Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хотел в Равда или Несебър и парти в Слънчака?

Featured Replies

Здравейте, ще трябва да наема стая в последния момент поради това, че от работата ми бавно одобряват отпуските. За следващата седмица ми трябва и понеже в Слънчев бряг хотелите са по-скъпи се чудя дали някой е наемал хотел в Бургас или някое от по-близките до Слънчев бряг села и градчета като Тънково, Равда, Ахелой и Несебър? В Несебър може би цените са още по-високи, не знам.

Аз като гледам от Несебър и дори от Равда може човек пеша да стигне до Слънчака. От Тънково и Ахелой обаче вече си трябва кола, а аз ще разчитам на пеша и обществен транспорт. А Бургас вероятно е далече? Но пък като голям, некурортен град може би там цените ще са още по-добри? Понеже само ще съм на купон в Слънчака ми е интересно дали е безопасно да се връщаш по нощите до Несебър или Равда пеша? До Бургас сигурно няма нощен транспорт предполагам.

Като не знаеш за цени - ОТВАРЯШ ИНТЕРНЕТ И ЧЕТЕШ!  Много сложно, нема що. 20-30 лв(може и повече) ти е таксито от Равда до слънчака. Цените са фиксирани.

Какво такси, като тя е на пешеходно разстояние от него?

От центъра на Равда до центъра на Слънчака го измерих по картата и ми излиза, че е същото като от Студентски град някъде до Гара Подуяне, аз съм ходил това разстояние.

За Несебър разстоянието е още по-малко.

преди 1 минута, Acho5 написа:

Какво такси, като тя е на пешеходно разстояние от него?

От центъра на Равда до центъра на Слънчака го измерих по картата и ми излиза, че е същото като от Студентски град някъде до Гара Подуяне, аз съм ходил това разстояние.

За Несебър разстоянието е още по-малко.

Добре, това с таксито го изяснихме, а за хотелите?

PS: Като си бил цяла нощ на чалготека, плющил си евтин алкохол, как ще се прибереш пеша 8 км до Равда?

Ами ако се запозная с някое момиче може да се прибера с нея в нейната стая на Слънчака примерно. Ако не стане обаче може би наистина е добре да намеря евтин хотел на Слънчака, което няма да е лесно.

Може и да не пия алкохол, не ми е нужен за да се забавлявам. Нито пък ще отида в чалготека. Има клубове, където диджейи пускат хаус.

преди 3 часа, Acho5 написа:

Здравейте, ще трябва да наема стая в последния момент поради това, че от работата ми бавно одобряват отпуските. За следващата седмица ми трябва и понеже в Слънчев бряг хотелите са по-скъпи се чудя дали някой е наемал хотел в Бургас или някое от по-близките до Слънчев бряг села и градчета като Тънково, Равда, Ахелой и Несебър? В Несебър може би цените са още по-високи, не знам.

И как реши че на Слънчев бряг ще е по-скъпо?

По туй време вече (след средата на август) е доста по-лабаво и ще намериш къде да спиш. Пък един колега ми разправя (той има апартамент във Слънчака, в горната част (по към Влас) и цяло лято е там), че тая година било доста слабо и нямало много хора (и съответно миналата година било доста по-фрашкано).

преди 6 часа, Acho5 написа:

Здравейте, ще трябва да наема стая в последния момент

Какъв ти е бюджета за нощувка и за колко дни?

https://grupovo.bg/oferta/noshtuvka-na-chovek-baseyn-i-shezlong-v-hotel-415-slanchev-bryag-dete-do-12gbezplatno-384965?refid=2553

https://www.alo.bg/6802660?ncal_persons=1

преди 3 часа, Bubbles написа:

И как реши че на Слънчев бряг ще е по-скъпо?

Ами там ходят повече чужденците и съответно дрането е голямо. С изключение на Несебър, там доста чужденци си има и съответното дране, в Равда са си повече българи и руснаци май, за Ахелой да не говорим.

