Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползата от смеха.

Featured Replies

Кога е необходимо да се засмеем, а не да го преживеем и да ни създаде ПТС.?! 

• Автор

Когато трябва да се засмеем, това ще се случи естествено. Не е смехът, който можем да променим в една ситуация, а отношението си към нея. Настроението ни ще се подобри, ако видим доброто, ползата, възможностите, надеждата.

Смехът насила е фалшив и показен. Смехът основан на злоба и недоброжелателност пък показва една низка и заробена психика. Също така и основания на чисто егоистичното чувство за превъзходство. Истински приповдигнатото настроение винаги е свързано с положителна емоция и радост. А смехът е физически израз на това състояние, когато бъде прехвърлена опредена граница след която не можем да се контролираме. 

• Автор
на 24.09.2023 г. в 18:42, Just a Stranger написа:

Смехът насила е фалшив и показен.

Дали ще е такъв или е искрен, то той е полезен за човека, защото не му трябва да знае какво е страдание. 

Ти ако не умееш да се смееш, ОК, т.е никой тук не те кара на сила да се смееш, но би ли споделил за теб кое би те накарало да се смееш и/или усмихнеш??? 

преди 28 минути, dioib написа:

Дали ще е такъв или е искрен, то той е полезен за човека, защото не му трябва да знае какво е страдание

Искаш да кажеш, че смехът от злоба примерно е полезен, за злобния човек? Ама тя злобата пак ще се върне и ще започне да го изгаря. А и ще расте подхранвана по този начин. Злобният ще желае все повече и повече зло на другите и ще страда все повече и повече, когато то не се случи.

Който се радва на чуждото страдание, неуспехи, слабости в един момент ще започне да търси начин да ги предизвика. Това е напълно сбъркано психическо състояние при което някой иска другите да страдат, да се провалят или да са некадърни, невежи и ненормални, само за да защити себе си. 

• Автор
преди 10 часа, Just a Stranger написа:

от злоба

Не ми е ясно какво разбираш по зло, но определено който се смее зло не мисли. Макар и клише, то богат човек не може да е злобен. Да, може да е надменен, но злобен = не!!! 

Основният ти проблем е, че мислиш по този начин: Който не мисли като мен = е злобен, т.е. ми мисли злото. 

И с какво те ощетява един човек който ти се присмива??? Какво зло ти прави??? 

Няма нищо лошо да си глупец.  = Това, че си глупав не ти вреди!!! 

преди 10 часа, Just a Stranger написа:

Който се радва на чуждото страдание

И ти от какво страдаш??? :) От малоумие ли??? :) 

преди 3 часа, dioib написа:

Основният ти проблем е, че мислиш по този начин: Който не мисли като мен = е злобен, т.е. ми мисли злото

Мина на лични нападки. Винаги, когато нещо написано не ти харесва в крайна сметка стигаш до това. А аз не съм написал нищо конкретно срещу теб, а споделям мнението си по темата. Добре, и аз ще съм конкретен: ти си злобен човек. Но не защото не мислиш като мен, а защото виждам нетърпимостта ти към различната позиция. 

преди 3 часа, dioib написа:

Не ми е ясно какво разбираш по зло, но определено който се смее зло не мисли. Макар и клише, то богат човек не може да е злобен. Да, може да е надменен, но злобен = не!!! 

И какво точно пречи един богат човек да е и злобен? Защо да е невъзможно?

С риск да предизвикам гнева ти, отново ще изразя некъгласие по отношение на думите; който се смее, зло не мисли. Клишето не е за смеха така или иначе. Който се надсмива над другите, винаги им мисли злото в някаква степен. Дали ще си го признае е отделен въпрос.

• Автор
преди 11 часа, Just a Stranger написа:

Мина на лични нападки.

Докладвай!!!

НО, ти нямаш вяра нали??? = Един вярващ не би помислил, че друг го напада!! Особено в интернет!!!

п.п. Научи се да се шегуваш!!! ;) (Най-вече със себе си.)

Успех!!!

п.п. Ако успееш да се присмееш на себе си, то щя разбереш, че няма страдание!!! 

преди 41 минути, dioib написа:

Докладвай!!!

Какво да докладвам. Злобните хора сами се наказват.

преди 45 минути, dioib написа:

НО, ти нямаш вяра нали??? = Един вярващ не би помислил, че друг го напада!! Особено в интернет!!!

