Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с администраторска парола на WIFI Камера

Featured Replies

Здравейте имам следния проблем преди няколко дни си купих няколко WIFI или Network камери или там как ги водят. Не пише марка или производител на кутията пише CareCam Q810 (в нета не намирам почти нищо полезно). Та въпросните камери по спецификации потдържат NVIF 2.4 идеята ми беше да ги свържа към NVR и да записвам на него. Като свържа камерата към домашната мрежа заедно с NVR-A, NVR-A я намира добавя я като устройсто но ми търси администраторка парол. В упътването никаде не е дадена администраторска парола. При свързване с телефон не ми търси парола просто от приложението сканирам баркод и всичко тръгва. Рових из приложението да намеря парола но няма рових из нета пробвах 1000 пароли като (admin,1234,0000,123456......) и подобно който изрових из нето но не става. Опитах и 7-8 програми за компа като ONVIF Device Manager DeviceManage и подобни също намират камерата в мрежата но му търси парола да се свържа. Накой ако може да помогне :)

20230818_143248.jpg

20230818_143238.jpg

Разрешен от 6a6k0o0

Логичния въпрос е - а защо не зададете въпроса първо на продавача/сайта от където сте купил камерите?! По-добре от него няма кой да знае.

преди 2 часа, 6a6k0o0 написа:

Та въпросните камери по спецификации потдържат ОNVIF 2.4

Опитай да достъпиш директно камерата по IP (частното, което си е взела от рутера) да видим дали няма да изгрее някакъв Web GUI

Инсталирай си на телефона QR Code Reader и сканирай с него QR кода, да видиш какво е записано в него. Обикновено, на такива камери паролата е или празна, или е уникален код, генериран за конкретната камера, и го пише на етикет на самата камера, или е закодиран в QR-a и може да бъде разчетен с QR Code Reader.

• Автор
на 20.08.2023 г. в 16:04, Петър Ангелов написа:

Логичния въпрос е - а защо не зададете въпроса първо на продавача/сайта от където сте купил камерите?! По-добре от него няма кой да знае.

Попитах, дори не знаеше, че могат да се свържат към NVR. Просто ги демонстрира с приложението за телефона и така ги продава.

на 20.08.2023 г. в 16:13, Bubbles написа:

На кутията погледнахте ли дали не е написана паролата?

Кутията я гледах 100 пъти. Никаде по кутията кутията, нито в насоките, нямаше написана парола. С въпросния клип инсталирах приложението на компютъра, но оттам пак не мога да задам парола на камерата, за да я впиша в NVR-а.

на 20.08.2023 г. в 17:30, Cocatron написа:

От къде я купи?

Има ли към нея упътване с един бар код?

Видя ли тук, тук, тук ?

Купена е от Илиенци и са доста бройки за това искам да са към NVR свързани. Има упътване което е просто за инсталация през приложението (като посочените от теб). На самата камера има 2 баркода единия сваля приложението с другия я вписвам в самото приложение. Опитах да сканирам баркода с QR Code Reader изкарва ми някакъв дълаг номер licanse=xxxxxxxxxxxxxx но въпросния номер пак не става за парола.

на 20.08.2023 г. в 18:18, NewRedDragon написа:

Опитай да достъпиш директно камерата по IP (частното, което си е взела от рутера) да видим дали няма да изгрее някакъв Web GUI

И това опитах немога да я достъпя по IP през браузъра на компа нито на телефона. В приложението и виждам какъв IP адрес си е взела но не мога да я достъпя. Има опция и за AP връзвам лаптопа към нейния AP но пак не мога да я достъпя 

на 20.08.2023 г. в 21:18, Rammkopf написа:

Инсталирай си на телефона QR Code Reader и сканирай с него QR кода, да видиш какво е записано в него. Обикновено, на такива камери паролата е или празна, или е уникален код, генериран за конкретната камера, и го пише на етикет на самата камера, или е закодиран в QR-a и може да бъде разчетен с QR Code Reader.

И това съм пробвал както написах по горе вече На самата камера има 2 баркода единия сваля приложението с другия я вписвам в самото приложение. Опитах да сканирам баркода с QR Code Reader изкарва ми някакъв дълаг номер licanse=xxxxxxxxxxxxxx но въпросния номер пак не става за парола.

преди 5 часа, 6a6k0o0 написа:

И това опитах немога да я достъпя по IP през браузъра на компа нито на телефона. В приложението и виждам какъв IP адрес си е взела но не мога да я достъпя.

