Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Шкорпиловци, Кранево и село Топола?

Featured Replies

Обичам реки. Малко населени места на нашето море имат реки, но видях, че Шкорпиловци освен, че имат прекрасна плажна ивица имат и една река, която се влива в морето. А малко по на север е устието на доста широката Камчия. Бога ми, това градче ли е селце ли е с идеална природа за мен - не е клаустрофобично завряно сред някакви диви шубраци и джунгли като Приморско и Албена. Че даже и простор и нивички има, значи земята е плодородна и читава. Как е за туризъм и за живот там? Друго подобни места, но без реките разбира се са село Топола в Каварна и Кранево.

Кое от трите бихте препоръчали за туризъм? А за живот?

Нещо снимки ала-бала? Така при празни приказки, как да дам оценка? Селски туризъм няма как да направиш, защото няма какво да ги привлича тия туристи. Отделно в България, хората масово не знаят как да придърпат хората. Гледат само максимално да ги "одерат" и да си **ат майката. За тва хода при византийците. Те знаят как да привлекът туристи.

Айде сега и снимки да ти кача, като ги гугълнеш има стрийт вю и за трите, че чак на плажа можеш да поставиш човечето на мапса.„

Плажът си е супер, но ще постна сателитна снимка. Ако се вгледаш се вижда и Фъндъклийска река (не, така се казва, не е заигравка с Фандъкова). Разбира се има плажна ивица/море, гора, но и ниви (тези прави линии в края на гората са краищата на житните ниви). Ами то реално съчетава всичко, което харесвам като природна даденост и търся в едно място за живеене. Аз по принцип винаги съм мечтал да живея в град или село край плодородни ниви с жита, но да има и река или реки. А тук не само ги има, но имат и плаж и море. Всичко, което харесвам на едно място. Само планини няма, но аз не обичам да живея до тях.

shkorpilovci.jpg

947_0.jpg

Ето я реката, че чак и леки хълмове има на който му доскучава от съвсем равни места:

2110709825.webp

Кранево е село с много хубав и широк плаж, но доста започва да прилича на курорт за съжаление:

Kranevo.jpg

Иначе минус е цвета, на снимки доста ми сивее, както  и този на Албена.

На Шкорпиловци и от сателит личи, че пасъкът е по-жълтеникав от бяло-сивкавия на Албена и Кранево.

На село Топола плажчето е това малко нещо, но е с пясък и изглежда по-жълтеещ, от колкото в Кранево.

b9eb49088844b3579899fef890c4ed89.jpg

За мен и трите са много добре, може би Кранево е по-застроено и комерсиално и с най-лошия като цвят за мен пясък, там се изсипва голяма част от Добричка и Силистренска област на плаж. На село Топола плажчето е малко, слиза се по него по една пътечка, защото брегът и селото са на високо, типично за тези части, но поне е пясъчно и с хубав на цвят пясък.

-----------------------------------

А относно Гърция аз не виждам смисъл да ходя там, при условие, че ни мразят и в червата. В Турция се държат много по-добре с българите и са по-гостоприемни.

И имат по-разнообразна природа, Гърция е над 80 процента чукари и камънаци. В Турция има от всичко - скали, зелени планини с борове стигащи чак до морето, плажове, обширни плодородни равнини, дори имат и солено езеро като тези в Америка, нарича се Tuz Golu, на снимките долу. И красиви планини имат, и обширни плодородни равнини, дето небето е огромно от край до край, дори пустини, абе всичко има в Турция, тя е като мини версия на САЩ - какъвто и причудлив терен да искаш ще го намериш! Вие знаете ли, че гърците внасят почти всичкото си жито и царевица от чужди държави, защото земята и географията им е неблагоприятна за отглеждане на жито и царевица! Ама той и гъркът е мързелив, колко е по-лесно да събира маслини вместо да оре жито. Страна, която й се налага да внася суровини за направа на насъщния не ми я хвали!

thumbs_b_c_3bc5ce6eabeaebb59e04e9de88f9c

402505561641330777.jpg

1585821833_tuz-golu.jpg

преди 1 час, *S197* написа:

... Отделно в България, хората масово не знаят как да придърпат хората. Гледат само максимално да ги "одерат" и да си **ат майката. За тва хода при византийците. Те знаят как да привлекът туристи.