Не, ти нямаш вяра. Ако имаше нямаше да реагираш така, когато някой не е съгласен с теб и ти противоречи. 

преди 47 минути, dioib написа:

п.п. Научи се да се шегуваш!!! ;) (Най-вече със себе си.)

Шегувам се сред приятели и хора с които се разбирам нормално.

преди 50 минути, dioib написа:

п.п. Ако успееш да се присмееш на себе си, то щя разбереш, че няма страдание

Ако се присмея на себе си, това е неуважение към човека ибобщо. Аз вярвам, че във всеки е скрито съкровище, дори и да действа глупаво. Ти виждаш глупостта, аз - човека. Присмивайки се на себе си се присмивам и на другите, и обратно. Аз съм за смеха, но само чистосърдечния. 

• Автор
преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Ако имаше нямаше да реагираш така

Как??? 

Не реагирам спрямо очакваното от теб ли???

Ти, какво очакваш??? От, тук, от мен и/или други??? 

преди 15 минути, dioib написа:

Как??? 

Не реагирам спрямо очакваното от теб ли???

Ти, какво очакваш??? От, тук, от мен и/или други??? 

Не очаквам, а констатирам като погрешно спрямо моите възгледи. Отдавна ми е ясно, че не с всеки може да се води нормален и цивилизован разговор. Жалко е, но го приемам 

• Автор
преди 9 минути, Just a Stranger написа:

Не очаквам, а констатирам като погрешно спрямо моите възгледи. Отдавна ми е ясно, че не с всеки може да се води нормален и цивилизован разговор. Жалко е, но го приемам 

Кон какво прор фо кого??? :) 

Констатирай си каквото си искаш, но то определено не е истина!!! :) 

Твоите възгледи са ограничени. Те се свеждат само до Агни бля .... прочие, т.е. вместо да си живееш живота се занимаваш с глупости. 

преди 3 минути, dioib написа:

не с всеки може да се води нормален

Дефинирай първо нормалата си!!! Тя определено не е нормала спрямо множеството. 

п.п, Създай множество деца и проектирай нормалата си върху тях!!

преди 1 минута, dioib написа:

Кон какво прор фо кого??? :) 

Констатирай си каквото си искаш, но то определено не е истина!!! :) 

Твоите възгледи са ограничени. Те се свеждат само до Агни бля .... прочие, т.е. вместо да си живееш живота се занимаваш с глупости. 

Ето, че пак премина на обиди, а аз гледам да ти ги спестявам. Така само потвърждаваш, че съм те преценил вярно.

• Автор
преди 6 минути, Just a Stranger написа:

Ето, че пак премина на обиди, а аз гледам да ти ги спестявам. Така само потвърждаваш, че съм те преценил вярно.

Отново намираш обида. Проектирай нещо различно в тоя случай, а не плод на друг. 

п.п. Или мислиш, че като обиждам Агни бля йога обиждам теб??? = Доволно обиждат комунизма!! :) Или православието!!! :) И Путин и Русия .... :) 

• Автор

п.п. Само трябва да се сетиш, че в едно огледало виждаш себе си, а не другия. ;) = Анализирай и това!!!

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Не съм очаквал да разбереш. Нито дори да опиташ.

Всеки тук, в тоя форум, очаква нещо, иначе не би се регистрирал тук. ;) 

Аз примерно съм доволен, защото получавам  необходимата и очаквана информация от тук за мен. 

преди 4 минути, dioib написа:

п.п. Само трябва да се сетиш, че в едно огледало виждаш себе си, а не другия. ;) = Анализирай и това!!!

Всеки тук, в тоя форум, очаква нещо, иначе не би се регистрирал тук. ;) 

Аз примерно съм доволен, защото получавам  необходимата и очаквана информация от тук за мен. 

Ок. Знам, че няма да спреш и може да си караш така до сутринта. Но няма да ти се вържа. Бях достатъчно искрен. Повече ще е прекалено.

• Автор
преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Не съм очаквал да разбереш. Нито дори да опиташ.

п.п. Не ми е ясно, защо си недоволен и считаш, че всички те обиждат и мразят. Ти нямаш изградена личност ли???

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Ок. Знам

Не, не знаеш, кое може да ме спре!!! :)= Това е истината!!! 

= Елементарно е: Като свърша и ... :) Т.е. не съм вечен .... :) 

добър ден - Безплатен анимиран GIF - PicMix

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.