Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп/Ултрабук за подарък

Featured Replies

Здравейте, 

Наближава рождения ден на половинката ми и искам да я зарадвам с преносим компютър, тъй като нейният се счупи отдавна.

Ще се използва главно за браузване в интернет, гледане на видеа онлайн и офлайн. Важно е да има HDMI и USB

Отдавна не съм в крак с новостите, ако може да ме ориентирате за нещо подходящо и което би изкарало по-дълго време.

Бюджет около 1500лв (може и повече ако си заслужава).

Благодаря и поздрави на всички.

преди 8 минути, niksantwiksan написа:

Здравейте, 

Наближава рождения ден на половинката ми и искам да я зарадвам с преносим компютър, тъй като нейният се счупи отдавна.

Ще се използва главно за браузване в интернет, гледане на видеа онлайн и офлайн. Важно е да има HDMI и USB

Отдавна не съм в крак с новостите, ако може да ме ориентирате за нещо подходящо и което би изкарало по-дълго време.

Бюджет около 1500лв (може и повече ако си заслужава).

Благодаря и поздрави на всички.

Бюджетът ти е чудесен за такова нещо! Само един въпрос - лаптоп, или по-скоро ултрабук? Т.е., тънък 14-инчов, или по-нормален 15,6-инчов? 14-ката е като лист хартия, формат А4, удобен за разнасяне, но за хора в по-напреднала възраст, с очила и т.н., 15-ките са по-добрият избор, макар и не толкова мобилни.

• Автор
преди 1 минута, Rammkopf написа:

Бюджетът ти е чудесен за такова нещо! Само един въпрос - лаптоп, или по-скоро ултрабук? Т.е., тънък 14-инчов, или по-нормален 15,6-инчов? 14-ката е като лист хартия, формат А4, удобен за разнасяне, но за хора в по-напреднала възраст, с очила и т.н., 15-ките са по-добрият избор, макар и не толкова мобилни.

Ще се разнася най-вече от хола до спалнята и обратно, рядко по-надалеч, но по-големият размер мисля че е по-подходящ, т.е. по-скоро 15-инчов.

https://laptop.bg/laptops-msi-Bravo_15_B5E-msi_bravo_15_b5ed_9S7158M12017 - 15,6", читава конфигурация, но правят компромиси с пластмасата на корпуса. Разнасяйте го с 2 ръце, моля, че се огъват и усукват много. :) Иначе са надеждни като електроника, няма ядове.

https://laptop.bg/laptops-asus-Zenbook_14_UM3402-asus_zenbook_14_um3402yarkp511w - 14", пословично надеждна серия. Няма Ethernet и не можете да ъпгрейдвате RAM, но на тези пари получавате WiFi6E и лицензиран Windows 11. Чудесно предложение е! И няма 2 кила, лесно се носи насам-натам с 2 пръста.

преди 39 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За мен оптимално решение в случая без Windows !

Много им е кофти клавиатурата и са със слаб WiFi, a Bluetooth е просто кошмарен! Сложили са някакъв ултраевтин Mediatek за WiFi + BT и докато не се смени с intel-ски, направо ти се плаче. Вече си купих един "мега-як" IdeaPad и плаках от него. Не се лъжете, качеството им е "remove, remove", а поддръжката от страна на Lenovo, като им се оплачеш от тази серия, е просто потрес.

IdeaPad - да не ви посича умът! ThinkPad и ThinkBook - да. IdeaPad - не.

преди 4 минути, Rammkopf написа:

... Вече си купих един "мега-як" IdeaPad и плаках от него. Не се лъжете, качеството им е "remove, remove", а поддръжката от страна на Lenovo, като им се оплачеш от тази серия, е просто потрес.

IdeaPad - да не ви посича умът! ThinkPad и ThinkBook - да. IdeaPad - не.

С коя генерация точно имаш проблем? Имам 4та и 6та и интел и амд и нямам оплаквания?

Много ми е интересно на момиче или ако е жена вече защо и е лаптоп за 1500 лв ? ако играе игри забрави , ако използва тежки програми като фотошоп става , но ако е само за брауз , фейс и поща един читав до 1000 лв с хубав монитор и матрица може да се намери .