офф//

С уговорката, че нямам нищо общо с въпросните "бизнеси", да кажа в тяхна защита (днес, утре ще ги псувам), че и тези, които не знаят, и тези които "знаят как да придърпат хората" в повечето случаи бързо (тези които знаят - по-бързо, което щеше да е странно, ако бяхме нормална държава) фалират, щото и тях ги дерат максимално. Тоест, той дори и да знае, си казва - ше гледам да смъкна една -две кожи днес, щото утре ще смъкнат моята... барем нещо остане.

едит: за данайците си прав, с дарове или без

преди 1 час, Acho5 написа:

Иначе минус е цвета, на снимки доста ми сивее, както  и този на Албена.

На Шкорпиловци и от сателит личи, че пасъкът е по-жълтеникав от бяло-сивкавия на Албена и Кранево.

Точно от цветове от снимки ли реши да си създаваш мнение? Колко жълт искаш да ти направя пясъка който ти "сивее" ?

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Точно от цветове от снимки ли реши да си създаваш мнение? Колко жълт искаш да ти направя пясъка който ти "сивее" ?

Да викнат едно село с китайци и пясъка ще пожълтее..

Вие ако купувате имот къде по Черноморието бихте избрали?

на 9.08.2023 г. в 11:54, Acho5 написа:

А относно Гърция аз не виждам смисъл да ходя там, при условие, че ни мразят и в червата. В Турция се държат много по-добре с българите и са по-гостоприемни.

И имат по-разнообразна природа, Гърция е над 80 процента чукари и камънаци

Мразели ни в червата... гениална мисъл на олигофрени. За тва вече над 10 пъти ходим и различни части на Гърция. А Кавала е фраш с българи. Че има камъни е ясно, такъв си им е климата. Аз съм ок с това. Не ме бърка и ми е близо. Да не споменавам и отношението, на фона на нашите малоумници.

Да, бе то и на турците им е такъв климата, но имат много по-разнообразна природа и са им по-зелени хълмовете.

Ей го град Fethiye и околия. Както би казал Алеко: Какво? Кавала ли?:

Fethiye-Aerial-view-of-sea-bay-sandy-bea

1200px-Fethiye_Town_in_Daylight_(cropped

history-of-fethiye-in-turkey.jpg

Градове като Кавала в Турция много, не е нещо специално.

И какво значи близо като има самолети?

Аз ходя само със самолет на море в чужбина - Турция, Италия, Испания, Португалия. Само у нас ходя с кола.

Ей даже и жито има в Турция, както и в България, а Гръцката земя е толкова неплодородна и хълмиста, че си внасят всичкото жито и царевица почти от чужбина.

По разнообразие на релеф и природни форми България бие Гърция, за Турция да не говорим, там все едно си в САЩ на места, и каниони като този имат:

turkey-visa-online-3.jpg

Ето още зелено жито край Адана, такава гледка не може да видиш у великата Византия, Турция има всичко, което Гърция, плюс това:

1200px-Wheat_field_,_Ceyhan_-_Adana_07.j

Ето снимка от провинция Мугла:

depositphotos_159466570-stock-photo-whea

Но има хора, които се задоволяват само с чукари, камънаци и каменни плажове, за тях Гърция е дъ бест.

За България няма нужда да споменавам, че и ние имаме такива земи в Тракия, Мизия, Добруджа, нали така?! Всеки път Турция ме удивлява с разнообразието си, но също и родната България. Като пътувам до Бургас или Варна и минавам през огромни поля с жито, ръж, слънчогледи или царевица си казвам "Колко плодородна е нашата земя България!". В Гърция има само някакви полу-сухи пасища, лозя и то нарядко и маслинови горички. Държава дето не може да произведе жито и царевица поне не ми я хвали!

В България има повече гъркомани от колкото истински българофили.

А ей едно плажче в България дето мургавите циганоподобни гърци може само да мечтаят за такъв пясък.

165711490364350.jpg

73286766_140728310592957_371660270924831

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.