или HEVC (H265). В чисто аналоговия домейн, качеството зависи също от фокалното разстояние на оптиката, ширината на блендата, скоростта на виртуалния затвор на сензора, от диагонала на самия сензор и, не на последно място, от конструкцията на му - дали е класически CMOS, или е BSI. И тук говорим за дневна снимка. В условия на непрогледен мрак, нещата придобиват съвсем друг смисъл. Там, каквато и резолюция да имаш, ако сензорът е с ниска чувствителност в инфрачервения (850nm) или почти инфрачервения (940nm) спектър, а оптиката не е поне F1.4, след 4-тия метър си загубен.

3. Не разбирам защо намесваш DVR, при положение че тук говорим за IP камери, а те вървят на NVR/XVR. Както и да е. Иска да записва на SD, да.

преди 1 час, Rammkopf написа:

1. На SD може да се събере доста повече от 1 ден.

2. Качеството на записа е свързано, не само с резолюцията, а и с кадровата честота, честотата на интервалните кадри, граничния битрейт на запис, както и от използвания кодек - дали е AVC (H264) или HEVC (H265). В чисто аналоговия домейн, качеството зависи също от фокалното разстояние на оптиката, ширината на блендата, скоростта на виртуалния затвор на сензора, от диагонала на самия сензор и, не на последно място, от конструкцията на му - дали е класически CMOS, или е BSI. И тук говорим за дневна снимка. В условия на непрогледен мрак, нещата придобиват съвсем друг смисъл. Там, каквато и резолюция да имаш, ако сензорът е с ниска чувствителност в инфрачервения (850nm) или почти инфрачервения (940nm) спектър, а оптиката не е поне F1.4, след 4-тия метър си загубен.

3. Не разбирам защо намесваш DVR, при положение че тук говорим за IP камери, а те вървят на NVR/XVR. Както и да е. Иска да записва на SD, да.

1. Колко?

2. Е,и? DVR /или NVR/ може да събере месец.

3. Ок, нека да е NVR. Има ли го? Пича не го иска.

Със DVR или NVR нещата се получават. Но пича не иска. Иска на SD.

Глупости!

преди 13 минути, Cocatron написа:

1. Колко?

Глупости!

Ся... ясно е, че се обаждаш на слабо време, така че стига...

преди 28 минути, Cocatron написа:

1. Колко?

Колкото, толкова! Да кажем, че при коректни нсатройки, на 128 Gb карта, може да отиде до 7 дена - зависи и от настройките за запис, де

преди 15 минути, lupis написа:

Зависи, колко и какви HDD са монтирани в устройството

преди 16 минути, lupis написа:

Зависи, кой ги е конфигурирал

преди 36 минути, Cocatron написа:

1. Колко?

Глупости!

1. Ако ползвам h265, запис само при движение, с по 5 секунди хедер и трейлер на всяко клипче, 10-15 кадъра в секунда и 100-150 интервални, ако снимам гараж, пред който минават 20-ина човека на ден, в 256-гигабайтова карта ще събера и 3 месеца назад, вероятно. Отговорът на въпроса "колко" е "зависи" - какво снимаш, как си настроен и колко трафик минава пред лещата.

2. Записвачка с магнитен диск може да събере и година, не само месец. Законът "зависи" цари и там, с цялата си тежест.

3. Ами, след като човекът ясно каза, че ще пише върху SD, къде го хвърли в DVR-ите, въобще? :D

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Колкото, толкова! Да кажем, че при коректни нсатройки, на 128 Gb карта, може да отиде до 7 дена - зависи и от настройките за запис, де

Зависи, колко и какви HDD са монтирани в устройството

Зависи, кой ги е конфигурирал

До 7 дена при 5МР... ти да не си от рекламния отдел на RobiCam????

Закачих се на нашия DVR и видях колко GB тъпче и с каква скорост - при 8 камери. 2 ТВ ги тъпче за 8дена. Настроен е да записва само когато има събитие, с максимална резолюция 1080р. Една бърза сметка ми показа че при тази далеч по-малка резолюция за един ден се записват 250GB с 8 камери. Една камерка ще е около 30Гиги, нали??? Е, обаче на горните три камери в пъти резолюцията е по-голяма!!! И без да съм имал калкулатор съм познал колко време и запис ще събЕре това измъчено SD. 

Или ще трябва да окастри настройките - тогава няма да различава мутрите, или ще записва 24ч. /приблизително/. И ако нощес не чуе алармара - на другия ден вечерта всичко ще е затрито.

Пича да купува NVR с HDD 2TB или да не се занимава с глупости!

преди 5 минути, Cocatron написа:

До 7 дена при 5МР... ти да не си от рекламния отдел на RobiCam????

Закачих се на нашия DVR и видях колко GB тъпче и с каква скорост - при 8 камери. 2 ТВ ги тъпче за 8дена. Настроен е да записва само когато има събитие, с максимална резолюция 1080р. Една бърза сметка ми показа че при тази далеч по-малка резолюция за един ден се записват 250GB с 8 камери. Една камерка ще е около 30Гиги, нали??? Е, обаче на горните три камери в пъти резолюцията е по-голяма!!! И без да съм имал калкулатор съм познал колко време и запис ще събЕре това измъчено SD. 

Или ще трябва да окастри настройките - тогава няма да различава мутрите, или ще записва 24ч. /приблизително/. И ако нощес не чуе алармара - на другия ден вечерта всичко ще е затрито.

Пича да купува NVR с HDD 2TB или да не се занимава с глупости!

Да, пич, точно в рекламния отдел на Robicam работя, хвана ме!!! :D

На 128GB карта, при 5Mp, без да режа качество, настроена да записва само при движение (а движение има много, средно през 10-20 секунди), при 20FPS и 5 секунди интервал, имам 3 дена назад с HEVC codec. :) Ако разгъна 10-секунден интервал, намаля чувствителността на motion detection, за да не гледам котката къде се е преместила из двора, и намаля кадровата честота, ще ти докарам и над седмица. Акп сложа и 256GB карта, наистина мога да откарам и месец. Причината да не съм сложил 256, е че просто Технополис нямаха 256-ици High Endurance, когато купувах картата. А резолюцията на камерата не е 5MP, всъщност. 5,3 е. :D

Вашият DVR е пуснат от някоя фирма, вероятно. От тези, дето опъват жиците, наковават камерите по стената, вдигат шалтера и заебават всичко на заводски настройки. Работи ли? Работи. Давай парите и "чао". И ти си въобразяваш, че имаш критерий ... :D :D :D

преди 46 минути, Cocatron написа:

Ок. Само че - философ с калкулатор. А ти?

Проблема не е в калкулатора, а в "оператора", който не знае какви данни да му подаде

ПС: @valyo_93, ako те устрайват камери, без WiFi и с 2,8 мм обективи - има в момента за под 400 лв за 4 камери (5 Mpx, PoE)

• Автор
преди 14 часа, NewRedDragon написа:

Проблема не е в калкулатора, а в "оператора", който не знае какви данни да му подаде

ПС: @valyo_93, ako те устрайват камери, без WiFi и с 2,8 мм обективи - има в момента за под 400 лв за 4 камери (5 Mpx, PoE)

Може ли линк,ще вършат ли що годе добра работа.

преди 3 часа, valyo_93 написа:

Може ли линк,ще вършат ли що годе добра работа.

Имаш линк на ЛС. Пак прецени, дали 2,8 мм оптика те устройва! Нямам идея за охраняемия обект

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.