Иначе идеята ми е да потанцувам с европейки. Без очаквания, ако стане нещо - защо не, но просто за фън и да си спомня хаус партитата от Холандия. ☺️

Ако знаете по кои клубове, дискотеки и закусвални ходят повече скандинавките, австрийките, чехкините и словачките пишете! Интересно ще е да танцувам, заобиколен от хора от страни, където съм живял и то в моята страна. Тук в София пичти не се срещат чужденци - някои работят по кол центрове, но сякаш не ходят по дискотеки, като отидеш на дискотека са само български физиономии. Липсва ми онази международна атмосфера от клубовете в Амстердам, Прага и Виена и смятам, че Слънчака може да предложи това повече от София.

Търсенето в Гугъл най-вече ми препоръчва Dance Club Viking, ама на някои снимки са твърде много кочове и твърде малко мацки, явно си зависи от деня и какъв късмет имаш. Да, не ми е това основната цел, но пък защо да не си увелича шансовете...ако се сещате за клубове, където повече ходят момичета - пишете.

_Aumi_, благодаря за линковете - бюджет до 200 лева на вечер най-много. Очакванията ми са, че е скъпо понеже идват хора от Северна Европа и затова.

Аз реално на плаж почти няма да ходя, а основно ще си седя на балкона в стаята дишайки морски въздух, а вечер ще се разхождам и да обикалям по заведенията. Не издържам много на жега, но бих го посетил между следобеда и преди да отворят нощните клубове.

преди 31 минути, Acho5 написа:

_Aumi_, благодаря за линковете - бюджет до 200 лева на вечер най-много. Очакванията ми са, че е скъпо понеже идват хора от Северна Европа и затова.

Линковете, които ти изпратих бяха за най-евтините нощувки в Сл. бряг - около 20-30 лв на вечер. За три нощувки няма да платиш повече от 100 лв. Ако нямаш толкова в джоба - стой си вкъщи! :cheers:

О, ама сега видях, че пише, че трябва да им звъниш на тези да питаш за наличности по телефона все едно сме 90-та година.

Аз лично предпочитам да си буукна на някой сайт като Триваго или Буукинг и да не се занимавам повече, много по-лесно е. По телефона като се заобясняваме става дълга и широка. Колкото по-малко занимавки, толкова по-добре за мен. Това с телефона все едно си уреждам интервю за работа.

Да, всички тия сайтове си имат надценка и там са от 70 лева нагоре, а в някои от 90 нагоре, но малко комично ми е да прозвънявам в тоя и оня хотел в 21-ви век да питам дали имат наличност като в сайтове тип триваго автоматично ти дава, че има. Иначе съм благодарен за линковете, но не е моето този начин на пазаруване на стаи. Аз си предпочитам автоматична резервация от сайт или на място на живо дето се вика на четири очи по-лесно се разбира човек с персонала, не по телефона.

преди 25 минути, Acho5 написа:

Аз си предпочитам автоматична резервация от сайт или на място на живо дето се вика на четири очи по-лесно се разбира човек с персонала, не по телефона.

Тогава си резервирай от Букинг, но там цените са по-високи.
Все пак съветът ми е да идеш в Сл. бряг, вместо да вървиш пеша от и до Равда или Несебър. Разстоянието, си е доста сериозно.

Да, всъщност наистина така ще е по-удобно, едно е да вървиш 200-300 метра от бара до хотела, друго е километри и то през нощта. 😁

преди 2 часа, Acho5 написа:

Ами там ходят повече чужденците и съответно дрането е голямо. С изключение на Несебър, там доста чужденци си има и съответното дране, в Равда са си повече българи и руснаци май, за Ахелой да не говорим.

Грешна ти е представата, но няма да влизам в спор, желая ти приятна ваканция. :)

преди 7 минути, Acho5 написа:

Да, всъщност наистина така ще е по-удобно, едно е да вървиш 200-300 метра от бара до хотела, друго е километри и то през нощта😁

За изтрезняване, човек!

