Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Радиация рутер

Featured Replies

Здравейте!

Днес видях лепенка на рутера ми, че излъчва радиация. Моля ви, за мнение,тъй като рутера стои на гардероба ни в спалнята близо до леглото ни и се притеснявам има ли риск за здравето ни?

IMG-5c2055493c7ea8f5d95248ad27998f6a-V.jpg

преди 15 минути, Rammkopf написа:

Здравей!

Ти успя ли да си преведеш точно изречението "invisible LASER radiation WHEN OPEN"?

Нямаше нужда от цялото изречение - просто думата „Radiation“ го е ошашавила!

Цитат

Лъчението представлява пренос на енергия под различни форми[1]: на вълна (например електромагнитна вълна) или на частица (корпускула) (например алфа-частица), или и на двете едновременно (корпускуларно-вълнов дуализъм). Изразява се под формата на електромагнитно излъчване (радио вълни, инфрачервено, видима светлина, ултравиолетово, лазерно излъчване и други) или ядрена реакция. Във вакуума се излъчват най-различни лъчения. Характерен пример е преносът на светлина през Космоса идващ от Слънцето.

В някои изрази се използва като негов синоним думата радиация, която в българския език се възприема като онази част от лъчението, която е йонизираща (йонизиращо лъчение). Например под слънчева радиация на български би се разбралата излъчена енергия във вид на електромагнитно лъчение и поток от йонизиращо лъчение (във вид на елементарни частици).

То и Слънцето излъчва радиация, ама сигурно всеки ден като излизаш от вкъщи не се замисляш, че те облъчва.

https://bnra.bg/bg/polezna-informatsiya/estestveniyat-radiatsionen-fon-kato-faktor-za-vanshno-i-vatreshno-oblachvane-na-naselenieto/

преди 1 час, Darincho написа:

Здравейте!

Днес видях лепенка на рутера ми, че излъчва радиация. Моля ви, за мнение,тъй като рутера стои на гардероба ни в спалнята близо до леглото ни и се притеснявам има ли риск за здравето ни?

Има толкова литература за ограмотяване в интернет. Не ставайте смешни! :( 

Айдееее ... от просто предупреждение да не гледаш в лазера, навлязохме в радиационни фонове, годишни дози ... :D

Хора, като ви е страх от "радиация", не използвайте Интернет.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Айдееее ... от просто предупреждение да не гледаш в лазера, навлязохме в радиационни фонове, годишни дози ... :D

То па да е само интернет 

Нормално. Хората си мислят, че кой знае какво е облъчването. А някога да се се замисляли какво ядат и колко по-опасно е от естествения радиационен фон? 

Да, има. Моя даже е китайски и съответно, радиацията е по-вече. Порсана ми втори уй. Жената е доволна, ама аз трябва да ги вадя двата като пикам, че не усещам от кой ще излезе и си опикавам гащите. 

Малеее....

Аз па съм с три ц*ци :crying10:

Наистина хората се притесняват от подобни символи. Нормално е. Не ги шашкайте допълнително! Радиационния фон се следи на територията на цялата държава и в международен план ежедневно се докладват и се води статистика. Колкото и да ми се смее профила по-горе на споделеното, колкото по-запознати/осведомени сме с това, което ни притеснява, толкова по-споккойни и уверени ще сме в ежедневието. 

Истина е, че малцина обръщат внимание на подобни символи, етикети и т.н. Някои дори не знаят какво значат те. 

За финал ще обобщя: Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш! Кой разбрал, разбрал! 

Гледайте си живота и кефа! Само те са отчасти в наш контрол! ;) 

преди 50 минути, Rammkopf написа:

Ако го захранваш директно с уран, вместо с 230VAC, сигурно има такъв ефект, да.

238 или 235?

преди 1 час, Rammkopf написа:

На Мери, това ѝ е работата :) 

За да не се шашкат повече хора, ще обобщя, че радиоизлъчвателите в сантиметровия обхват (2,4GHz до 6GHz в масова гражданска употреба) НЕ представляват заплаха за здравето. Европа налага много стриктен регламент за тези неща и дозите, които поемаме от такива НЕйонизиращи лъчения от цивилна апаратура, са в пъти под номиналните. Антенни устройства за радиоразпръскване не излъчват алфа, бета и гама (т.е., йонизиращо, вредно за здравето и живота) лъчение, които се отнасят към термина "радиация". На никого нищо няма да му поникне.

