Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GPU избор на ускорение

Featured Replies

Разреших iGPU от BIOS и във Видеокарти на диспечер на устройства се появи Intel, редом с NVIDIA. След което се инсталира автоматично Intel Graphics Command Center. Въпреки всичко никъде не мога да активирам QuickSync ускорението за някои известни програми. Едната ми го показва сива опция - нямам право да избера QuickSync, имам право на NVENC, а другата например PowerDirector ми показва единствено NVENC като опция за изходящ файл. HWiNFO64 показва, че имам две ускорения и сега на Intel ускорението е първо в секция GPU. Intel Graphics Command Center ми казва за дисплея някакви бележки, че нямам всички изпълнения за non-intel adapter. Как се изправя такова нещо? Да деинсталирам NVIDIA?

intel_display1.png

intel_display2.png

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

А някаква информация за хардуера имаш ли да споделиш?

Процесор на Intel, видео карта на NVIDIA. И двете поддържат ускорение.

Господин програмизда го питат за хардуер какъв е що е а той ма процъсора intel бил и видеото nvidia. Толкова ли е трудно да напишеш точен модел на дъното на процесора и на хахавата nvidia на която си решил да разкараш драйвера а можеш и да я забраниш ако искаш и да караш с интелската графика.

преди 7 минути, Клонинга написа:

Процесор на Intel, видео карта на NVIDIA. И двете поддържат ускорение.

Едната е с отрицателно ускорение

преди 2 часа, Клонинга написа:

Да деинсталирам NVIDIA

По презумпция този адаптер е по-мощният...

Четиво за HandBrake

https://github.com/HandBrake/HandBrake/issues/4035

преди 2 часа, Клонинга написа:

инсталира автоматично Intel Graphics Command Center

А кой драйвър е инсталиран? DCH или legacy?

• Автор
преди 10 часа, vlado1985 написа:

си решил да разкараш драйвера а можеш и да я забраниш ако искаш и да караш с интелската графика.

Най-лоша препоръка, даже вредиш жестоко. После системата като търси да зареди от NVIDIA картата нали ще ти даде чер екран на смъртта бе, всезнайко! От което се опасявах и сбърках, че те послушах. Защото в Safe Mode с криптиран диск от BitLocker ще влезеш спешно за поправка през крив макарон! На всичко отгоре си компрометирах системата и взе да иска възстановяващ ключ. Който беше на същия диск. Добре че го има Hiren's Boot та да запазя важните данни и да отворя ключовете, които ми иска. После с тях минах през точка на възстановяване. Че инак се засилих да отварям CMD през инсталационна медия за да деактивирам криптирането, то пък ми пише все на кирилица, независимо от зададената клавиатура, та ще ми трябваше хамериканско издание за да утоля жаждата си. Както и да е, създаде ми главоболия с тъпата си идея!

преди 8 часа, цър-вул написа:

По презумпция този адаптер е по-мощният...

Благодаря. Но ми се искаше за експеримента да видя дали мога да активирам интелското чудо. Вече не ми остана желание. Умника горе със забраната си ми скъси живота със стрес и допринесе целия ден да ми е криво, докато изпълнявам други ангажименти в семейството.

преди 3 минути, Клонинга написа:

Най-лоша препоръка, даже вредиш жестоко. После системата като търси да зареди от NVIDIA картата нали ще ти даде чер екран на смъртта бе, всезнайко! От което се опасявах и сбърках, че те послушах. Защото в Safe Mode с криптиран диск от BitLocker ще влезеш спешно за поправка през крив макарон! На всичко отгоре си компрометирах системата и взе да иска възстановяващ ключ. Който беше на същия диск. Добре че го има Hiren's Boot та да запазя важните данни и да отворя ключовете, които ми иска. После с тях минах през точка на възстановяване. Че инак се засилих да отварям CMD през инсталационна медия за да деактивирам криптирането, то пък ми пише все на кирилица, независимо от зададената клавиатура, та ще ми трябваше хамериканско издание за да утоля жаждата си. Както и да е, създаде ми главоболия с тъпата си идея

Ти си уникален куку. Според теб кой може да знае какви са ти желанията и какво точно искаш да направиш бре програмизде това че теб те мързи да си напишеш какво искаш и неискаш никой не ти е виновен че си кухо парче и сам си затриваш системата и ценните ти данни.

• Автор

За първото намирах само линкове с изтекъл срок! И помислих, че са закрили изобщо тази информация. А второто не съм го и намирал да изпитам, жалко. Иначе съм на 100% сигурен за поддръжката защото както казах HWiNFO64 показа наличие на GPU QuickSync. Аз преустанових опитите си за този момент. :(

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.