Възможно е да няма изобщо такава възможност - просто исках да се провери.... Или HTTP порта да не е 80..... Я опитай достъп по IP на някой порт от тия: 8080, 8000, 8800

• Автор
преди 15 часа, NewRedDragon написа:

Възможно е да няма изобщо такава възможност - просто исках да се провери.... Или HTTP порта да не е 80..... Я опитай достъп по IP на някой порт от тия: 8080, 8000, 8800

Не се получава опитах и с NMap да саканирам за отворени портове има 3 23,843,1300 но през нито един не я достъпвам.

преди 3 часа, 6a6k0o0 написа:

Не кънектва ме но пак ми иска admin

Т.е., пуска те да се закачиш, не те изритва директно, значи telnet си работи. :D Чудничко, тия камери сигурно са жив троянски кон. Пита те за админ, това означава, че има надежда да влезем в Linux-a и да видим какви демони са му пуснали, евентуално и паролата за видеото да вземем. Опитай да се логнеш през telnet с потребител root и една от следните пароли: xc3511, vizxv, xmhdipc, 123456 или само с root без парола.

• Автор
  • Решение
преди 13 часа, Rammkopf написа:

Т.е., пуска те да се закачиш, не те изритва директно, значи telnet си работи. :D Чудничко, тия камери сигурно са жив троянски кон. Пита те за админ, това означава, че има надежда да влезем в Linux-a и да видим какви демони са му пуснали, евентуално и паролата за видеото да вземем. Опитай да се логнеш през telnet с потребител root и една от следните пароли: xc3511, vizxv, xmhdipc, 123456 или само с root без парола.

А да интересни са 6 дена ги мисля вече какво ли не опитах. Иначе дадените от теб пароли не стават пробвах ги преди да пусна темата. Търсих в alixpress такива да попитам там продавачите. Оказа се че китайците не са много ослужлива нация на всички отговорът им беше че не са купувани от тях. И следователно не са точно същите и немогат да ми помогнат. След ровене 2 дни из нета и чужди форуми намерих магазин в франция който ги продава. Писах им със същата молба но те ми върнаха същия отговор. Накарая попаднах на някакви индийци къде продават такива в facebook и хората веднага ми дадоха паролата и всичко тръгна както трябва. Камерата (за сега съм пробвал само 1 иначе са8 свърза с NVR-а веднага изкарва си картината всичко е 6  😎 . Иначе мислех да инсталирам един kali linux и да пробвам с няква bruteforce дали ще я открие  :D. Та въпросната парола на някой друг ако му трябва е: user-admin; pass-admin123456
Благодаря на отзовалите се :) 

Щом имаш достъп до telnet, все с някаква парола от общоивестните щеше да стане, или като потребител root, или като admin. И с vi може да се види паролата за достъп през приложение в plain text в някой от конфиг файловете на демона, обикновено заврян в opt или etc. Не ти трябва kali, трябва ти търпение. :)

• Автор
преди 11 часа, Rammkopf написа:

Щом имаш достъп до telnet, все с някаква парола от общоивестните щеше да стане, или като потребител root, или като admin. И с vi може да се види паролата за достъп през приложение в plain text в някой от конфиг файловете на демона, обикновено заврян в opt или etc. Не ти трябва kali, трябва ти търпение. :)

Ами да ти кажа почти се бях отказал. Провах всичко за което се сетих. И конфиг файловете свалях тегли ги като архив и той е с парола. А бе луда работа 5-6 дни съм ги мислил 15 приложения свалих от нета за конфигурирене и не става. Добре че попаднах на въпросните индийци и помогнаха иначе бях почнал да търся от къде да си купя 8 по евтини карти :D

• Автор
на 25.08.2023 г. в 8:30, Rammkopf написа:

В крайна сметка, само ONVIF ли са им пуснали?

Не разбирам точно въпроса. ONVIF им е протокола за свързване към NVR. Иначе се връзват с WIFI към рутера и си ги наблюдаваш от телефона и слот за карта имат да записват. Картината на NVR изглежда доста по зле от приложението но такова е сигурно е от самия NVR все пак е някъв за 70лв. не искам да записват на карта.

преди 1 час, 6a6k0o0 написа:

Не разбирам точно въпроса.

ONVIF е отворен стандарт за комуникация и се разпространява свободно за разработчици. Има китайски производители на ултрабюджетни камери, които използват само и единствено ONVIF, никакви други протоколи. Не пускат даже уеб-сървър на камерата, към който да можеш да се свържеш и да я настроиш. На телефон решават проблема, като апликацията им дърпа видеото от камерата по RTSP, а настройките са мега-спартански като набор и минават през някакво изсухлено API на измислен порт.

Какъв NVR си взел? Да не би да не си го настроил като хората и да записваш sub-stream, вместо main stream-a от камерите? Понякога стават такива грешки. :) Или да си му смачкал много битрейта?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.