"Лазер", "радар", "модем" и т.н. са мнемоници, съставени от първите букви, или срички от думи, описващи тяхната функция. "Модем" идва от МОДулатор-ДЕМодулатор, "радар" (R.A.D.A.R.) - от Радио Азимут, Прихващане И Измерване на дистанция (Radio Azimuth, Detection And Ranging), а конкретно за "лазер" (L.A.S.E.R.) - от "усилване на светлина, чрез стимулирано излъчване на радиация" (Light, Amplified by Stimulated Emission of Radiation). Лазерният лъч се произвежда от кохерентен източник на светлина, където светлинният сноп е колимиран и със силнно концентрирана енергия, което вече представлява реална заплаха за ретината и очния нерв. Но в този тип оборудване, това са лазери в Клас 1 - с нисък интензитет на лъча и времето, което му е нужно да нанесе трайно увреждане на тъканта, превишава средното време на защитния рефлекс на човека - около 250ms. Също така, 1-ви клас лазери не представляват трайна заплаха за здравето, когато отразен лъч попадне в ретината. Но пряко попадение, директно от сорса, ще ти изпече окото, ако се заседиш само 2-3 секунди пред него. Затуй е тоя етикет отдолу, да не вземе някой индианец да погледне вътре. На Cisco рутерите едно време, административно им бяха изключени оптиките, още от завода, точно с тази цел.

Та, за лазера на оптичния порт е това предупреждение. WiFi няма нищо общо. Силата на сигнала, с тия 20dB ограничение, което е наложено в Съюза, е просто смях в залата.

преди 37 минути, Meri Meri написа:

Малеее....

Това за сефте го споделяш :lol6:

преди 39 минути, Meri Meri написа:

Наистина хората се притесняват от подобни символи. Нормално е. Не ги шашкайте допълнително! Радиационния фон се следи на територията на цялата държава и в международен план ежедневно се докладват и се води статистика. Колкото и да ми се смее профила по-горе на споделеното, колкото по-запознати/осведомени сме с това, което ни притеснява, толкова по-споккойни и уверени ще сме в ежедневието. 

Истина е, че малцина обръщат внимание на подобни символи, етикети и т.н. Някои дори не знаят какво значат те. 

Ако искаш сподели в темата онази книжка за живота и радиацията. Съмнявам се че повече от 3-ма ще я прочетат, ама,,, все пак

Няма я Anneliese. Тя ще каже, че има симптоми и на радиационно отравяне...

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Лазерният лъч се произвежда от кохерентен източник на светлина, където светлинният сноп е колимиран и със силнно концентрирана енергия,

Е, сега....направо уби детските мещи на много хора.....Пъл за свойства на светлината, инттерференция, дефракция....що не им обясниш :) Баси - неМам нерви

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Е, сега....направо уби детските мещи на много хора.....Пъл за свойства на светлината, инттерференция, дефракция....що не им обясниш :) Баси - неМам нерви

Таман да им припомня физиката за 10-ти клас. :D Ако някой се е чудил навремето, за къв х*й му е на някого да знае за ефекта на пълно вътрешно отражение - ей, на, в зората на 21-век, благодарение на тоз ефект имаме 2Gbps Интернет вкъщи, по 2мм дебела (няма и толкоз) фибростъклена сламка. И вместо да се радваме на изпитаните и сертифицирани технологии, ние подскачаме, че пишело на етикетите "радиация".

Малеее....

Аз па съм с три ц*ци

Защо не се смилиш и да ми дадеш поне едната да се забавлявам през свободното си време? Това мога да го правя поне...к:emoji_smiley-23:ачествено.

преди 8 часа, Meri Meri написа:

238 или 235?

238, естествено! Кой ползва 235 в реактор? :D

преди 6 часа, Колев 74 написа:

Защо не се смилиш и да ми дадеш поне едната ...

Не става. Хванати са със секретни болтове, гаджето ревностно крие ключа за тях. Пък какъв гаден виц за трите ц*ци си спомних от студентските години ... ужас. 😄

преди 10 часа, Meri Meri написа:

Малеее....

Знам, даже и снимка имам.

cici_759733341566258622_original.thumb.jpg.542412ef677cde3fcbf81bd41afb3407.jpg

преди 14 часа, Darincho написа:

Здравейте!

Аз виждам да пише, да не се отваря, защото имало излъчване от лазер. Каква ти радиация? Сигурно има лазер в рутера. Странно е да има лазер в рутера. Сигурно е инфрачервено излъчване.

преди 13 часа, Meri Meri написа:

Аз па съм с три ц*ци 

Аз пък съм с три ръце, може нещо да се разберем!(Пазарлъци само на лични!)

Преди време бях военен.Бях началник на такава радио локационна станция 14 години.От там ми е третата ръка.В линка ТТ данните не са съвсем точни, ама горе долу са верни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.