Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със захранването!

Featured Replies

Здравейте имам 5 броя аналогови камери hikvision turbo hd 2mpx с двр. Няколко пъти сменявам захранването, но се появява проблем след определено време, изразяващ се в това, че камерите постоянно започват да примигват. В момента адаптера е 12волта 5 ампера с 5 разклонения, но ми се струва че е слаб, тъй като вечер като се включи инфрата и почват да премигват много и се смущава видеото. Въпроса ми е дали този проблем ще се оправи с по силен адаптер примерно 12волта с 10 ампера? 

Ще трябва да видим някакво видео от камерите, за да разберем какво точно се случва. Кое примигва? Светодиодите ли започват да мигат, или изображението трепти? Или камерите работят, спират, работят, спират?

TurboHD не са ли на 5Mpix?

Да, от това се опасявах. Приятелю, имаш сериозен проблем с окабеляването на камерите. Коаксиалите са или лошо положени, или лошо терминирани, или и двете. Тук виждам проблема да се проявява само в едната камера и диагнозата ми е лош сигнал, а вероятната причина е лош кабел.

Ако забелязваш, когато камерата "угасва", DVR-ът продължава да показва час и дата, секундите си вървят правилно, т.е. каналът откъм DVR-а е жив. Ако беше проблем в захранването на камерата, тя щеше да "увисва" (гасне и не тръгва, докато не ѝ дръпнеш тока, за да я рестартираш твърдо), или щеше да се саморестартира, ако ѝ отпадне напрежението. Не мисля, че се саморестартира, защото виждам как кадърът почернява и се самовъзстановява в рамките на 1 секунда. Няма камера, която може да си зареди фърмуера и да "изгрее" на екрана само за 1 секунда. Толкова бързи процесори не съм виждал още. :)

По-скоро трасето е дефектно (което се потвърждава от шумовете и "вълничките" по другите ти камери) или наблизо покрай DVR-а имаш източник за електромагнитни полета (някакво захранване, лошо филтрирано/екранирано). В резултат, сигналът излиза от параметри и DVR-ът рестартира канала, за да опита да възстанови комуникацията с камерата. А този процес трае около секунда. :) И това е, което виждаш на телефона.

Има и вариант захранването на DVR-а, или някой кондензатор по платката му, да е тръгнал да си ходи. На мен ми подариха така един "повреден" DVR на Hik, където открих свистящ електролит, станал на куршум отгоре. Сменя се и всичко приключва.

• Автор

Благодаря ти много за бързият и пълен отговор, ще сменя окабеляването, но все пак интересното е че този проблем започна да го прави от известно време. Преди повече от година мисля че пак имах подобен проблем, като смених захранването и проблема изчезна за известно време, като сега пак се появи. Питането ми е какво захранване да сложа за тези 5 камери и двр, тъй като все пак мисля да го подменя? И дали двр а да е на отделен адаптер.

Ама ти от един и същи захранващ блок храниш И камерите, И DVR-а ли?! Братле, DVR-ът трябва задължително да има минимум едни 3 ампера само за себе си (храниш процесор, модулатор и харддиск с това нещо), оттам нататъка отделно си залагаш по 2 ампера на камера, за да ти е мирна главата. Вземи си хубаво, стабилизирано, добре филтрирано захранване 12V/10A на MeanWell, ще изсипеш една хубава двуцифрена сума за него, но поне решаваш кахърите си с тока. Не ползвай захранвания за светодиодни ленти. Това, което казваш сега, ми подсказва, че проблемът ти идва от недохранване на DVR-а. Електролитните кондензатори имат период на "улягане". Обикновено, след около година непрестанна работа, губят между 10% и 30% от капацитета си. Ако дизайнерът на захранването не е изчислил схемата със запас в кондензаторите, това обяснява защо в началото токът ти стига, докато захранването ти е ново, а след време записвачката ти почва да губи козите.

• Автор
преди 13 часа, Rammkopf написа:

захранване

Ето това захранване използвам в момента.

Screenshot_2023-09-28-11-12-23-870_com.android.chrome.jpg

Уф, още един касабов боклук. Всичките, които си сменил, ли си ги купувал от него?

Конрад продаваха едни адаптри по 12V/5A на TDC - това нещо е зверски стабилизирано и има беотказна защита срещу претоварване. Ни едно нямам изгоряло. Стуваха по 40-ина лева на бройка и трудно се намираха (разпродаваха се бързо). Ако си намериш такова, вземи си 2 - с едното захранваш DVR-а, а с другото - камерите. Ще се наложи да използваш захранващ сплитер 1-към-4 за камерите от този тип. Другият вариант е да си направиш сам, поне ще знаеш какви проводници си използвал.

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.