Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с акумулатор

Featured Replies

Здравейте, 

имам проблем с автомобила си и имам нужда от съвет как да постъпя. Не съм особено на ти с колите, но смятам, че акумулаторът ми е заминал. Тъй като нямах възможност колата ми 1 година беше извън движение, естествено акумулаторът падна, аз го заредих и запали от раз, но след няколко дни отново падна. Последва ново зареждане, но този път не искаше да запали. Като цяло колата има някакъв проблем със запалването, който го прави от време на време и това е една от причините да е извън движение почти година. Колата е BMW E39, като цяло освен този други проблеми по колата няма, знам със сигурност, че има оттечка на ток, която дърпа от акумулатора, дори когато е изгасена и заключена колата. В момента е доста мръсна и има нужда от поддръжка, но не знам как да постъпя, не знам нито къде да я закарам, нито как. Нямам проблем да си платя колкото трябва, но имам нужда от съвет как точно да постъпя, има ли смисъл да купувам нов акумулатор, преди някой да я погледне, ако не - как да я закарам до сервиз без да я запаля. От София съм, както казах не съм много на ти с автомобилите и приемам всякакви съвети! 

След като имаш утечка и новия акумулатор ще падне бързо. Репатраци в София колкото искаш, мога и телефон да ти дам. Тук остава да си намериш жичкаджия или някой майстор, който да ти свърши работа. Ако нямаш такъв, също мога да ти дам телефон.

• Автор
преди 26 минути, plmen88 написа:

След като имаш утечка и новия акумулатор ще падне бързо. Репатраци в София колкото искаш, мога и телефон да ти дам. Тук остава да си намериш жичкаджия или някой майстор, който да ти свърши работа. Ако нямаш такъв, също мога да ти дам телефон.

Стига да са читави, давай ги ;) 

1. Като я паркираш, откачай плюс клемата от акумулатора! Това е временно решение, докато мине през автоелектро майстор да отстрани проблема.
Едно време в колите имаше крачен бутон-ключ за изключване на акумулатора.

преди 4 часа, VeselinStoychev7 написа:

Последва ново зареждане, но този път не искаше да запали. Като цяло колата има някакъв проблем със запалването, който го прави от време на време и това е една от причините да е извън движение почти година.

Нямаш ли познат, който има и може да борави с мултицет? Не е висша математика да се направят необходимите измервания и от аматьор.

Проблема с въртенето на стартера ли е или върти но не пали?

преди 5 часа, цър-вул написа:

И сега има.Предната седмица гледах едно такси Шевролет с такава ключ/маса до акумулатора.Не беше крачен бутон ама беше със същата функция.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Не е висша математика да се направят необходимите измервания и от аматьор.

Не е толкова просто.

преди 21 минути, ivan_pop написа:

Не е толкова просто.

Просто е. С минимални инструкции ще се направи диагностика дали проблема е в акумулатор, алтернатор, стартер или утечка.

• Автор
преди 7 часа, цър-вул написа:

1. Като я паркираш, откачай плюс клемата от акумулатора! Това е временно решение, докато мине през автоелектро майстор да отстрани проблема.

Направих го и 3 дни по-късно акумулаторът падна, предполагам че от постоянно падане - зареждане някоя клетка е заминала. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Просто е. С минимални инструкции ще се направи диагностика дали проблема е в акумулатор, алтернатор, стартер или утечка.

или в кабелите и кабелните връзки.

Акумулатор се мери с товарна вилка или се мери гъстота на електролита.Стартер и генератор се проверяват под товар.Стартера се натоварва механично а генератора с ел. товар.Утечка се мери с изключени всички консуматори и електрически затворени всички врати и капаци.Освен това за коли на по-малко от 20 г. трябва да се изчака половин-един час за да заспят всички модули.

току-що, VeselinStoychev7 написа:

Направих го и 3 дни по-късно акумулаторът падна, предполагам че от постоянно падане - зареждане някоя клетка е заминала. 

А как го зреждаш?

• Автор
преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Нямаш ли познат, който има и може да борави с мултицет? Не е висша математика да се направят необходимите измервания и от аматьор.

Проблема с въртенето на стартера ли е или върти но не пали?

Нямам, за съжаление както казах автомобилите са ми ... , аз затова и толкова време отлагах да оправя проблема. Иначе върти, но не пали. Един човек ме светна, че когато откача акумулатора и изчакам 10-15 минути да изчисти грешката след това си пали и реално понякога действаше, но не винаги. А последният път напълно зареден акумулатор върти, но не пали и след няколко опита просто се изтощи. 

преди 1 минута, ivan_pop написа:

или в кабелите и кабелните връзки.

Акумулатор се мери с товарна вилка или се мери гъстота на електролита.Стартер и генератор се проверяват под товар.Стартера се натоварва механично а генератора с ел. товар.Утечка се мери с изключени всички консуматори и електрически затворени всички врати и капаци.Освен това за коли на по-малко от 20 г. трябва да се изчака половин-един час за да заспят всички модули.

А как го зреждаш?

Купих си зарядно за акумулатор и чакам 2 дни да се зареди. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Аз я бях карал преди време на жичкаджия, утечка има със сигурност. Не е нещо уау, но достатъчно, че да го изтощава. 

Моите 5 ст. по темата.

На колко години е акумулатора? Зареден акумулатор и стартов ток на "зареден" са различни неща. С годините може да падне повече от 30%, а на мултицет да показва чудеса.

• Автор
преди 7 минути, parmobil написа:

Моите 5 ст. по темата.

На колко години е акумулатора? Зареден акумулатор и стартов ток на "зареден" са различни неща. С годините може да падне повече от 30%, а на мултицет да показва чудеса.

Сравнително нов е, 2021-ва година е купуван. Точно затова се чудя дали има смисъл да купувам нов акумулатор и като цяло не знам кое е най-правилното нещо, което да направя. В момента така или иначе не мога да я помръдна колата. 

преди 17 часа, VeselinStoychev7 написа:

не мога

Явно тази работа не е за тебе, а е толко просто. Намери квалифициран електротехник, който да направи нужните измервания и да ти каже какво става. Стоенето дълго време разреден сулфатизира клетките , това е почти безнадеждно положение. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.