Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Български детективски филм "Вероятност, равна на нула" (1982) - съществува ли?

Featured Replies

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Pomnite-li-Studio-X--1605408

Тук се споменава екранизацията на романа "Вероятност, равна на нула" на Димитър Пеев. Пише че е била излъчвана в рамките на "Студио Х". Никъде в нета обаче, не мога да намеря информация за него. Някой разполага ли с информация за този филм. 

• Автор

Благодаря ти. Мисля че не е излъчван след 1990 г., както и останалите филми от въпросната поредица.

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Повечето, ако не и всички, са с еднократно излъчване.

А има ли шанс за повторно излъчване? Все пак, действието на романа се развива на Златни пясъци, следователно и във филма може да се види как е изглеждал въпросният курорт през 1982 г.

• Автор
преди 10 минути, цър-вул написа:

Шанс винаги има.... вероятност клоняща към нула.

Действието на романа се развива на Златните. 

• 1 година по-късно...

Малко късно се включвам, но има такъв филм. Гледал съм го като дете - някъде в средата на 80-те го даваха по "Студио Х". Доста смътни са ми спомените, но се сещам, че ставаше дума за някакви шпиони, които си предаваха кодирани съобщения и се срещнаха по нощите на пътя над Златни пясъци в посока Балчик. Запомнил съм, че единия караше огромен Кадилак или някаква подобна американска машина и беше отседнал в хотел Интернационал. Помня го хотела заради специфичния начин, по който изглеждаше в ония години. Имаше доста външни кадри от Златните, както и от Варна, където, естествено, бе щаб-квартирата на хората от ДС, които разследваха случая. Имаше и други доста подобни български криминалета в ония години, които ги даваха по "Студио Х" - Черните рамки, Един ден аванс, Двойната примка и др. Някои от тях бяха снимани из Западна Европа като филмите на Богомил Райнов, но в по-съвременен вид - вече към края на зрелия социализъм.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

vayk, много ти благодаря за споделените спомени! Значи в голяма степен съвпада с книгата, понеже съм чел книгата и ми стана интересна екранизацията. Значи, има интересни кадри от Златните, Балчик и Варна. Би било интересно да ги излъчат пак тези късни детективи за които говориш.

преди 1 час, passengerbg написа:

vayk, много ти благодаря за споделените спомени! Значи в голяма степен съвпада с книгата, понеже съм чел книгата и ми стана интересна екранизацията. Значи, има интересни кадри от Златните, Балчик и Варна. Би било интересно да ги излъчат пак тези късни детективи за които говориш.

коя е книгата?

• Автор
преди 16 часа, Т.Христов написа:

коя е книгата?

Заглавието е същото, "Вероятност, равна на нула" на Димитър Пеев. Срещите около Кранево, колата е "Плимут", а хотелите са "Интернационал" и "Метропол". Така че, според описанието на филма, снимали са на същите места.

• 1 месец по-късно...
на 2.04.2025 г. в 16:40, passengerbg написа:

Говорил съм с хора от БНТ, тъй като повечето от въпросните филми, които са излъчвани по "Студио Х" навремето, са продукция на ведомственото филмово студио на телевизията - "Екран". Наврмето са били заснети на някаква видео-лента, която със сигурност не би могла да се съхрани за толкова много години и с две думи - пиши ги бегали. Така че единствения шанс заглавия като въпросната "Вероятност...", "Двойна примка", "Девет, числото на кобрата" и др. да се появят, е някой да ги е записал на VHS навремето и да ги конвертира. Аз например съм качил по този начин едно 7-8 родни заглавия, които допреди това ги нямаше налични в интернет. Навремето обичах да записвам на видеото програмата на БНТ и имах едно трийсетина касетки със съдържание, и каквото оцеля съм го качвал през годините.

преди 3 часа, vayk написа:

... Навремето обичах да записвам на видеото програмата на БНТ и имах едно трийсетина касетки със съдържание, и каквото оцеля съм го качвал през годините.

къде си го качвал?

на 2.06.2025 г. в 1:41, Т.Христов написа:

къде си го качвал?

Къде ли не - youtube, zelka, zamunda, но това беше преди 10-15 години. Нямам представа какво е оцеляло днес, че периодично триеха заради правата и ми писна да се занимавам.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор
на 1.06.2025 г. в 22:24, vayk написа:

Говорил съм с хора от БНТ, тъй като повечето от въпросните филми, които са излъчвани по "Студио Х" навремето, са продукция на ведомственото филмово студио на телевизията - "Екран". Наврмето са били заснети на някаква видео-лента, която със сигурност не би могла да се съхрани за толкова много години и с две думи - пиши ги бегали. Така че единствения шанс заглавия като въпросната "Вероятност...", "Двойна примка", "Девет, числото на кобрата" и др. да се появят, е някой да ги е записал на VHS навремето и да ги конвертира. Аз например съм качил по този начин едно 7-8 родни заглавия, които допреди това ги нямаше налични в интернет. Навремето обичах да записвам на видеото програмата на БНТ и имах едно трийсетина касетки със съдържание, и каквото оцеля съм го качвал през годините.

Лентата за която говориш най-вероятно е магнитна лента. Те бързо се хабят и след години дават брак. Филмовите ленти са много по-трайни. Но защо ли подобни високобюджетни продукции като "Вероятност..." са записани на магнитна лента? Нискобюджетните продукции се снимат в студиата на БНТ, докато тук имаме Златни пясъци и Западна Европа, което ги прави високобюджетни. Би трябвало да ги запишат на филмова лента.

Иначе, ако намериш време да качиш някъде редките неща, които си записвал, ще съм ти благодарен. Имам предвид, уникалните неща, които не са били записвани и качвани от други юзъри.

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Значи някои филми на СТФ "Екран", излъчвани в "Студио Х" са запазени, като "Денят не си личи по заранта", а други не? "Горещи следи", "Подарък в полунощ" също са запазени като на единия има само 3 и 4 серия, вероятно само те са запазени.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.