Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп/декстоп PC адаптер позволяващ Screen Extention / Mirroring

Featured Replies

Здравейте!

Попаднах на този  адаптер, който мисля позволява екрана да се "продължи" или "дупликира" на други два външни монитора/телевизора.
Искам да свържа моя лаптоп с други два по-големи монитора и да направя extend screen.

Но ми трябва съвет.

Лаптопа ми не е от най-новите и няма USB C порт. Имам само 1 x HDMI, 1 x VGA и 4 х USB-та (3.0 и 2.0) портове.

Ако не съм в грешка, за да работи успешно, този адаптер трябва да взима сигнал от видеокартата, т.е. трябва да го свържа с HDMI или VGA портовете?
Може би решението е да купя кабел / адаптер HDMI към USB C или HDMI към USB 3.0 . Мислите ли, че има ли гаранция, че ще работи успешно?

Благодаря предварително за съдействието и вниманието!

П.С:
Предполагам някои от вас ще се зачудят, защо се занимавам с такъв скъп адаптер, вместо да ползвам HDMI и VGA портовете за двата външни монитора.
Основната причината е, че ме изкефи варианта за някакво интелигентно решение, което елиминира нуждата от още един кабел на масата + не ти ползва допълните портове.
Също така, в даден момент все ще взема нов лаптоп и предполагам ще има USB C порт, но едва ли VGA.
Може би един бонус е, че казват, че работи добре и с macOS. Повече адаптери на които попаднах (по-евтини) казваха, че поддържат Extend Screen само за Windows.
И последно, не съм се затичал да дам веднага 80 кинта за адаптера, ще бъда търпелив да му пуснат (надявам се) дебело намаление и тогава да го купя. :)  

Не. Вържи двата монитора на HDMI и VGA изходите, а ако не те удовлетворява резултата сменяй лафтопа.

Въпросния адаптер го дават, че работи и през нормално USB, но може и да иска да е поне USB 3.0. След като имаш HDMI и VGA, най-добре ползвай тях, не ти трябват допълнителни адаптери, стига и лаптоп да позволява едновременно различни сигнали през тези изходи.

преди 56 минути, Raze написа:

Въпросния адаптер го дават, че работи и през нормално USB, но може и да иска да е поне USB 3.0. След като имаш HDMI и VGA, най-добре ползвай тях, не ти трябват допълнителни адаптери, стига и лаптоп да позволява едновременно различни сигнали през тези изходи.

Досега не съм виждал лаптоп, които не позволява включване на външен монитор. А сигналиге не са различни, просто се визуализират различни часге от десктопа... евентуално.

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Досега не съм виждал лаптоп, които не позволява включване на външен монитор. А сигналиге не са различни, просто се визуализират различни часге от десктопа... евентуално.

Имам друг лаптоп HP ProBook 4530s (мисля 2011-2012г модел). Той има HDMI и VGA портове, но двата външни монитора, които имам, не успях да ги ползвам едновременно с него.
Поотделно HDMI и VGA портовете работят, но вържа ли ги едновременно, не става. Може би това е имал предвид Raze. Гледах за някакви настройки на портовете в BIOS, но нищо не намирам за VGA/HDMI.
В System->Display засича двата външни монитора, но не позволява и на двата да има Extend Screen. 

Със сегашния лаптоп този проблем го няма.

Мерси за отговорите, ще търся VGA->HDMI адаптер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.