Ей богу, добре е!

За никъде не бързаме, ладовина, поклащаме се пътьом... а в хотела се връщаме прави и готови да легнем, без таванът да ни танцува с 2-3 бала вълнение.

А някой знае ли градче или село недалеч от Слънчака, където да може човек да си вземе стая с изглед към морето на тихо място? Не се виждам как ще спя ако хотелът ми отговаря на тези условия е и в Слънчев бряг. То реално най-много 1-2 вечери да отида на дискотека или клуб, но искам да имам и поне 3 нощувки, където да се наспя като хората, а това не виждам как ще стане на Слънчев бряг. Ако пък е хотел на по-тихо ще е много ходене до плажа там.

Или да предпочета Златните, те май са една идея по-малко посещавани и казват, че по-големите пияници и пропадняци ходят в Слънчака?

Реших, че ще ходя с кола, с тези автобуси дето обикалят из села и паланки не става работата.

преди 1 час, Acho5 написа:

А някой знае ли градче или село недалеч от Слънчака, където да може човек да си вземе стая с изглед към морето на тихо място?

Несебър, Равда, Ахелой?... 

Несебър - Поморие 15мин.
"Княз Борис I" №125. 60 евро на денонощие. Между холандския и ирландския комплекс.
Всичко включено, ново оборудване. Търсиш Олеся на първия етаж до 9.00ч сутринта. До плажа делят 115 крачки. Всички тераси гледат към морето. Вътрешен паркинг.

• 2 седмици по-късно...

Е бях в Поморие - ами същото си е, но без компания си починах по-качествено, защото си лягах много по-рано. Разбира се, на четвъртия ден щях да лудна от скука. Вече знам, че като се ходи сам някъде е по-добре да не си ол инклузив, защото е някак смешно всеки да е в ресторанта с компания, а ти да си сам.

Посетих и Слънчев бряг за първи път, хич не е толкова зле колкото казват, поне в 11-12 часа сутрин/обяд.

Хареса ми. Цената на сладолед ягода от МакДоналдс там е 7 лева, ще проверя колко у тук в София. В Билла-та в Поморие цените са като тези в двете Билли до нас в София, даже Хрупети-те там са по-евтини с около 11-12 стотинки! Обслужването в Поморие си е като преди - в хотела добре, в Билла-та дръпнато и студено. Но пък в Несебър, Равда и Слънчев бряг е доста добро.

В Слънчев бряг ми хареса, но разбира се към 11-12 часа повечето заведения обаче още не са отворили. Плажните барове бяха празни.

Но все едно си в някой международен град. Аз от живот из Лондон и Прага свикнах да живея на места с много чужденци и там се почувствах така. Само за по-малко от час разходка чух словашка, чешка, английска и холандска реч. За съжаление не и скандинавска, те явно ходят там за купона и през деня дремят по хотелите.

Но дори и в Поморие имаше коли с каква ли не регистрация - словашки, чешки, и ест. руски, украински и т.н. Установих, че градовете ни във вътрешността на страната нямат толкова чужденци тук и нормално. Много малко биха се навили да дойдат в София и не са толкова видими по улиците. Например досега никога не съм чувал чешка или словашка реч на улицата в София, а в Слънчев бряг и Поморие едва ли не от първия ден чух! На морето са туристи и са за малко, но самото чувство е все едно си в атмосфера на голям град на запад. Мулти култи.

Интересното е, че по-лесно намерих място за паркиране в Слънчев бряг и то на неплатен паркинг, в Несебър беше някаква лудница и разни със СН регистрации карат като отвързани - влизат засичайки предимство в кръговото със все сила. Като се върнах тук в София ми е някакво странно - регистрациите са само български. Толкоз за това колко много чужденци привличала столицата ни за живот!

Следващия път обаче ще съм на Северното Черноморие - не съм бил там от точно 22 години!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.