преди 48 минути, JohnTRIVOLTA написа:

С коя генерация точно имаш проблем? Имам 4та и 6та и интел и амд и нямам оплаквания?

IdeaPad 16ARH7 е точният модел.

преди 16 минути, Rammkopf написа:

IdeaPad 16ARH7 е точният модел.

При мен има дозина LENOVO IdeaPad 3 15ABA7, другите се оказаха Lenovo V15 G3 IAP, а не ideapad 🙄

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

При мен има дозина LENOVO IdeaPad 3 15ABA7, другите се оказаха Lenovo V15 G3 IAP, а не ideapad 🙄

Е, те V15 са абсолютна скрап. :D Взех го това IdeaPad 5 Pro за работа и забавление, обаче още от самото начало започнаха тъпите проблеми с него. По едно време мислех да седна и да му напиша ревю. Щеше да е толкова дълга статия, че никой нямаше да я прочете, а минусите му са 4 пъти повече от плюсовете. И накрая реших да не си правя труда. Подарих го на жена ми, на нея ѝ върши работа. Тя го включва по веднъж в месеца, за по час-два, на нея ѝ харесва. :D

преди 23 минути, Rammkopf написа:

Е, те V15 са абсолютна скрап. :D Взех го това IdeaPad 5 Pro за работа и забавление, обаче още от самото начало започнаха тъпите проблеми с него. По едно време мислех да седна и да му напиша ревю. Щеше да е толкова дълга статия, че никой нямаше да я прочете, а минусите му са 4 пъти повече от плюсовете. И накрая реших да не си правя труда. Подарих го на жена ми, на нея ѝ върши работа. Тя го включва по веднъж в месеца, за по час-два, на нея ѝ харесва. :D

Е па бюджетно, един баузър и един офис му трябва на служителя :computer2:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Е па бюджетно, един баузър и един офис му трябва на служителя :computer2:

Напълно съм съгласен с теб и не оспорвам, ама и очите ще му трябват на слижителя, а тези гадни TN дисплеи трябва със закон да ги забранят за офисна работа. :D

преди 1 час, Rammkopf написа:

Подарих го на жена ми, на нея ѝ върши работа. Тя го включва по веднъж в месеца, за по час-два, на нея ѝ харесва. :D

Щом на нея и върши работа предполагам и на мене щеше да ми хареса , а и си от Варна да беше ми направил оферта щях да помисля дали да го купя ;)

преди 17 минути, adersa написа:

Щом на нея и върши работа предполагам и на мене щеше да ми хареса , а и си от Варна да беше ми направил оферта щях да помисля дали да го купя ;)

Той не е чак толкова лоша машина, като цяло, просто аз имам високи очаквания и може би съм го надскочил с претенциите си. А и ако знаех, че тъсиш 16-инчов ултрабук, щях да ти го предложа.

Може би не е лошо да имаме тема "Търся си ...", където всеки да пише, ако нещо му трябва. Току-виж, някой от нас имал такова за подаряване, продаване, отдаване на заем, под наем и т.н.

• Автор
преди 3 часа, adersa написа:

Много ми е интересно на момиче или ако е жена вече защо и е лаптоп за 1500 лв ? ако играе игри забрави , ако използва тежки програми като фотошоп става , но ако е само за брауз , фейс и поща един читав до 1000 лв с хубав монитор и матрица може да се намери .

Здравейте, игри няма да играе, идеята ми е за нещо с по-качествена сглобка, най-добре с метален корпус - за тези пари не знам дали се намира.

Благодаря на Rammkopf за предложенията - Asus-а знаете ли дали е с метален корпус?

Ако може да споделите още мнения за IdeaPad-a , който е предложил JohnTRIVOLTA, видях че е пластмасов, но по-големият дисплей и нъм пад-а са плюс.

На второ четене като желания сега си мисля за нещо качествено изработено с нъм пад и подсветка на клавиатурата. Уиндоус мога и сам да й инсталирам - не е задължителен. 

Благодаря отново за мненията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.